Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 15:13, 22 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jakie jaja sobie ze mnei robicie... żywa miarka.... Anabelki urosły, a Anna MI nie urosła Ani w szerz, ani wzwyż
Idę ciać lawendę, bo przekwitła.. i nie ma na co czekać.

Aniu - Ty nie urosłaś wszerz, a ja tak, bo się w jedne krótkie spodnie nie mogę spokojnie dopiąć co je w zeszłym roku kupiłem... Fakt - mniejszych w sklepie nie mieli, ale i tak boli mnie to....

Zmotywowałaś mnie i też pociąłem lawendę - wg wskazówek Izy. Strasznie nudne to cięcie po jednej gałązce, ale drugie tłoczenie powinno się zacząć za chwilkę, bo już widać było nowe pędy kwiatowe
Milka 15:21, 22 lip 2014

Sebek napisał(a)

Irenko jak coś masz to byle czym od razu je psiknij, bo one z dnia na dzień wyglądają coraz gorzej i trudniej je potem leczyć... Macham

Psiknęłam środkiem na mszyce i inne żrące, może coś pomoże, bo już 3 sztuki te plamy mają, szkoda byłoby stracić, jak w końcu udało się na kulki wyprowadzić..
Gabrysia_ 15:28, 22 lip 2014

Sebek napisał(a)
Mówisz masz

Tylko zdjęcie z zeszłego roku i hortensje urosły jeszcze bardziej

Sebek...nie ma zmiłuj...MałaMi musi się zjawić u ciebie na mierzenie ( oczywiście hortensji....nie Ani )
Gabrysia_ 15:29, 22 lip 2014

Sebek napisał(a)

Aniu - Ty nie urosłaś wszerz, a ja tak, bo się w jedne krótkie spodnie nie mogę spokojnie dopiąć co je w zeszłym roku kupiłem... Fakt - mniejszych w sklepie nie mieli, ale i tak boli mnie to....

Oj tam Sebek...spodnie sie pewnie w praniu skurczyły
Sebek 15:42, 22 lip 2014

Irenko - dokładnie - jak zobaczyłem ostatnio moje bukszpany świeżo po posadzeniu to się sam zdziwiłem, że z tych pachruszczy udało się kule i obwódki zrobić

Gabrysiu - mógłbym zmierzyć ja sam, ale mam ponad 1.8m wzrostu i takiego efektu jak z Małą Mi by nie było Ze spodniami to o tym nie pomyślałem! Siem wyjaśniło... że muszę zwiększyć dawkę biegania Albo do proszku do prania dodać drożdży - może spodnie wtedy się powiększą?
gierczusia 18:15, 22 lip 2014

Sebek napisał(a)

Zmotywowałaś mnie i też pociąłem lawendę - wg wskazówek Izy. Strasznie nudne to cięcie po jednej gałązce, ale drugie tłoczenie powinno się zacząć za chwilkę, bo już widać było nowe pędy kwiatowe

Seba.... Przecież to nie Ty przytyłeśtylko te materiały teraz taaakkkkij słabej jakości .. Kurczą sie i kurczą ... Z tym oddaniem drożdży to całkiem dobra koncepcja

A ta lawendę to seryjnie trzeba ciąć po jednej gałązce ????... Łoo mattttko .. Chyba sie właśnie z łanów dorodnej lawendy wyleczyłam
Sebek 19:52, 22 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Seba.... Przecież to nie Ty przytyłeśtylko te materiały teraz taaakkkkij słabej jakości .. Kurczą sie i kurczą ... Z tym oddaniem drożdży to całkiem dobra koncepcja

A ta lawendę to seryjnie trzeba ciąć po jednej gałązce ????... Łoo mattttko .. Chyba sie właśnie z łanów dorodnej lawendy wyleczyłam

W zeszłym roku ciąłem nożycami - no i późno się potem ogarnęły. Teraz pociąłem kwiatek do kwiatku i dzięki temu nie wyciąłem nowych pędów, które są już dorodne. Lawenda nie będzie tracić czasu na odbijanie tylko od razu powinna wypuścić kwiaty - przynajmniej tak to sobie wyobrażam i mam nadzieję, że moje trzy krzaczki się do tego dostosują
Kindzia 22:31, 22 lip 2014

Boże...już widzę ciachanie moich 50 lawend kwiatek po kwiatku...i tak nam cięcie dwie godziny zajęło, z różami się poplątały, łatwo nie było. Jeszcze pszczółkę ścisnęłam, ciachła mnie i swędzi mnie dłoń niemiłosiernie...najwyżej nie będzie drugiego tłoczenia u mnie, przeżyć muszę
Hortensja 23:20, 22 lip 2014

Kindzia łączę się w bólu. Ja się tak dzisiaj zamysliłam przy pieleniu, że dopiero jak mnie czerwone mrówki po kolana oblazły to się 'obudziłam'. Oczywiście moje nogi wygladają jak po przejsciu bandy wkurzonych mrówek....
Sebek 09:01, 23 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Boże...już widzę ciachanie moich 50 lawend kwiatek po kwiatku...i tak nam cięcie dwie godziny zajęło, z różami się poplątały, łatwo nie było. Jeszcze pszczółkę ścisnęłam, ciachła mnie i swędzi mnie dłoń niemiłosiernie...najwyżej nie będzie drugiego tłoczenia u mnie, przeżyć muszę

Kindzia widziałem Twoje bukiety - przepiękne! Mi się udało tylko zrobić malutkie dwa...Ale zawsze coś