Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 15:33, 19 sie 2018

Do góry
tutaj druga strona

Ogród wśród pól i wiatrów 15:31, 19 sie 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
No nie.... ty nawet kompostownik masz przepiękny

Basia, kompostownik obecnie zanikł, hehe
A ja już się gubię w tym wszystkim! Na jabłoni z jednej strony owoce dojrzewają, z drugiej kwiatki kwitną.
Ot, świat szalony

PS. Fotki wszystkie poranne, nie majowe
Skąpana w słońcu 15:29, 19 sie 2018

Do góry
Kasiu (Kasia_CS) a dałaś im jeść, jeżówki są żarłoczne? . One lubią żyzne i wilgotne gleby.

Edytko (eda) nadal układam porządkuję, sieję trawę z różnym skutkiem. Część trawy wypalona przez słońce. Roślinki bardzo się męczą w tym tropikalnym słońcu. Muszę posadzić więcej drzew, żeby dawały im cień.

Agnieszko (Napia) roslina o która pytasz to Odętka wirginijska. Ta ma akurat kolo taki lila-róż. Pashminy w tm roku bardzo mi chorują czym mnie zaskoczyły.

Danusiu(danuta_szwajcer )nie kogę narzekać na kwitnienie roślin, chociaż skraca je upalne słońce. Niektóre kwiat bardzo cierpią. Na szczęście cześć drzew już posadzona, a na inne szykuje się miejsce

Ogród wśród pól i wiatrów 15:28, 19 sie 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Jolka kusisz tymi widokami, róże,hortki i jeżówki jak zwykle zachwycają.A winogron jak soczyście i zdrowo wygląda, aż chce się tam iść.Pozdrawiam.

Gosia, winogron w tym roku wreszcie coś pokazał. Dwa lata kaprysił, a ja traciłam nadzieję. Teraz jak się trochę rozbujał, to i we mnie wstąpiły nowe siły Mam ochotę porobić własne sadzonki z najpyszniejszych odmian i pociągnąć na południowej siatce.

Z różami u mnie mała przerwa obecnie.
Larissa i bonica się szykują na drugie tłoczenie, artemis nieśmiało coś tam próbuje...

A .. no i jeszcze pergolka uróżona

Pozdrawiam również
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:22, 19 sie 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:21, 19 sie 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:21, 19 sie 2018

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:20, 19 sie 2018

Do góry
Ostatnie zdjęcia przed zachodem słońca

Kwiaty we włosach 15:19, 19 sie 2018

Do góry

A tutaj widać którędy koty chodzą i faktycznie mają swoje ścieżki

Ogród wśród pól i wiatrów 15:17, 19 sie 2018

Do góry
Michalk03 napisał(a)
W jakich odstepach sa wsadzone te hortensje?I widzialem taka mala rabate i tez pytanie w jakich odstepach sa wsadzone bukszpany i w jaki odstep jest miedzy bukszpanami i hortensjami? Dziekuje za odpowiedz.

Horensje w szpalerze jakieś 1,2m od siebie, mogą być śmiało luźniej posadzone, np. co 1,5m.

Hmm.. mała rabata? O tę chodzi??

Tutaj bukszpany są co jakieś 8- cm, a hortki powciskane..
Hortencje są ok 50 cm od buksów, od razu mówię że to za blisko, bo potem się opierają na bukszpanach i te łysieją. Ale wiesz, to było na zasadzie - mamy to co mamy i jakoś to tu upychamy

Lubię patrzeć na ten kawałek ogrodu z perspektywą na gaik brzozowy

Ogród Cioci cz. 3 15:15, 19 sie 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 15:14, 19 sie 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 15:13, 19 sie 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 15:11, 19 sie 2018

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 15:11, 19 sie 2018

Do góry
Czas wracać na ziemię Objazd wschodnich terenów w towarzystwie Kindzi zakończony Było wspaniale ale się skończyło.
Zobaczyliśmy bardzo dużo i myślę że można powiedzieć że lubelskie i podkarpackie mamy zaliczone. No a w ogrodzie zaczyna się demolka. Zaczynamy wymieniać bruki. Stare rozebrane i jest zadyma ale roślinki kwitną
Kwiaty we włosach 15:10, 19 sie 2018

Do góry
Mam tę zieloną limonkową trawę hake .... w donicy, pewnie ją do ziemi posadzić?
Ta sadzonka od Ciebie po zimie nie odbiła, ciekawe czy Grazi odbiła.

Perukowiec już pogubił peruczki i zmienia się kolor liści.

przetaczniki jedne z moich ulubionych, a zaczęło się to chyba u Ciebie, jak miałaś w przedogródku.

Rosanna ma mnóstwo pąków, jest bezproblemowa, sama się oczyszcza, dba o siebie i cały czas kwitnie.

Płatki podobne do Twojej baleriny

Ogród wśród pól i wiatrów 15:09, 19 sie 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Szpaler Limek booooski! moje w tym roku jak nie połamał grad, to teraz ciągłe ulewy wyginają je do ziemi...

Wiolka, dziękuję! Moje limki też deszcze powyginały do ziemi, ale przez to limkowy szpaler stał się jakby pełniejszy.. Hehe, to się nazywa widzieć plusy w minusach

Polecane drzewa i krzewy liściaste 14:56, 19 sie 2018

Do góry

Kochani poradzcie proszę jakie drzewo będzie pasowało na zaznaczonym miejscu? Wg projektu była zwykła wierzba ale po zeszłorocznej wichurze niestety połamaną musielismy wyciąć. Po prawej stronie rośnie tulipanowiec. A po lewej jest zaplanowane miejsce na hustawkę. Pomiędzy drzewami na wiosnę chcemy posadzic rododendrony. A pod samym brakującym drzewkiem pennisetum. Myślałam o ambrowcu, fagus purpurea. Ale nie upieram się przy tym wyborze. Jestem otwarta na nowe propozycje. Dodam jeszcze że jest wystawa południową czyli dużo słoneczka
Przedziwny Ogród 14:54, 19 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatka jak sobie zacytujesz moją wypowiedź i zobaczysz jak poprzesuwałam Ci takie pionowe fotki to będziesz wiedziała jak dodać by nie rozwłóczyło stronyTeż mi kiedyś ktoś podpowiedział

Dziękuję Sylwuś Już zrobiłam poprawki... Ech, trochę techniki i już się gubię.

Przedziwny Ogród 14:48, 19 sie 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej. U mnie też brak systematycznych opadów, mam tak samo jak Ty.
Trawnik najgorzej, a kwitnące rośliny lepiej, bo i głębiej się korzenią.
Cynie zawsze moja mama miała, cynie, jednoroczne astry. Ale już chyba mniej popularne są, nowości nieraz wypierają dawne bezproblemowe kwiaty.

W studni masz wodę na ilu metrach?

Witaj Dario Trawnik mam paskudny. W wielu miejscach mam suche placki. Dlatego nie pokazuję zdjęć z większej perspektywy. Będziemy robić dosiewkę. Na razie mąż spryskał trawnik na chwasty.

Cynie u mnie są wypełniaczem po przekwitłych różach, floksach i liliach. Nie wiem co to za gatunek cynii (różowej, czerwonej), ale w tym roku jakieś takie wysokaśne mi porosły.

Studnię mam płytką. Kilka betonów... Nie mogli się przebić przez warstwy siwego iłu i kamieni. Ale rodzice po sąsiedzku maja głęboką, i z niej korzystamy
Pozdrawiam i zapraszam częściej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies