Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:02, 22 paź 2024

An_na napisał(a)
Jak zwykle mlaskam i oblizuję się ze smakiem.
Cudownie tam u Ciebie. To widać na zdjęciach i czuć przebywając w Twoim ogrodzie

Aniu dziekuje. Nie wiem kiedy my sie spotkamy. Chyba dopiero wiosna. Ja po prostu czasowo nie ogarniam ostatnio. Za duzo mialam zawirowan ostatnimi czasy. Ale co sie odwlecze i takie tam. Wiosna nasza.
An_na 20:04, 22 paź 2024

TAR napisał(a)

Aniu dziekuje. Nie wiem kiedy my sie spotkamy. Chyba dopiero wiosna. Ja po prostu czasowo nie ogarniam ostatnio. Za duzo mialam zawirowan ostatnimi czasy. Ale co sie odwlecze i takie tam. Wiosna nasza.

W końcu nam się uda
LIDKA 20:39, 22 paź 2024

Nooooooo nie moge przestać patrzeć. Cudne foty.
Helen 06:27, 23 paź 2024

TAR napisał(a)

Aniu, czy to jest aster czy chryzantemka, o którą już pytałam?

Cudownie masz w każdym punkcie na każdej rabacie, naturalnie a jednocześnie wszystko przemyślane
TAR 08:42, 23 paź 2024

Helen napisał(a)

Aniu, czy to jest aster czy chryzantemka, o którą już pytałam?

Cudownie masz w każdym punkcie na każdej rabacie, naturalnie a jednocześnie wszystko przemyślane

Dziekuje za uznanie. Troche sie do tego przyczynilas

A to asterki. Bodajze Crimson Brocade. Maja bardzo nietypowy kolor, taki buraczkowy. I nie sa wysokie. Raczej sredniaki.

Chryzantemki to te:

Dosc wysokie urosły tak na 120 cm. Troche sie klada. Wiec wplotlam je w judaszowca Rubyfalls i robi za podporke. Musze gdzies żółte dorwac.
TAR 08:43, 23 paź 2024

Makao napisał(a)
Drzewa się ogołocą to przestrzeń się zrobi i to spora

zawsze sa sosny

An_na napisał(a)

W końcu nam się uda
Musi. Co roku sobie postanawiam by troche zwolnic ale zycie mnie dogania, niezaleznie ode mnie i moich postanowien

LIDKA napisał(a)
Nooooooo nie moge przestać patrzeć. Cudne foty.

Lidziu, to juz koncowki tego sezonu, raczej nie zdaza sie wybarwic pozostale ambrowce, kilka klonow i dereni. U nas za bardzo wieje. Wczorajsze kaliny obfocone dzis juz sa bezlistne. Szybko leci pomimo wysokiej temperatury jak na pazdziernik. U nas wczoraj bylo 19 stopni.
Basieksp 09:47, 23 paź 2024

TAR napisał(a)

Dziekuje za uznanie. Troche sie do tego przyczynilas

A to asterki. Bodajze Crimson Brocade. Maja bardzo nietypowy kolor, taki buraczkowy. I nie sa wysokie. Raczej sredniaki.

Chryzantemki to te:

Dosc wysokie urosły tak na 120 cm. Troche sie klada. Wiec wplotlam je w judaszowca Rubyfalls i robi za podporke. Musze gdzies żółte dorwac.

Też je mam, ale moje jakoś jeszcze nie rozwinęły się, chyba mają za mało słońca tam gdzie rosną. Żółtych nie mam, ale mam białe i takie bordowe, nowy nabytek, są bardzo ładne
TAR 10:17, 23 paź 2024

O widzisz moje rosna w sloncu i dosc suchym miejscu. W ogole nie myslalam, ze cos z nich bedzie, takie zabiedzone je wsadzalam w zeszlym roku.
Musze mamy zapytac ona miala żólte u siebie na dzialce, jak ma nadal to mi odsadzi, a dosc szybko rosna, wtedy moge sie podzielic
Basieksp 10:28, 23 paź 2024

TAR napisał(a)
O widzisz moje rosna w sloncu i dosc suchym miejscu. W ogole nie myslalam, ze cos z nich bedzie, takie zabiedzone je wsadzalam w zeszlym roku.
Musze mamy zapytac ona miala żólte u siebie na dzialce, jak ma nadal to mi odsadzi, a dosc szybko rosna, wtedy moge sie podzielic

Jakbyś chciała to mogę podzielić się tymi bordowymi lub białymi, ale też jak się trochę rozrosną, bo te bordowe teraz sadziłam. Białe mają trochę mniejsze kwiaty u mnie, a te różowe też są takie jak u Ciebie, pokładają się
TAR 10:39, 23 paź 2024

Basieksp napisał(a)

Jakbyś chciała to mogę podzielić się tymi bordowymi lub białymi, ale też jak się trochę rozrosną, bo te bordowe teraz sadziłam. Białe mają trochę mniejsze kwiaty u mnie, a te różowe też są takie jak u Ciebie, pokładają się

Basiu, koniecznie. Wiosna i z odwiedzinami
A te bordowe to sa wieloletnie? Kiedys posadzilam takie chryzantemy co w ogrodniku sprzedaja na Wszystkich Świetych. Dumna i blada bylam. Mialam rozowe, herbaciane, bordowe. Przezyły zime wszystkie ale jesienia w kolorze bazowym byly - bordowym nie wiem co robia hodowcy by kolor uzyskac. Czytalam gdzies, ze bordowy to podstawowy kolor tych produkowanych masowo.

A kiedys tez mi ktos powiedzial, ze jak to? Cmentarne kwiaty sadze w ogrodzie? a wole je bardziej jak wrzosy