Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 21:45, 13 paź 2018

Do góry

o tej porze roku taki cudny jeżówkowy kwiatuszek?
Ognik prowadzony na spiralce też stanowi ciekawe rozwiązanie

Czytam, że odwiedzacie szkółki, ja mam embargo na wszelkie odwiedziny w szkółkach i sklepach ogrodniczych, bo na to co zgromadziłam ciągle szukam miejsca w swoim ogrodzie
Moja działka na Dębowym Lesie 21:45, 13 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pojedyncze kwiatki rudbeki , gdzieś się jeszcze pojawiły

Latem irytują mnie ich kolory, ale późną jesienią już nie Zwłaszcza te kwitnące jeszcze w listopadzie są wyjątkowo piękne A przyniesione wówczas do domu bardzo długo stoją, jakby je zimno zakonserwowało. Zawsze żegnam sezon z takim bukiecikiem
Ogród w Tarnowie 21:44, 13 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)
Robiłeś dosiewkę? Teraz słyszę że jeszcze kilka dni ciepła i zima idzie - a ja mam jeszcze sporo ale taki bat mi się przyda żeby szybciej chodzić

pozdrawiam

Zrobiłem dużą dosiewkę i poszło 15 worków ziemi, pogoda sprzyja to już się nowa trawa zieleni. Chciałbym jeszcze ją skosić przed przymrozkami, może się uda bo jeszcze tydzień dobrej pogody a do zimy to jeszcze daleko

Pozdrawiam

Tak trawnik wygląda po dwóch tygodniach od areacji i renowacji

Ogród z wilkiem zamkn. 21:39, 13 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Wiklasiu dziękuję ....... kombinuję jeszcze troszkę inaczej
taka pseudo fotka obrazująca co chcę zrobić nieudolny planik
chcę pociągnąć dalej rabatkę ,aby wyrównać z końcem placyku
i dodać tam Elatę( na żółto nabazgrane i dać 3 pseudo gracki ( zielony bazgroł ),które mam w doniczkach i czekają na miejscówkę

tu na tej fotce widać jak placyk się kończy ( fotka jeszcze przed zmianami)-jest uskok i dopiero ognisko

nie wiem ,czy dobrze kombinuje ,ale takie cuś mi chodzi po głowie

Madziu, wydaje mi się, że będzie bardzo ładnie gdy zrobisz tę nową rabatkę tzn powiększysz już istniejącą. Ona zrobi taki przesmyk, wąskie gardło w trawniku i poprowadzi do kolejnej część ogrodu. Będzie taka tajemniczość i niespodzianka. Oczywiście jak wszystko podrośnie bo teraz to wszystko jest jeszcze młode.
Madziu, jeszcze tylko dopytam aby się upewnić czy z Gracilimusa też będę miała potężną, trudną do wykopania kępę?
I czy będzie wyłaził w innych częściach ogrodu? Napisz mi bardzo proszę bo jeśli tak, to usuwam go.
Pozdrawiam Cię Madziu serdecznie.
Czubajkowy Ogród 21:38, 13 paź 2018

Do góry
Przyroda żegna nas w tym sezonie wyjątkowo czarująco

Po takim dniu sny będą baaardzo kolorowe, czego i Wam życzę
Przedziwny Ogród 21:38, 13 paź 2018

Do góry

Czubajkowy Ogród 21:36, 13 paź 2018

Do góry
Borówki w towarzystwie wysokich astrów - cóż za dawka energii na kolejne dni!

Przedziwny Ogród 21:34, 13 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Moja Pastella zrobiła to samo,tylko jeszcze pąki...czy zdąży wykwitnąć?
A te czerwone to czyje owocki,różane?...z liści jakieś nie podobne...

Jeśli nie zdarzą zakwitnąć w ogrodzie to zakwitną we flakonie
Te czerwone to są owoce głogu. Mam dwa drzewka szczepione na pniu, całe są obsypane owockami.

Czubajkowy Ogród 21:34, 13 paź 2018

Do góry
Nie wiem, czy mnie nie wyrzucą z Ogrodowiska za tę ilość zdjęć, ale nie mogłam się powstrzymać Tak kolorowo w tym roku już nie będzie!

Nawet warzywnik został przyozdobiony - żółciutkimi igiełkami szparagów.

Brąz świeci złotem

Czubajkowy Ogród 21:31, 13 paź 2018

Do góry
Natura jest wspaniałym malarzem Przypadkowy melanż liści zachwyca mnie.

