Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 09:00, 04 paź 2018

Do góry
Takie widoki od rana po wiaterku.

Ogród z wilkiem zamkn. 08:59, 04 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Wiolu -tak... ,to memory .....dosadziłam też do wiśniowej ,ale jeszcze małe sadzonki i nie bardzo widać .....
w skalniaku też rośnie -bardzo lubię tego miskanta ......kupuj -widać go z daleka ......zamierzam w całej wiśniowej dać memory zamiast ML ,ale to dopiero wiosną

tu go troszkę widać maleństwo jeszcze

Na 100% wiosną zakupię 3 szt. bo na wiecej nie mam miejsca...buuu...
Oj tak cudny jest i swieci z daleka ,
Szpaler na wiśniowej u ciebie to dopiero będzie czad !
Ogród pod lasem 08:53, 04 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

Waldku, dziękuję za fotki. Tak na nie patrzę i zastanawiam się czy moje nn to nie to samo co pokazałeś... tyle, że one się nie przebarwiają.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:44, 04 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madziu ależ ci bujnęło wszystko, trawiszcza maśne się zrobiły, a widoki to wiesz, że masz cudne, ależ by się posiedziało u Ciebie wiesz ja cebulowe wykopałam w czerwcu i teraz też je muszę wsadzić a opóźnienia mam takie, że hej, nie wiem kiedy to zrobię, mam nadzieję, że październik mimo wszystko będzie ładny buziaki wielkie i tulaśki wysyłam

Dzięki Monia

cebulek zakupiłam ze 200 ......czekam na pogodę i w sobotę zamierzam sadzić
buziaki

Ogród z wilkiem zamkn. 08:42, 04 paź 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Chodniczek w żwirku u Ciebie wygląda elegancko i czyściutko, bardzo mi się podoba.
Pięknie się wszystko rozrasta, a trawnik swoją soczystością dopełnia wszystkiego.
Mój trawnik, po suszy odbija po malutku.

dziękuję Daria
trawnik jest lepszy niż w lecie ,ale niestety powypalane dziury też mam nadal -urok psa i lenistwo właściciela
a na ścieżkach kamyczki psica też rozwala

Ogród z wilkiem zamkn. 08:38, 04 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia patrzę na Twoje cudowne widoki i z zachwytu wyjść nie mogę. Niesamowite masz widoki jesienią, rabaty cudowne barwy przybrały, trawy śliczne nie jeden na O... Ci ich zazdraszcza na bank
Wszystko cudnie rośnie pod Twoją rękąBuziaczki Kochana i tulam mocno.

dziękuję Sylwuś wiesz ,że mój ogródek to maleństwo i łatwiej ogarnąć .....ale i tak brakuje mi czasu i pogody ,żeby podopieszczać szczegóły

...na fotkach jakoś cały ogród lepiej wygląda niż w rzeczywistości

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:36, 04 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

ambrowiec zaczyna

tulipanowce zaczynają

Ambrowca masz...tulipanowca też...nad oboma się zastanawiam a oczywiści nie wypatrzyłem u Ciebie żeby obgadać za duży urodzaj u Ciebie roślin

Dzieci Szczęśliwe Ż. też że dzieci się dobrze bawiły i jak stwierdziła nie pierwsze takie spodnie po zabawie Szczepana więc już ma doświadczenie

i za zdjęcia z wizyty dziękuję bo ja jak zawsze zapominam o fotografowaniu
Ogród z wilkiem zamkn. 08:34, 04 paź 2018

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ja nie mam jeszcze swojego wątku. Tzn. podjęłam pierwszą próbę i założyłam wątek ale potem poprosiłam o zamknięcie . Taki tchórz ze mnie .

Za to oglądam Wasze (w tym Twój) piękne ogrody i czasem coś zgapię .
U Ciebie jestem zauroczona zawilcami z trawą Red baron. Chętnie bym wkomponowała coś takiego u mnie na skarpie, którą będę robić na wiosnę. A zima jest dłuuuuuga więc mam dużo czasu do namysłu.

próbowałam do Ciebie wejść i było ,że niepoprawny link ......odważ się założyć ,to taki własny pamiętnik trochę ....

I zgapiaj ile chcesz .....
.... dziękuję za komplementy ,że wśród tylu cudownych ogrodów i mój Ci się spodobał -miłe to bardzo
ostatki kwitnące

Ogród z wilkiem zamkn. 08:28, 04 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Wiolu, właśnie miałam pisać u Ciebie, żebyś do Madzi zajrzała

Ogród z wilkiem zamkn. 08:28, 04 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Pięknie Madziu u ciebie
Wszystko super porosło...

Tutaj masz chyba Memory ? Piękny jest...Spodobał mi się on od pierwszego wejrzenia i planuję 3 szt. zakupić na nowe rabaty zamiast Gracków

Pozdrawiam

Wiolu -tak... ,to memory .....dosadziłam też do wiśniowej ,ale jeszcze małe sadzonki i nie bardzo widać .....
w skalniaku też rośnie -bardzo lubię tego miskanta ......kupuj -widać go z daleka ......zamierzam w całej wiśniowej dać memory zamiast ML ,ale to dopiero wiosną

tu go troszkę widać maleństwo jeszcze

Ogród z wilkiem zamkn. 08:23, 04 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Madziu piękna jesień w Twoim ogrodzie... widoki zapierające dech w piersiach, niesamowite. Masz szczęście, że mieszkasz w takich okolicznościach przyrody.
Czasami przyroda jest najlepszą terapią ... i odskocznią, wiem coś o tym.

dziękuję Ewa .....własnie ten krajobraz i ogród daje mi trochę wyciszenia ...
buziaki

siewki rozplenic w skalniaku zakwitły .....takie maleństwa ,które zostawiłam ,bo nie byłam pewna ,czy to chwast ,czy rozplenice

runianka w kamyczkach daje radę
Ogród z wilkiem zamkn. 08:19, 04 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

U Ciebie w ogóle wszystko błyskawicznie rośnie! Niesamowite jak to wygląda po 1 sezonie. Jeszcze gdy sobie przypomnę, że wiosną dopiero planowałas co i jak to aż nie mogę się nadziwić, że to już wszystko jest

Twoja psica pięknie pozuje do zdjęć

Kasiu sama jestem w szoku -jak oglądam zdjęcia z wiosny ,a teraz .....to sama się dziwię ,że tak rośliny się rozszalały .....
a psica do zdjęc nie chce pozować -najlepsze wychodzą ,gdy nie wie ,że jej fotki robię

ps. fajne trawki kupiłaś -czekam na fotki posadzonych .....chociaż teraz już zimno .....w sobotę podobno ma być cieplej

W samym słońcu 07:33, 04 paź 2018

Do góry
Nie mam żadnych zdjęć w telefonie, to znalazłam
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:55, 04 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No dobra, trawki rozpakowane i jak Medium boy na twarzy wywołuje uśmiech tak Hameln mieszane uczucia czy ona pomylona, czy jeszcze tak młoda by kotki były większe?
Od lewej 2 x Hameln i 3x medium boy

Hameln- kotki tak połowę długości i grubości boyow mają.
Oo trafiłam na fotki
Te medium to duże! Ciekawe czy zdążę zamówić jeszcze. Poszukam na O.roznych Rozplenic i coś wybiorę skoro Hameln jest średnio fajna to muszę rozszerzyć poszukiwania

Na żywo widziałam tylko 1 trawę w czyimś ogrodzie, ale to z auta przejazdem i nie mam pojęcia jaka to była.w ogóle żadnych traw nie widziałam u nikogo poza tym co rośnie u mnie.
zoja napisał(a)
Ktos na forum pisal, ze sadzonki roz wiosna sa slabsze - resztki z jesieni i cos o nieukorzenionych... Ze mnie amator ale dlatego pozamawialam i posadze teraz jesienia.
Toszka pisała ostatnio
Ukojenie 06:46, 04 paź 2018

Do góry
Zdjecia nowych nabytkow z dzisiejszego poranka:

Wszystkie, platan,
brzoza, klon

Dzis tez mam rozowa kurtke chociaz wiatr chyba mniejszy.
Ogród pod lasem 02:45, 04 paź 2018

Do góry
UlaB napisał(a)

jak za Vanilki to im wyzszy tym lepszy
U mnie obok Vanilki rosnie taki zwykly Malepartus (ale on nie biały)

Ogród Małej Mi 2017 01:19, 04 paź 2018

Do góry
Więcej fotek nie mam..

Hochla sie przebarwiać zaczyna..
Ogród Małej Mi 2017 01:18, 04 paź 2018

Do góry
Jesień przyszła i nie ma na to rady..dobranoc, bo zaraz pobudka..... buuuuuu ale te pierwsze foty z poranka musiałam wrzucić ku pamięci..

Ogród Małej Mi 2017 01:17, 04 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

To nie jest sucho..to jest megasucho.. za to podlałam jedną rabatę. Jutro chyba zacznę podlewać.. bo wszytko pada, nawet stare hortensje zwiędły

No jak ja Cię rozumię - to megasucho tak psuje nastrój i wyjątkowo słucham narzekania - w sobotę podlewałam też a w nocy był przymrozek też.

taki klimat

Podlewałam raz albo dwa, teraz jedną rabatę.. nawadnianie dla RH się popsuło.. test na wytrzymałość dla ogrodu.. co przetrwa to będzie.. szkoda mi tylko RH i azali bo to odbije się na kwitnieniu w przyszłym roku. No i liście pogubiły w duzej ilości Tylko konewki się przewalają po ogrodzie.. bezużyteczne Tak mało czasu na ogród to jeszcze nigdy nie miałam. Ale w tym też może być jakiś cel..bo pora zrobić zmiany.. pożegnać się z kapryśnikami..

Jedyne znośne róż w tym roku.. tylko dlaczego róża Lawender Flawer Circus ma wysokość ok. 3,0m!!!!! róża Hansestadt Rostock niezawodna.. najzdrowsza i najładniejsza.. i tylko ok. 2,0m w porywach Jeszcze Graham Thomas jest na rabacie, ale takk jakby go nie było.. mały, słaby wypuszczone 2 baty wiar złamał..ale nie żal mi go. Bo tak strajkuje po przesadzeniu, od 3 lat.

Ogród Małej Mi 2017 01:10, 04 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie tez cały czas przymrozki, szyby fo skrobania
dobrze ze niewielkie
Nic jeszcze nie chowam

Dziś padał grad.. deszcz i jak na październik przystało piźdiernikowało..

Myślałam, że jak kupię to się wezmę i posadzę.. nie wyrabiam... chyba zadołuję w warzywniku w którym wystarczy wypielić werbenę i inne ziele.
Stary gril stoi do wywiezienia całe lato.. udajemy tak jak ja że tego nie ma.. sporo tam doniczek i sporo już wykopane..

Przed wczoraj upinkoliłam bonazaja dla ubogich.. wnerwiał..na tempo ciachałam.. i dopiero tera zobaczyłam na foto, że jednej kuli nie przycięłam.. i po to są potrzebne fotografie

Sosne też zmniejszyłam o 1/3 bo mi zarosłą pół ogrodu i nie widziałam co za oknem się dzieje.

I tyle prac przez ponad miesiąc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies