Masz piękną kolekcję liliowców i jeżówek, bardzo lubię te kwiaty. Pozdraiam
Ewo u mnie jeszcze nie ma co oglądać. Na razie kupiłem cztery jeżówki. Są to: queen jewel, dixie belle, milkshake i kismet intense orange. Ale będą dokupywał z czasem> Pozdrawiam.
Dzięki Basiu Niestety moje powojniki coś ostatnio zmarniały - mają zdecydowanie mniejsze kwiaty i niektóre pędy tak jakby przysychają. Czyżby to był uwiąd? U Ciebie Basiu powojniki ślicznie kwitną Pisałaś u siebie, że chciałabyś zerknąć na cięte przeze mnie jałowce. Właśnie jestem w trakcie cięcia. W tym roku zdecydowanie później niż zwykle Na razie przycięłam jałowca przed ogrodzeniem. Rósł sobie taki wielki krzaczor i teraz nieco już okiełznany Na 2 i 3 stronie mojego wątku są pozostałe cięte przeze mnie jałowce
Monia vanilki mają taki bardziej luźniejszy pokrój, ja mam przed nimi posadzone rozchodniki i niektóre kwiaty opadają na nie, niektóre stoją w górze, a jeszcze inne leżą całkiem na ziemi, tyle,że są nie widoczne, zasłaniają je rozchodniki, także najlepiej przed nimi coś posadzić. Tak wyglądają u mnie w pierwszych dwóch sezonach kwiaty leżały im całkowicie na ziemi, z czasem robią się nieco sztywniejsze, ale i tak nie są tak sztywne jak np limki, czy phantom.
I trochę jeszcze letnich traw Rozplenica LadyU ,która uwielbiam Pole Baronowe