Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Gosialuk 17:45, 23 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kilka fotek wczorajszych

Jesień jeszcze w pełnej krasie. Przebarwiające się drzewa jesienią bardzo lubię. Fakt, że pracy z nimi sporo, zwłaszcza przy takim pięknym trawniku.
Dorota123 18:05, 23 paź 2018

Piękne szerokie kadry, Elu Ty chyba masz bardzo dużą tą działkę. Masz tak przestrzennie.
adkawi 19:56, 23 paź 2018

Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez drzew liściastych.Z liśćmi nie mam aż takiego problemu.Zresztą nie ma ogrodu bezobsługowego.Mam już w ogrodzie brzozy te polne właśnie.Bardzo podobaja mi się te dęby Elu.Pięknie się przebarwia .
Aurelllia 21:09, 23 paź 2018

Elu zaglądam cały czas, tylko nie zawsze się odzywam Kolory jesienne w Twoim ogrodzie mnie zawsze zachwycają. Te dęby posadzone przy oczku są genialne- wąskie i pięknie przebarwione
Bogdzia 17:27, 24 paź 2018

Pięknie wygląda Twój jesienny ogród. O wiele bardziej wolę w ogrodzie drzewa liściaste od sosen, zbieranie ich igieł to dopiero jest robota.
Renii 21:45, 25 paź 2018

Elu melduję się . Jestem na bieżąco, ale nie zawsze piszę.
Dobrze, że kupiłaś i klona i dęby. Pięknie wyglądają przebarwione. Wiosną też pokażą swoją urodę. Ja ostatecznie nie kupiłam klona red sunset ale Somerset też acer rubrum.
Nie miałam niestety ostatnio czasu na ogród i mało fotek robię. Jak mam teraz trochę więcej czasu to zimno i deszczowo. Pocieszam się, że jeszcze będzie ładna pogoda.
Bo będzie, prawda?
pestka56 09:49, 26 paź 2018

Też potrzebuję tydzień ładnej pogody.
No, właśnie co jest z tą aurą? Jak wychodzę do ogrodu, zaczyna padać
ElzbietaFranka 22:38, 27 paź 2018

Filomena napisał(a)
Elu
przyszłam oko nacieszyć Twoją cudniastą trawiastą rabatą. Moje miskanty jeszcze małe więc patrzę marzycielsko na Twoje. Choć mój ogród nie jest mały to jednak wrażenie kolorowej malarskiej jesieni widać najpełniej w takich założeniach jak Twoje - przestrzeń robi swoje !

Miskanty tak sa bardzo ładne. Jak tylko sie pokaza w zwirowisku tak do nastepnej wiosny az je wytne sa dekoracyjne, ale najbardziej jesienia i do konca lutego z Pioropuszami.
Tak jesien tego roku jest cudowna. Jeszczd ma byc cieplo.
ElzbietaFranka 22:42, 27 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Piękne szerokie kadry, Elu Ty chyba masz bardzo dużą tą działkę. Masz tak przestrzennie.

Dorotka chcialabym robic detale, ale nie potrafię cos mi nie wychodza wiec pstrymam panoramę.
Tak dzialka spora roboty tez sporo. Dzisiaj duzo grabienie z tygodnia chociaz bylam zdziwiona, ze po tych wiatrach nie sa liscie rozsypane po dzialce widocznie w pole powialo.
ElzbietaFranka 22:50, 27 paź 2018

adkawi napisał(a)
Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez drzew liściastych.Z liśćmi nie mam aż takiego problemu.Zresztą nie ma ogrodu bezobsługowego.Mam już w ogrodzie brzozy te polne właśnie.Bardzo podobaja mi się te dęby Elu.Pięknie się przebarwia .

Drzewa lisciaste sa ladne, ale upierdliwe. Sprzatam liscie juz od polowy wrzesnia bo susza potem przecinka brzoz teraz grabienie.
To fakt ze jezeli nie zrobisz od razu to robisz podwojnie trzeba liscie sprzatac bo po deszczu liscie mokre i wbite w trawnik.
Przy suchych lisciach raz machniesz grabiami przy mokrych trzy machniecia.

Deby ekstra. Buki sie teraz przebarwiaja.