Nasza guncia po raz pierwszy sezon zamyka sama odrzucając zaschnięte liście i kwiaty, jednocześnie wypuszczając kolejne, jakby zimy miało nie być.
Pozbierałam co uschło i teraz wygląda tak. Przymrozki liście rozłożyły nisko na boki, ale nie zmroziły całkiem, teraz ciepło nie nakrywaliśmy jej jeszcze wcale.
liście i kwiaty, które zrzuciła
Ciekawa jestem jak u Was bo nasza guncia po raz pierwszy sezon zamyka sama odrzucając zaschnięte liście i kwiaty, jednocześnie wypuszczając kolejne, jakby zimy miało nie być.
Pozbierałam co uschło i teraz wygląda tak. Przymrozki liście rozłożyły nisko na boki, ale nie zmroziły całkiem, teraz ciepło nie nakrywaliśmy jej jeszcze wcale.
liście i kwiaty, które zrzuciła
po wyczyszczeniu wygląda tak
Aniu bardzo dziękuję
jesień w tym roku jest wyjątkowo piękna ,kolorowa ,słoneczna ,ciepła ....
ciekawe jaka zima będzie ....
widoki mnie też urzekają ...jak wnerwia mnie ogród ,to patrzę dalej
nie wiem czy się nie powtarzam ,ale fotki mi się kończa
Aurelio moje ulubione miesiące to IV i V, lubię patrzeć jak przez warstwy ziemi przebija się zielone. Renato dobry wybór był z tą altaną. Ma swój urok. Jeszcze muszę uporządkować otoczenie wokół niej. Aniu nie ma to jak ciepło, ale niedługo połowa XI minie, grudzień, święta, styczeń-dzień coraz dłuższy itd i mój ulubiony IV, V.
Aurelia ....dziękuję bardzooo .
... mój piesek jest bardzo fajny ,ale adhd straszne wymaga wybiegania ,treningów itp ....teraz niestety za mało czasu jej poświęcam i się nudzi -
z moim czasem krucho ,ale jak miałam go więcej ,to codziennie długi spacer i jeszcze męczenie psa piłką , do tego treningi posłuszeństwa na zajęciach z innymi psami itp....
teraz biedna musi się dostosować do okrojonego czasu
a na rabatach busz....na wiosnę znowu rewolucje drobne będą
Śmiejesz się, że myślę o chorobach? Ten typ tak ma
Jesień długa, kwiatki cieszą i Chopin nie myśli nawet o jesieni. U mnie też takie okazy jeszcze można znaleźć. Róża w pąkach i pewnie już tak zostanie.
A my stopniowo porządkujemy ogród, trochę wygrabiamy, eM nawet ochoczo poobcinał kwiaty hortensji, żeby wiatry nie rozniosły ich po ogrodzie - jeszcze nie wieje, ale tak na wszelki wypadek
Aniu bardzo dziękuję
stroiki ...do koszyków powkładałam kamienie i gąbkę florystyczną .... i jeszcze trytytkami spinałam kwiaty do gałęzi świerkowych ...tyle ...
.cieszę się ,że pomimo ,że proste i takie standartowe ,to jednak Wam się spodobały
czar kloników trwa
Polecam, polecam . Hortensję dębolistną warto mieć w swoim ogrodzie
Kazdy z nas już ma jakieś nowe chciejstwa.A do wiosny pewnie urośnie lista.
Ja chcę więcej trawek
Chryzantema Margo , wciąz pięknie kwitnie
zapraszam na zagłaskanie .....chociaż moja woli rzucanie piłeczek ,niż pieszczoty
za komplementy dziękuję na fotkach chwastów nie widać ale są niestety....
Basiu
dziękuję bardzoooo
psica moja ukochana ....ale czasem mam na nią nerwy straszne ,bo niszczyciel
co do judaszowca -to specjalnie kupiłam taki malusi ....bo to drogie drzewa ...
okryję go na zimę i okaże się ,czy mnie polubi
Ewa-dziękuję bardzooo .....i też tak mam,że jesuenne kolory mnie zachwycają .. .....jedynie ,że ostatnio- tylko rano mam chwilę ,żeby popatrzeć ,a wieczorkiem już ciemno ....
byłam u Ciebie i rewelacyjny znalazłaś ten ogród .....to jest takie coś ,co ja chcę też wprowadzić u siebie .....ale narazie nie wiem jak to zrobić
bo mam trawnik w kształcie jakby L ...
.mam nadzieję ,że w zimie będę już wiedzieć co chcę zmienić ...muszę sobie to rozrysować i coś od Ciebie odgapię
buziaki