Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:35, 22 lip 2014

Ozz napisał(a)
No ja zapraszam, zapraszam

Kochana .. Ale to na przyszły rok chyba...
Sebek 18:10, 22 lip 2014

Lampa wygląda super - bardzo lubię takie formy
BusyBee 18:25, 22 lip 2014

Odpowiadam u Ciebie- nie mam jeszcze wątku, bo niewiele mam do pokazania w ogrodzie. Za to innych zajęć duuużo i nie wiem czy ogarnę swój wątek....
Na razie u Was buszuję z przyjemnością- nikt nie wygania

Jeżówka na pokuszenie

Pozdrowionka
Kasia
Ozz 18:59, 22 lip 2014

Przyszły rok szkolny?
gierczusia 19:15, 22 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Odpowiadam u Ciebie- nie mam jeszcze wątku, bo niewiele mam do pokazania w ogrodzie. Za to innych zajęć duuużo i nie wiem czy ogarnę swój wątek....
Na razie u Was buszuję z przyjemnością- nikt nie wyganiajeżówka na pokuszenie...

Pozdrowionka
Kasia

Kasiu ... Każdy z nas kiedyś zaczynał..lepiej lub gorzej .. Ale uwierz, w każdym prawie wątku przewijają się słowa: "to było przed ogrodowiskiem..gdybym weszła wcześniej to by.... (i tu rozwija sie mysl ogrodnicza..).." A wiec zachęcam gorąco....i trudno mi uwierzyć ,że nie masz co pokazać , bo na bank jest wiele innych zachwycających rzeczy oprócz tych powalających jeżówek ( nawet sobie nazwę zapiasałam : southern belle ) tak wiec myśl intensywnie .. Na bank ogarniesz

Buziaki
gierczusia 19:15, 22 lip 2014

Ozz napisał(a)
Przyszły rok szkolny?
.. Niemożliwa jesteś ... Pomyślimy
JulkAd 20:16, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Noo ja z tymi krwawnikami mam dokładnie tą samą myśl..czerwony..no może ta paprika ,znasz go ??? I jeszcze coś to niego..jest problem bo u nas ciężko z krwawnikami .. A tego przez internet nie bardzo kupić , bo wiesz , jak to jest z kolorem na zdjęciu ..

Skalnicę mam w nadmiarze ( może kcesz ??..) jako zielony dywan sprawuje sie całkiem dobrze..wsadziłam już ją teraz i kontempluję ...,,A choć rośnie u mnie już 4 tok to nie wiem , jakiego koloru ma kwiaty , bo obok rosła żurawka..iiii..tak jakoś .. Na serio nie wiem Jak mi kolor kwiatów nie bedzie konweniować to obetnę i tyle .. Albo sobie cos w to miejsce dokupię .. Ooooo

Niestety z krwawnikami nie miałam do czynienia, co nie znaczy, że nie zacznę....bo słyszłam, że długo kwitną, a u mnie kolor też potrzebny...no z neta też bym nie ryzykowała z kolorem, ale raczej popytała na forum, może jakaś Dobra Dusza ma w większej ilości i zechce siem podzielić....ja się po sąsiedzku spytam, ale wątpliwa sprawa, bo mi się w oczy nie rzuciły, ale będę miała na uwadze...
...skalnicę tez mam i moja jest własnie czerwona, taka mmi się najbardziej podobała
JulkAd 20:20, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ale mi miło .. Zdjęcie jest robione już dość dawno , bo limka jeszcze wtedy w donicy była..ale lampa stoi nadal .. Mało tego nawet 3

No to ja proszem foto tych 3...niech siem napatrzę na razie
JulkAd 20:22, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Mój klonik niestety się rozchorował.... Sprzedawca mnie lojalnie uprzedzał ,że one często na to chorują..jakiś paskudny grzyb , od nazwy to nawet jęzora sobie można połamać ... Dzięki Boguodali nawet nazwę środka , który na to paskudztwo działa..dla wszystkich zainteresowanych ..to Falcon..

Dawali liście do badania , więc to sprawdzone

Zobaczcie jakie liściory się u mnie pojawiły..wszytsko oberwałam , Falcona zakupiłam

Mój ma to samo, po oprysku topsinem, młode listki są zdrowe, pryskaj szybko....ostrzegałam, jak byłam u Kasi....
gierczusia 20:28, 22 lip 2014

A u mnie stara bida
Limelight o tej porze wygląda jakby była cytrynowa ..

Róża giardina ma jeszcze parę ładnych kwiatów

Lawendę też se kupiłam, a co ... Tamtą francusą wyciepałam , bo mi na naprawach grała

I tułacz pstry .. Rośnie jak szalllony na brzegu oczka .. Trawa jak widać też , wariuje po jaramili

No i moj wiciokrzew .. Burza kwiatów non stop

Miłego wieczoru Wam życzę , bo teraz się oddalam mordować opuchlaki