Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Miejsko & sielsko 10:06, 23 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

W zacisznym miejscu i pod śniegiem - wg mnie wtedy na 100 %

Ogród wygląda przepięknie - super te trawy wylewają się z donic

Sebuś dziękuję za miłe słowa i uznanie.
Szczególnie mnie cieszą ponieważ to mój pierwszy sezon

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:44, 23 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Madżen - ja stamtąd sobie parasol przywiozłem i był to mój najlepszy wakacyjny zakup - nie tylko dlatego, że dałem za niego 5 euro, a u nas są po stówce, ale dlatego, że przydał się bardzo - choć deszcz wtedy trwał kilkanaście minut, ale bardzo intensywnie W deszczu czy nie i tak pewnie zachwycasz się każdym zakątkiem Macham

Cudnie było. Każdy zakątek ze dwa razy obejrzany. Tylko Coloseum raz widzialam bo za daleko od mojego apartamentu było. Do Watykanu chodzilismy na wieczorne spacery wdłuż Tybru. I jestem przejedzona......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:33, 23 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

W zeszłym roku ciąłem nożycami - no i późno się potem ogarnęły. Teraz pociąłem kwiatek do kwiatku i dzięki temu nie wyciąłem nowych pędów, które są już dorodne. Lawenda nie będzie tracić czasu na odbijanie tylko od razu powinna wypuścić kwiaty - przynajmniej tak to sobie wyobrażam i mam nadzieję, że moje trzy krzaczki się do tego dostosują

To samo u mnie. W ubiegłym roku wcale nie zakwitły ponownie.
W tym tydzień po cięciu już nieśmiałe nowe kwiatuszki są
Miejsko & sielsko 09:13, 23 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Tosiu,
Sądzisz, że skalniak przeżyje zimę?

Oczywiście, że przeżyje

O Sebek mnie wyprzedził pozdrawiam
Ogródeczek 09:12, 23 lip 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Tak to wygląda

wiem, że pryskałaś u Sebka też buksiki chorują

Sebek napisał(a)
Tak w ogóle to musze się pozalic, że bukszpany mają askochytozę... dziś się im przyjrzałem i poleciało dużo liści z nich... Nie pryskalem przez ponad miesiąc no i mam... Jutro Topsin albo Dithane pójdzie w ruch...

Danusia odpowiedziała
Albo Cylindrocladium buxicola (Mirage+Topsin)

Mam nadzieję, że juz jest lepiej
ściskam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:02, 23 lip 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)
Kindzia łączę się w bólu. Ja się tak dzisiaj zamysliłam przy pieleniu, że dopiero jak mnie czerwone mrówki po kolana oblazły to się 'obudziłam'. Oczywiście moje nogi wygladają jak po przejsciu bandy wkurzonych mrówek....

Ile razy ja tak zrobiłem... Dopiero przy pieleniu odkrywam ile mam mrowisk w ogrodzie... Ale potem dostają cukierki i wynoszą się - choć na chwilę...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:01, 23 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Boże...już widzę ciachanie moich 50 lawend kwiatek po kwiatku...i tak nam cięcie dwie godziny zajęło, z różami się poplątały, łatwo nie było. Jeszcze pszczółkę ścisnęłam, ciachła mnie i swędzi mnie dłoń niemiłosiernie...najwyżej nie będzie drugiego tłoczenia u mnie, przeżyć muszę

Kindzia widziałem Twoje bukiety - przepiękne! Mi się udało tylko zrobić malutkie dwa...Ale zawsze coś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 22 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Obwódka bukszpanowa po prostu brzytwa - nawet Anglicy tak pociętych nie mają

No i te hortensje! Moje są daleeeko w tyle jeśli chodzi o kwitnienie...

nic nie mów, wczoraj ją cięłam a że zrobiło się już ciemno to przystrzygłam ją do zakola, resztę miałam ciąć dzisiaj po pracy, ale jak wróciłam to padało, zatem tak jak powiedziałam wcześniej bukszpany tnę na raty
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:30, 22 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kraków jechał do Kalwarii na pewno, ale czy na odwrót też to nie doczytałem...

Byłam u Kondzia ale fot brak
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:25, 22 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Sebuś coś Agatka wspominała że Alinka na spotkaniu Objazd był? No bo Alinka Kalwaria a Kondzio Kraków

Kraków jechał do Kalwarii na pewno, ale czy na odwrót też to nie doczytałem...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:22, 22 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciofam i ciofam - doszedłem do spotkania Super Zrobiłyście konkurencyjne spotkanie, bo drugie u Alinki i Konrada było również w niedzielę

Sebuś coś Agatka wspominała że Alinka na spotkaniu Objazd był? No bo Alinka Kalwaria a Kondzio Kraków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 22 lip 2014

Do góry
Obwódka bukszpanowa po prostu brzytwa - nawet Anglicy tak pociętych nie mają

No i te hortensje! Moje są daleeeko w tyle jeśli chodzi o kwitnienie...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:16, 22 lip 2014

Do góry
Ciofam i ciofam - doszedłem do spotkania Super Zrobiłyście konkurencyjne spotkanie, bo drugie u Alinki i Konrada było również w niedzielę
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:20, 22 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Marmalade te co ocalały po ataku opuchlaków rosną w słońcu, ale znów padają - aż się boję patrzeć do korzeni... A w doniczkach mam głównie citronelle i z nimi jest problem - w półcieniu nie dają rady, a w całkowitym cieniu są zielone... Skomplikowane to ogrodniczkowanie

To tak jak napisałam powyżej ... citronelki tylko do cienia .... i półcienia z naciskiem na cień .... niestety ....

A malmoladom zaglądnij pod korzenie ..... często gęsto przyczyną padnięcia może być opuchlak lub pędrak ....masakra jak to wygląda ... ostatnio kilka pędraków znalazłam właśnie w citronelkach .....wcisnęło się to tak w korzeń , że sztuką jest do dojrzeć ......
Miejsko & sielsko 20:06, 22 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Tosiu,
Sądzisz, że skalniak przeżyje zimę?

W zacisznym miejscu i pod śniegiem - wg mnie wtedy na 100 %

Ogród wygląda przepięknie - super te trawy wylewają się z donic
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:57, 22 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U mnie leje z przewami chodzę w pelererynie i ziwedzam!! kto to widział aby na południu lało???

Madżen - ja stamtąd sobie parasol przywiozłem i był to mój najlepszy wakacyjny zakup - nie tylko dlatego, że dałem za niego 5 euro, a u nas są po stówce, ale dlatego, że przydał się bardzo - choć deszcz wtedy trwał kilkanaście minut, ale bardzo intensywnie W deszczu czy nie i tak pewnie zachwycasz się każdym zakątkiem Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:52, 22 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Seba.... Przecież to nie Ty przytyłeśtylko te materiały teraz taaakkkkij słabej jakości .. Kurczą sie i kurczą ... Z tym oddaniem drożdży to całkiem dobra koncepcja

A ta lawendę to seryjnie trzeba ciąć po jednej gałązce ????... Łoo mattttko .. Chyba sie właśnie z łanów dorodnej lawendy wyleczyłam

W zeszłym roku ciąłem nożycami - no i późno się potem ogarnęły. Teraz pociąłem kwiatek do kwiatku i dzięki temu nie wyciąłem nowych pędów, które są już dorodne. Lawenda nie będzie tracić czasu na odbijanie tylko od razu powinna wypuścić kwiaty - przynajmniej tak to sobie wyobrażam i mam nadzieję, że moje trzy krzaczki się do tego dostosują
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:15, 22 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Aniu - Ty nie urosłaś wszerz, a ja tak, bo się w jedne krótkie spodnie nie mogę spokojnie dopiąć co je w zeszłym roku kupiłem... Fakt - mniejszych w sklepie nie mieli, ale i tak boli mnie to....

Zmotywowałaś mnie i też pociąłem lawendę - wg wskazówek Izy. Strasznie nudne to cięcie po jednej gałązce, ale drugie tłoczenie powinno się zacząć za chwilkę, bo już widać było nowe pędy kwiatowe

Seba.... Przecież to nie Ty przytyłeśtylko te materiały teraz taaakkkkij słabej jakości .. Kurczą sie i kurczą ... Z tym oddaniem drożdży to całkiem dobra koncepcja

A ta lawendę to seryjnie trzeba ciąć po jednej gałązce ????... Łoo mattttko .. Chyba sie właśnie z łanów dorodnej lawendy wyleczyłam
Ogród w skali mikro cz.II 18:10, 22 lip 2014

Do góry
Lampa wygląda super - bardzo lubię takie formy
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:06, 22 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)

nie pamiętam jakie dostałeś ... marmaladę ??? nie powinno jej nic być .... qrcze ... u mnie dają radę na patelni .... podlewam tylko pod liśćmi ...Fakt , że może odrobinę i jest zawsze jakiś listek do urwania ale wytrzymują .... one lubią wilgoć i rzeczywiście półcień dla nich to idealne miejsce .... No nie wiem .... kombinuj dalej

Marmalade te co ocalały po ataku opuchlaków rosną w słońcu, ale znów padają - aż się boję patrzeć do korzeni... A w doniczkach mam głównie citronelle i z nimi jest problem - w półcieniu nie dają rady, a w całkowitym cieniu są zielone... Skomplikowane to ogrodniczkowanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies