Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zamieszkać w ogrodzie 23:50, 09 gru 2015

Do góry
Narzekasz na brak kasy, stąd graby. Nie muszą być graby przecież. Ja nie sadzę w zasadzie grabów, wolę zimozielone. Ale lubię graby i sobie bym posadziła. Tylko jeden żywopłot posadziłam może.
Zamieszkać w ogrodzie 23:46, 09 gru 2015

Do góry
Zamieszkać w ogrodzie 23:45, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lewy róg mi się obniżył nieco, ale wybacz. Trzeba go wyrównać.

Rabaty muszą być proste a na rabatach można artystycznie wyzywać się i sadzić nawet wężykiem, aby było tylko konsekwentnie w kolorystyce i gatunkach. Powtarzalność zalecana nawet. Rządkami nie musisz sadzić - czasem nawet hak jest potrzebny albo skos.

Ja mam tylko obserwację że masz nieznośną tendencję do wybierania dużego wachlarza akurat tego, co ja nie polecam. Ale ja tu nie mam nic do gadania, bo to nie mój ogród.

naprawdę?
świadomie tylko te katalpy i glediczje( ale mam bez kolców)... a i te migdałki nieszczęsne faktycznie!, cis , limelighty, rh, berberysy sadzisz! wyszło 50:50 poprawię się...

Doradź jeszcze co z tym zasłonięciem: plan był taki wschód: cis, zachód: serby do lilii tarasu dalej cis aż do pd granicy no i pd bez planu czy walnąć te graby z 3 stron i cześć pieśni...

Zamieszkać w ogrodzie 23:44, 09 gru 2015

Do góry
Nie warzywnik jest w ogrodzie użytkowym czyli w rabacie. Nie mam cienkiego flamastra pod ręką do opisywania. Uciekam spać.
Crocus - krokus (szafran) 23:41, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie sadź w trawniku, albo krokusy albo trawnik. Ja sadziłam.

Oj Danusiu! a ja tyle nasadziłam łat w trawniku. W tych miejscach miałam dosiać nową trawę, dałam krokusy, wiosną posieję trawę.
Pytanie zostawić te krokusy czy po przyrostach wykopać?
Dawno temu też sadziłam w trawniku, tylko nie był zadbany, koszony rzadko i darń zagłuszyła.

Na pierwszym zdjęciu podłożyłam cieniutką białą włókninę, zniszczoną starą, chciałam sprawdzić. Czytałam gdzieś, że cebulki zagłębiają.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 23:38, 09 gru 2015

Do góry
Nom
Zamieszkać w ogrodzie 23:33, 09 gru 2015

Do góry
Lewy róg mi się obniżył nieco, ale wybacz. Trzeba go wyrównać.

Rabaty muszą być proste a na rabatach można artystycznie wyzywać się i sadzić nawet wężykiem, aby było tylko konsekwentnie w kolorystyce i gatunkach. Powtarzalność zalecana nawet. Rządkami nie musisz sadzić - czasem nawet hak jest potrzebny albo skos.

Ja mam tylko obserwację że masz nieznośną tendencję do wybierania dużego wachlarza akurat tego, co ja nie polecam. Ale ja tu nie mam nic do gadania, bo to nie mój ogród.
Zamieszkać w ogrodzie 23:30, 09 gru 2015

Do góry
Zamieszkać w ogrodzie 23:18, 09 gru 2015

Do góry
Nie patrz co posadzone a najpierw ustal linie rabat, bo ja nie widzę, tylko kólka i prostokąciki a gdzie rabaty, gdzie trawnik?
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 19:47, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wianek zachwycający, jednak moja rada jest taka, żeby zamienić ten sznur na coś bardziej delikatnego. Wiem, pewnie chodziło o to, żeby wtopił się w kolor drzwi, ale sznur jest zbyt ciężki i siermiężny do tego wianka z bielą. I jeszcze frędzel - też nie ta bajka. Łatwo można to poprawić

Zamień po prostu na białą, szeroką wstążkę.

Jutro zmienię na białą wstążkę - zabrakło mi wyczucia, ale przed bystrym okiem szefowej nic się nie ukryje.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:59, 09 gru 2015

Do góry

Na ulicy prawie kwitną ciemierniki gruntowe a na schodach doniczkowe

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:59, 09 gru 2015

Do góry
Jakoś mi jeszcze święta nie pasują...za wcześnie.

Wianek na drzwiach wisi, na balustradzie ten drugi też wisi, girlandę nawet powiesiłam

Ale na aniołku zmieniłam teraz na taki, bardziej pasuje do limonek i wiosny

Ogród "nędzy i rozpaczy" 16:46, 09 gru 2015

Do góry
Orzech? To nieciekawie, to mały ogród, orzech jest nieprzewidywalny i brzydki
Ogród "nędzy i rozpaczy" 16:44, 09 gru 2015

Do góry
Rafaelo, to tylko prymitywny schemacik, moja pomocna dłoń i fajnie, że jest ratunkiem, bo nie chciałabym abyś rozpacz przeżywała a euforię związaną z tworzeniem twojego miejsca na ziemi, które będzie cieszyło.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 15:01, 09 gru 2015

Do góry
Kochana czytaj co ja napisałam, to nie ja a pod linkiem masz info kto wysyła i tam napisz wiadomość ze swoim adresem, nie wysyłamy w nieznane

Wysyłam nie ja, a kto inny. Znalazłam to na innym watku i wkleiłam tutaj cytat.

Wiadomości o nasiona wysyłajcie do Anabell

Błagam, czytajcie posty
Moja codzienność - ogród Oli 14:01, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Melduję że chłody idą, nie rozhuśtajcie się w tej robocie, bo zima to nie na to czas jest

Coś tam skopać można. Posadzić coś z donicy (drzewa). Chwaściki powyrywać. Kanciki zrobić. Na ławce z grzańcem i makowcem posiedzieć. Oborniczek rozwieźć.

Moja codzienność - ogród Oli 13:00, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jednak co Polska to nie Anglia, a szkoda Ja po prostu nie cierpię mrozu i śniegu, powinnam się przenieść.

zupełnie jak ja... także doskonale Cię rozumiem Danuś
Moja codzienność - ogród Oli 12:58, 09 gru 2015

Do góry
Ja w kwestii sadzenia świerków przez Nawigatorkę
Też by mi pasowała taka zima, niedługo kordyliny będą zimować, ale nic bardziej mylnego. Nie można się tak przyzwyczajać do dobrego..bo znowu turzyce trzeba będzie wymieniać na wiosnę.

Jednak co Polska to nie Anglia, a szkoda Ja po prostu nie cierpię mrozu i śniegu, powinnam się przenieść.
Moja codzienność - ogród Oli 12:53, 09 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Melduję że chłody idą, nie rozhuśtajcie się w tej robocie, bo zima to nie na to czas jest

tylko darń zdjęłam nic więcej nie robię
aaa jeszcze muszę przekopać ziemię w warzywniku z obornikiem ale sałaty żal wyrzucić
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 12:53, 09 gru 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To i ja pokażę mój wianek.

Wianek zachwycający, jednak moja rada jest taka, żeby zamienić ten sznur na coś bardziej delikatnego. Wiem, pewnie chodziło o toi, żeby wtopił się w kolor drzwi, ale sznur jest zbyt ciężki i siermiężny do tego wianka z bielą. I jeszcze frędzel - też nie ta bajka. Łatwo można to poprawić

Zamień po prostu na białą, szeroką wstążkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies