Ewelinko , zbiory z własnych wysiewów, czy nasadzeń.To wszystko bardzo cieszy
To tylko sadzić i zbierać
Jest, jest, tych zakątków i p roślin i pracy przy nich
Ale i cieszy ten ogród i rośliny i nawet prace do bólu
Basieńko,wczesną wiosną, gdy kwitną szydlaste floksy, jar staje się niebieski, potem dominuje róż goździków piaskowych, latem jar zielenieje, a jesień to żółć uczepów.
Znalazłam archiwalną, porównawczą fotkę z wiosny.
Piękny masz ten ambrowiec, on jeszcze bardziej się przebarwi ??
Ten zakątek do relaksu w towarzystwie pięknych hortek jest mega piękny
po lewej to róże okrywowe ??Jakie odmiany ??
Zgodnie z obietnicą dorzucam dzisiejsze słoneczne tym razem widoki, sorry że podobne do poprzednich ale za dużo możliwości ujęć w moim ogródeczku nie mam
Zgrabiłam dzisiaj też igły sosen, sporo ich w tym roku poleciało.... i rodki dostały nową ściółkę na zimę Zdjęcie też późno robione, dlatego jakość słaba....
Dla przypomnienia tak w zeszłym roku wyglądało miejsce, w którym teraz siedzi żywotnik i taka ładna hortka była, dopóki ją nie wykończyły w tym sezonie tuje
Basiu , dziękuję.Wózeczek ma już parę latek, był normalny wiklinowy.
Ale w tym roku machnęłam go jak i inne rzeczy na biało.
I jest przez to widoczniejszy , od zieleni ładnie kontrastuje i ładniej to wygląda.
Nie, to nie jest tojeść rozesłana.Tą mam w innym miejscu.
A tą roślinkę dostałam i nie mam pojęcia co to jest.Ale powiedziano mi ,że nie zimuje.Ale rośnie mega szybko.Jedną doniczkę zabieram do domu.I potem w rożne miejsca naszczepię na wiosnę dopiero prosto do ogrodowych donic i rośnie szybko.
Elu w wolnej chwili zajrzę na stronkę którą polecasz,choć nazwa wydaje mi się znajoma.Do wiosny muszę wynaleźć odpowiedni clematis na drugą pergolę
do towarzystwa dla róży Piruette ,zamiast Kobey.