Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja ostoja 21:21, 09 paź 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:20, 09 paź 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Mira, no nie stresuj się nasionami i całą resztą, tak sobie napisałam a nie dla stresu, zresztą pisać warto bo zawsze znajdzie się dobra dusza, Margaretko dziękuję.
Skoro o nasionach, M skosił mi nasiona czerwonej marchwi, miałam malutko a nie mam wcale...być może ktoś ma nadmiar, u mnie nasion nie brakuje więc jakaś wymiana możliwa.

Warto pisać - dobra dusza mira da Ci marchew

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:18, 09 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Komarnicę taką ciemnozieloną bez problemu już 3 rok przechowuję. Jak normalny kwiatek, tylko przycinam trochę, bo potwór rośnie.

Ja mam zamiar przechować koleusa - mróz zważył mi wielką donicę z koleusem - cudny był - na szczęście sadzonkę mam w domu z uszczykiecia.

Przymrozek oszczędził pelargonie - na razie się o nie nie martwię

ogród (nie)Mocy 21:15, 09 paź 2018

Do góry
Dragonka napisał(a)

ooo, Toszko, Ty jesteś kopalnią wiedzy, zdecydowanie. Nie wiedziałam , że koparka mogłaby zakłócić glebowy dobrostan. Nawet bym na to nie wpadła..
Perz nie jest moim problemem tak bardzo jak..mlecze. Powinnam zmienić imię chyba na Królową Mleczy
Gdzie nie wbiję Józka ( to moje widły ) to mlecze:

jak ja ich nie cierpię! wrrr

https://www.youtube.com/watch?v=9ILFfQPatIQ
Moja działka na Dębowym Lesie 21:15, 09 paź 2018

Do góry
Anusia napisał(a)
Ale masz wszystko dopieszczone. Lubię szerokie kadry

Oj nie wszystko Anuś.Wiesz, co jeszcze kiepsko wygląda, tego jeszcze się nie pokazuje
Dziękuję

Trojsklepka - żabia lilia

Nowe rozchodniki.Jeszcze pojedyncze łodyżki i kwitnienia.Ale może na drugi rok będą ładniejsze , większe
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 09 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Piękność bardzo ładna ta pelargonia, jaka to odmiana?

Z zapowiedzi pogody też jestem zadowolona

Masz już niezłą kolekcję bardzo ładnych donic

Agania nie wiem jak to jest ponadto że bluszczolistna - kupowałam w czerwu strasznie zabidzoną

Czasami pokazuję donice podpatrzone - jestem stale na kupnie donic

Z plątających się to i tam zrobiłam po szałwii taką oto kompozycję

Hortensjada 21:13, 09 paź 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Kasiu ja swoją bukietową przesadzałam w te upały i rośnie

Lepiej jesienią Co do przesadzania to ja przesadzam o każdej porze ( jeśli oczywiście zachodzi taka konieczność), tylko ziemia skuta mrozem mi przeszkadza

A to tak na dobranoc
cieszę się z powrotu na "stare śmieci" a generalnie za sprawą odnalezionego niewielkiego notesiku, gdzie zapisałam hasło do logowania ( zdarzyło mi się po raz drugi zapomnieć, wszędzie tylko hasła, kody itp, powoli mam wrażenie, że nie za bardzo jest w dzisiejszych czasach potrzebne imię i nazwisko )

Moja ostoja 21:12, 09 paź 2018

Do góry
Zebrinus w tym roku gigantyczny

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 09 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Kasiu, można. I przechowują się doskonale, możesz je nawet potraktować jak zwykłe parapetowe kwiatki. Tylko przed wniesieniem do domu przytnij i sprawdź, czy nie ma np. mączlików na nich.

Mireczko kochana, przemykałam w nocy dwukrotnie obok i myślałam o Tobie i wzdychałam, że na te dalie to chyba jednak się nie uda już w tym roku. Wielki smuteczek, jak mówią moje dzieci.

A dla Ewy Sieriki na wiosnę podrzucę Ci sadzonki wieczornika.

Ja nawet mam pomysł - dobry - na to podrzucanie - żeby mi się tylko nie pomieszało co komu - muszę zapisać

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:08, 09 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Mireczko, a komarowce też mozna przechowywać w domu przez zimę?

Nie wiedziałam - no to wiemy - jak dobrze że Margaretka czuwa

Moja ostoja 21:08, 09 paź 2018

Do góry
Powojnikom też pogoda sprzyja:
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:06, 09 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Miro!
ładne masz jeszcze widoki, u mnie tylko astry i trawy, reszta smutna.

i żal mnie dziś dopadł, wykopki dalii zaczęłam, dwie taczki wykopane poszły do garażu na nocne przechowanie. Jutro poprawię podpisy.
wystawię jeszcze na zewnątrz do przeschnięcia i na miejsce zimowania piwnica.

