kwitną też pojedyncze dalie, ale jak na razie mało kwiatków mają
powojnik który nie odbił wiosną, wykopany i uszkodzony korzeń jednak żywy ratowałam w doniczce, potem wsadziłam do gruntu, zakwitł
zawilce kwitną
a te sieją się w każdym miejscu
Pojechałam kupić hortensję Polar Bear i skusiłam się jeszcze na hibiskusa bylinowego na którego od jakiegoś już czasu miałam hrapkę.Ciekawe jak u mnie będzie z tym jego zimowaniem?
Dla wiadomości moich chełmianek:są u pana W.,po 20zł.
O! Witam AniuZapraszam by przysiąść na ławeczce,nie tylko wirtualnie ...Choć oficjalne spotkanie planuję w przyszłym roku,to kawa zawsze się znajdzie...
Obwódka z jednorocznych to super pomysł Dorotko
A ta roślinka kwitnąca na biało to wilczomlecz 'Diamond star' lub 'Diamond frost'. To taka "gipsówka" wśród jednorocznych. Tworzy wyjątkowo ładne kępki i kwitnie nieprzerwanie do pierwszych przymrozków.
Dziewczyny chyba dostałam doła ogrodowego, nic mi się nie chce robić, w głowie mam pustkę, muszę trochę dychnąc poukładać sobie wszystko i może mnie coś oświeci z tymi kołami, a póki co zostawiam Wam kilka zdjęć i uciekam.
Po raz drugi zakwitła róża novalis, tym razem kwiat ma o wiele ładniejszy niż za pierwszym razem...
Bardzo podobna lavender nadal kwitnie i ma jeszcze dużo pąków kwiatowych, szkoda tylko,że coś mi zaczęła chorować