Czubajkowy Ogród 21:29, 13 paź 2018

Do góry
Czubajkowy Ogród 21:26, 13 paź 2018

Do góry
Czubajkowy Ogród 21:25, 13 paź 2018

Do góry
Czubajkowy Ogród 21:23, 13 paź 2018

Do góry
Przedziwny Ogród 21:23, 13 paź 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Ależ kolorowo u Ciebie
Zawsze tak jest jednak gdy u innych rośliny już kończą żywot u Ciebie nawet róże szaleją kolorami.
Moje już niestety chyba skończyły kwitnienie.

U mnie kwitną róże kilkuletnie, młodsze już odpoczywają. Cały rok był szalony, więc kwtatom trochę się poprzestawiało.
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny. Pozdrawiam

Czubajkowy Ogród 21:21, 13 paź 2018

Do góry
Borówki amerykańskie uwielbiam nie tylko za smak i bezproblemową uprawę, ale i za ich jesienną czerwoną suknię Nasycenie czerwieni w ich liściach jest wyjątkowo mocne.

No a teraz seria marcinkowych chmurek, jak to określiła Gosia. Gosiu, myślałam o Tobie robiąc te zdjęcia

Czubajkowy Ogród 21:18, 13 paź 2018

Do góry
Tak piękny, ciepły, kolorowy jesienny dzień jak dzisiejszy, to rzadkość! Nie mogłam przestać podziwiać drzew mijanych po drodze na działkę, a potem roślin na działce. Mam wrażenie, że mój ogródek najkorzystniej wygląda właśnie jesienią. A do tego to lazurowe niebo! I ciepełko, miłe ciepełko
Przybyło żółci i czerwieni, zeszłotygodniowe żółcienie przechodzą już w brązy, wśród marcinków uwijało się tyle pszczół i trzmieli, że rośliny się po prostu ruszały, mimo braku wiatru Do tego owady dawały tak głośny koncert, jakiego można by się spodziewać raczej wiosną wśród kwitnących drzew, a nie teraz. Dzień stanowczo za szybko się skończył! Tym bardziej, że cały czas miałam dylemat, czy podziwiać, czy pracować Bo pogoda do pracy też była wyśmienita. Tegoroczna susza jest dla mojej działki błogosławieństwem - unormował się poziom wód gruntowych, a glina i tak trzyma dostateczną ilość wilgoci, by rośliny dobrze rosły. Poranna rosa na pewno im w tym pomaga. Jednocześnie podczas kopania ziemia łatwo się oddziela od korzeni, więc nie trzeba się zbytnio namęczyć. Oj, tak pracować mogłabym jeszcze długo, długo Ale trzeba było wracać, bo zmrok zapadł. Pozostały więc jeszcze na deser zdjęcia, które pomagają mi przedłużyć w pamięci atmosferę tego dnia.

Pobyt na działce zaczynam zawsze pewnym rytuałem - najpierw obchód, a potem kawa i coś słodkiego, nie może być inaczej

Zapraszam na niemal te same widoczki, co sprzed tygodnia, ale w słońcu wyglądają dużo lepiej

Ciekawe, że ten sam oczar Diane w tym roku wybarwił się zupełnie inaczej, niż w ubiegłym. Rok temu liście były cieniowane, z przewagą czerwieni, teraz żółciutkie, niczym kurczaczki

Wśród brzóz i dębów 21:07, 13 paź 2018

Do góry

Basiu, pewnie masz rację odnośnie kaliny. Moja od północy rośnie i ma mniej słońca niż Twoja.
Bardzo podoba mi się to zdjęcie, kontrast kolorów. Po prawej to śliwa Nigra?

Pozdrawiam Cię Basieńko bardzo serdecznie.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:06, 13 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Z okna na pietrze
W pierwszym poście mam takie same widoczki z 2013,14,15...

Może punkt widzenia ten sam,ale widoczki,to się jednak zmieniły... Cudnie!!!
Z ogródka na wsi 21:03, 13 paź 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Taki był winobluszcz dwa tygodnie temu...teraz pewnie w pełnej jesiennej krasie...

Winoblusz jest ekspansywny, przez co mam z nim sporo roboty, ale wybaczam mu to i trzymam w kilku miejscach w ogrodzie, bo jesienny spektakl kolorów wynagradza mi wszystko Chociaż w tym roku, może z powodu suszy, a może z powodu pierwszego przymrozku, jakoś tej czerwieni u niego mniej i szybko opadają liście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies