Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 23:58, 09 gru 2015

Będę zdejmować, girlanda piękna sama w sobie, ale nie podoba mi się. Ot co

Instagram Ogrodowiska
Basilikum 06:39, 10 gru 2015

No musi jeszcze do miejsca pasowac

Milego dnia
Gardenarium 08:00, 10 gru 2015

Zauważyłam, że:

Im dłużej prowadzę Ogrodowisko, tym mniejsze mam chęci zdobnicze w sensie ilości zamieszczania elementów. Wprost przeciwnie do Was.

Tzn chodzi o to, że robię owszem, ale zbyt dużo wszystkiego mnie razi, wolę jeden wianek i jedną choinkę i nic więcej.

Girlanda mnie razi, wszelkie ozdoby inne też. Chociaż dobrze dobrane, dobrze niby ustawione, ale nie, za dużo...

Kiedyś miałam rozświetlone wszystkie drzewa, nawet te na ulicy, teraz będę miała chyba jedynie balustradę, nawet kul bukszpanowych nie ubiorę w światełka, przejadło mi się.

Wianka na balustradzie nie będzie, na furtce też nie będzie.

Stół czeka na donice, a jakoś mi niespieszno do dekoracji. Starzeję się?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:02, 10 gru 2015

Postanowiłam też 3 stycznia rozbierać choinkę (oczekuję wiosny już wtedy), a ubiorę ją tuż przed Bożym Narodzeniem.

Kiedyś rozbierałam po kolędzie, teraz chyba posypie się szybciej, a takiego smutasa trzymać nie będę.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 08:16, 10 gru 2015

Ale jak to tak?
dorciabe 08:35, 10 gru 2015

Danusia mnie też denerwuje choinka po świętach, a niektórzy trzymają ubrane drzewko do Gromnicznej.
Też jestem na etapie "jak najmniej"
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 08:42, 10 gru 2015

Danusia bo to zalatuje depresją , albo wypaleniem co piszesz, a ani jednego , ani drugiego bardzo byśmy nie chcieli.....rozumiem , że czujesz się już zmęczona tym wszystkim .....wcześniej myśli o zamykaniu O.... a teraz to......nie strasz nas
Mixtoorka 08:58, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)
Zauważyłam, że:

Im dłużej prowadzę Ogrodowisko, tym mniejsze mam chęci zdobnicze w sensie ilości zamieszczania elementów. Wprost przeciwnie do Was.

Stół czeka na donice, a jakoś mi niespieszno do dekoracji. Starzeję się?

Nie, absolutnie Po prostu w tym roku tak u Ciebie ma być Na super bogato było, subtelnie nie znaczy mniej pięknie . Sama nas uczysz, że często mniej znaczy więcej Ściskam ciepło.
PS. Ten wianek z tymi limkami bomba
beata_m 09:02, 10 gru 2015

Eee tam żadna depresja, to brak promieni słonecznych tak działa osłabiająco i Danusiu żadna starość, a może dojrzałość mnie się też wydaje, że u Ciebie jak pisze koleżanka wyżej "mniej znaczy więcej".
Ile razy nie zaglądam zawsze podziwiam
pozdrawiam ciepło
Gardenarium 09:36, 10 gru 2015

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies