Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 19:18, 09 gru 2015

I jeszcze z serii latających...
Duży...mniejszy...i najmniejszy

sylwia_slomc... 19:36, 09 gru 2015

Jaszczura i netoperka zazdraszczam Jaszczury zawsze są sprzymierzeńcami, a gacki tak samo , choć tych u nas dużo to jednak w dzień się nie widuje , a wieczorem jak loty zaczynają to już fotki nie sposób cyknąć
Mala_Mi 22:33, 09 gru 2015

Robisz piękne foty.. kormoran w oczku Nietoperek też I inne...

Środki ochrony roślin na mszyce i inne dziadostwo żerujące na iglakach wymaga pryskania, ale to ma dłuuugi okres karencji. eM wynalazł na stronach dla leśników środek do podlewania.. nie wymaga karencji ... jest skuteczny i nie trzeba drabiny i takich tam.. Przypomnij się o nazwę, bo teraz nie podam..
anabuko1 07:28, 10 gru 2015

O fajnie,że tu trafiłam.Jest na co popatrzeć
Świat zwierzątek , ptaków, owadów w twoich kadrach jest piekny
Brawo za piękne zdjęcia!!
A to pierwsze zdjatko na tej stronie jest fantastyczne.!
Ale ci się udało go przyłapać
Dominika11 07:30, 10 gru 2015

Sylvana napisał(a)
I jeszcze z serii latających...
Duży...mniejszy...i najmniejszy

piękne

u mnie kiedyś nietoperz zadomowił się w kuchni na firance, ale była akcja w domu
Kasya 07:40, 10 gru 2015

Życie w ogrodzie to nie tylko rośliny
Ciekawe fotki
Gardenarium 07:47, 10 gru 2015

Sylvana napisał(a)

Taaak wiem, dlatego trwa dyskusja co dać na górę.
Na razie rozmnażam hederę, trzmieliny i floksy szydlaste.
Miejscami jest zawsze słońce, gdzie indziej cień i drzewa, więc staram się to jakoś uporządkować.
A na samym dole nie mogę nic sadzic, bo i tak nie przetrwa - staw zawsze wiosną wylewa...czasem bardziej, czasem niej...zależy od zimy. Jak tak dalej pójdzie to będzie pierwsza sucha wiosna nad stawem od kiedy pamiętam.
Planuje donice i w nich nasadzenia, żeby to wszystko ożywić, inaczej się nie da.

To bardzo dobry kierunek, bo one szybciutko pokryją kamienie i je ożywią. Trzmielina swoimi barwami, a bluszcz ciemną zielenią, doskonale kontrastującą, zimą staje się czerwonawa. Donice też dobry kierunek, bo można ziemi nasypać i będzie rosło w miejscach silnie przekorzenionych.

Instagram Ogrodowiska
Sylvana 09:24, 10 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jaszczura i netoperka zazdraszczam Jaszczury zawsze są sprzymierzeńcami, a gacki tak samo , choć tych u nas dużo to jednak w dzień się nie widuje , a wieczorem jak loty zaczynają to już fotki nie sposób cyknąć

Jaszczurki lubią moje kamienie a ja lubię jaszczurki....bo zjadają mi ślimaki.
W zeszłym roku miałam jedna tresowaną....podrzucałam jej ślimaczki - takie małe bez skorupek, a ona mniam mniamała 20 cm od mojej ręki.

Nietoperek był chyba jeszcze dzieckiem i dlatego mi się udało. Był straszliwy upał i przycupnął sobie tak na kamieniach. Przyniosłam mu miseczkę z wodą i podstawiłam pod nosek....napił się...porobił apsik apsik...i poszedł spać.
Sylvana 09:29, 10 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)
Robisz piękne foty.. kormoran w oczku Nietoperek też I inne...

Środki ochrony roślin na mszyce i inne dziadostwo żerujące na iglakach wymaga pryskania, ale to ma dłuuugi okres karencji. eM wynalazł na stronach dla leśników środek do podlewania.. nie wymaga karencji ... jest skuteczny i nie trzeba drabiny i takich tam.. Przypomnij się o nazwę, bo teraz nie podam..

Dziękuję ...ale u Ciebie też widziałam dużo ładności
Jak Ty fotografujesz te ptaki? Ja mam chyba za mały zoom w aparacie.

O to to....do podlewania to by było coś....nie trzeba drabiny, maseczki i cysterny na plecach....napewno będę Cię dręczyć o nazwę
Sylvana 09:35, 10 gru 2015

anabuko1 napisał(a)
O fajnie,że tu trafiłam.Jest na co popatrzeć
Świat zwierzątek , ptaków, owadów w twoich kadrach jest piekny
Brawo za piękne zdjęcia!!
A to pierwsze zdjatko na tej stronie jest fantastyczne.!
Ale ci się udało go przyłapać

Ja też się cieszę, że do mnie trafiłaś....bardzo lubię gości....a jak byś jeszcze wtrąciła coś od siebie jak wrócę do projektowania swoich ogródków....to była bym przeszczęśliwa.

Dziękuję za pochwały...staram się....i lubie obserwować....choć czasu na to nie za wiele
Kolejny rok zapowiada się tak intensywny ogródkowo, że fotek chyba nie będzie, a ja zapomnę jak się nazywam