Haniu u mnie w ostatnim dniu września przeszedł mrozik i załatwił mi dalie,kosmosy, cynie, aksamitki - przymrozek susza - i ogród wygląda fatalnie.

Na szczęście przyszły ciepłe dni i miło się w ogrodzie dziubie - podlewałam wczoraj i dziś i jakoś oddech ogród złapał a piękne przebarwienia powstały w moment.
Ten tydzień chyba będzie przepiękny w ogrodzie.

Szkoda mi dalii za to mam już część wykopaną a nawet dziś trochę pozawijałam w gazety i układam w skrzynkach.Nie wiem jak długo dalie powinny schnąć. Jedna zaczęła się marszczyć więc się pospieszyłam ale nie mam pewności czy nie za szybko. Karpy wykopywane są z suchej ziemi i sprawiają wrażenie zraz po wykopaniu że są już dobre-wysuszone.Niektóre pięknie przyrosły.

Jak zobaczyła prognozę pogody to się wstrzymałam i część nadal jest w ziemi a górę przyciełam - chyba lepiej żeby w tej suchej ziemi siedziały niż już w gazetach.

pozdrawiam
Moja ostoja 21:06, 09 paź 2018

Do góry
Jeżówki nadal czarują swoim urokiem:

Hortensjada 21:04, 09 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Ja z pytaniem o derenia kwiecistego Rubrum mam go kupić ten egzemplarz który mi się podobał a były tylko 3 ma grzyba ----czy warto go kupować . Drugie Pytanie ----gałązki mają na końcu takie małe kuleczki czy to są zalążki kwiatu na wiosnę czy to zalążki liściowe .Koleżanki z O które ze mną były twierdzą że to zalążki kwiatu;d

Te kuleczki to zalążki kwiatów Grzyb nie przeszkadza, popryskać, dobrze zebrać opadłe liście i wiosną popryskać jeszcze raz dla pewności, później raczej nie przewiduję takiego kłopotu jak będzie miał dobre miejsce. Kupowałam derenie w opłakanym stanie ( głównie z powodu korzystnych zniżek) i wszystkie wydobrzały

Te kuleczki w miarę dobrze widoczne na fotce poniżej To akurat Rainbow ( po raz pierwszy ma takie ciemnie przebarwienie zawsze był bardziej czerwony )
Moja ostoja 21:04, 09 paź 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Całkiem jak ja chwasty mnie na dzień dzisiejszy pożerają.

Chwastom na rabatach odpuściłam już. Niech sobie używają Do wiosny.
Nagorsza chwastnica w trawniku. Juto wypróbuję orkan. Jak nie zadziała, to przy okazji ogrodowych przeróbek będę trawnik „reanimować”. Ale to już w przyszłym roku.
Pozdrawiam

Pięknie przebarwione liście kaliny watanabe. Wiosną krzew zmienia właściciela
...uDany ogród 21:03, 09 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Piękne zdjęcia i takie tajemnicze. Las i ogród cudowne z tymi kolorami.

Gosiu bardzo się cieszę, że podoba Ci się to jak pokazuję świat

Słoneczny Ogród 21:02, 09 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Daria fajnie wyglądają rozplenice wokół opaski domu

Rabata hortensjowa mocno powiększyła swoją objętość...fantastyczna sprawa, że już nie ma tych thuj przed nimi

Jakiej odmiany hortensji użyłaś do obsadzenia hortenstrady?

Dziękuję bardzo
Rozplenice posadziłam na przemian z miskantami, nie robię zdjęć z daleka bo tam trawnikowi się dostało od lata.
Zrobię zdjęcie jak przymrozi i przykryje szron

Tak , hortensje napuchły, prawdopodobnie limki, ale kupiłam bez nazwy.
Tuje już wszyskie zabrane stamtąd.
...uDany ogród 20:58, 09 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Dokładnie w ten sam sposób pomyślałam. Dana niesamowita jesteś

Kasiu dziękuję kochana!

...uDany ogród 20:58, 09 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kolejny obrazNic tylko malować. Może znowu zimą za pędzel złapię

Kochana nie wiedziałam, że malujesz. Pochwal się swoimi pracami, proszę

...uDany ogród 20:56, 09 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Normalnie jak obraz na płótnie, cudnie

Sylwuś uwielbiam mgłę Cieszę się, że Ci się podoba!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies