Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 11:07, 01 sie 2018

Do góry
Ależ mnie wzięło na porównania No ale różnica jest ogromna ...

Nie ma już "oszczepów", skośnych kratek. Hortensja pnąca jest, ale bardzo mocno przy ziemi przycięta. Mam nadzieję, że odbije. Trudno było cokolwiek zrobić w tym kącie bo tyle miejsca zajmowała. Zachowałam jej piękny pień, coś z niego wykombinuję

Ogrod stewardessy 11:03, 01 sie 2018

Do góry
Nasz nowy członek rodziny: mała kotka... póki co bezimienna. Znajda. Znaleziona w krzakach przy ulicy.

Wystraszona ale przekochana. Bedzie prezentem urodzinowym dla mlodszego syna.

Mam tylko nadzieję, że moja dorosła kotka ją zaakceptuje.

Ja to bym adoptowala wszystkie koty świata.

Do raju daleko - u Ewy 11:01, 01 sie 2018

Do góry
Basinkowo napisał(a)
Dziękuję za szybką odpowiedź. Twoja uwaga o podwójnym hamaku cenna bo z pewnością jest wygodniejszy

Polecam podwójny Jeżeli jeszcze nie kupiłaś, to watro się nad tym zastanowić. W dwie osoby bardzo fajnie się leży, a i pojedynczo jest bardzo wygodnie

Hortensje Schloss Wackerbarth dopiero u mnie zaczynają dostawać koloru.

Wzgórze chaosu 10:52, 01 sie 2018

Do góry
Kolejne porównanie Na pierwszym zdjęciu jedynie wyśmienite towarzystwo jest nie do ruszenia Reszta prawie cała zmieniona

Ranczo Edy 10:48, 01 sie 2018

Do góry
witajcie dziękuję dziewczynki prawda że piękna porę roku mamyyy

nie nie to hosta może efekt światła taki wyszedł

buziaki Ana Aga i Sylwuś wszystkim miłego dniaaa

Wzgórze chaosu 10:42, 01 sie 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Iwonko altana w jasnym kolorze wygląda super, jest już kolosalna różnica między tym co było a teraz rozjaśniło pięknie ten zakątek i te funkie na tle tej altany fajnie są wyeksponowane miałaś tego szlifowania, oj miałaś, ale mebelki bardzo dobrze wyglądają, ja z kolorkiem nie pomogę, zawsze jakoś na żywo lubię obejrzeć, bo kolorki na zdjęciach czasami przekłamują buziaczki Iwonko, brawo TY

Mnie też coraz bardziej podoba się ta altana Cudów wielkich nie ma ponieważ jak to przy przeróbkach, zwłaszcza tych niskobudżetowych, zawsze musi być jakiś kompromis... Ale na pewno jest jaśniej i przyjemniej. Z farbami nigdy nie jaest łatwo, na razie pozostaje opcja nie malowania Wrzucam kilka zdjęć dla porównania

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:40, 01 sie 2018

Do góry
Chwila odpoczynku i ruszam do pracy...nie ma tak dobrze

serdecznie pozdrawiam

Pysznogłówka ogrodowa (Monarda hybrida ) 10:29, 01 sie 2018

Do góry
cześć Wszystkim
Czy to co jest na liściach pysznogłówki to jakiś mączniak?
pozdrawiam,
Robert
Ukojenie 10:27, 01 sie 2018

Do góry
zoja napisał(a)
I dalia crazy love w donicy

Musze jej znalexc miejsce.

Wygląda jak jakaś lilia wodna śliczny kwiat...
Choroby trawnika 10:23, 01 sie 2018

Do góry
dzień dobry Wszystkim
Mam nowy trawnik 3 tygodnie temu wysiany. Teraz pojawiły się dziwne plamy i chyba grzyb/pleśń na trawniku. Plamy mają 20-30 cm, są rozłożone nierównomiernie, więcej jest ich od strony północnej. Zauważyłem je kilka dni temu - podczas wysiewania azofoski, było ich kilka a teraz jest już naprawdę dużo wszędzie. Pierwsze koszenie mam już za sobą - 4 dni temu w sobotę. Na trawniku jest zamontowane nawadnianie (codziennie o 3 rano uruchamia się).
Możecie podpowiedzieć co go atakuje? I jak z tym walczyć?
pozdrawiam,
Robert

Zielona przestrzeń 10:22, 01 sie 2018

Do góry
koliber napisał(a)
Pracy jest - nie zaprzeczę
Ogólnie to, to koło, kiedyś ma być "dolnym tarasem" wyłożonym kostką lub jakimiś kamiennymi płytami

No taki tarasik to boski będzie na odpoczynek
Jakie jeżówki tu masz??
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:21, 01 sie 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Basiu!
spacer zrobiłam, gruszki jabłka mniam, szczególnie że nie kupi takich odmian.
Urodzaj pomidorowy w tym roku szczególny, czekają na mnie dwie duże skrzynki do przerobienia, zbieram siły.

Floksy czerwone obłędne w kolorze jak żarówy neonowe.
Powinnam przyciąć i swoje.
Życzę umiarkowanej pogody.

Haniu przystopuj trochę...dzieci dorosle niech same zadbają o zapasy zimowe

ten floks jest bardzo energetyczny nie tyko pod względem koloru ale zdrowotności i przyrostu..moje tez nie przycięte so jeszcze w pełni kwitnienia... ale susza już je wykańczy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:01, 01 sie 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jaka to wystawa? słoneczna czy cienisty kącik w rogu domu? To ważne przy proponiowaniu roślin.

Cyprysik (niwaki) jest złocisty, czy zielony? Tuje w kącie tu nie pasują, będą za duże. bardziej kuliste odmiany Danica lub Miriam.

Witaj Danusiu. Jak miło że piszesz Danusiu na rabacie słoneczko jest od godziny 14. Cyprysik jest złocisty. Danusiu tuje, hortensje przy rogu domku są nie na tą rabatę.
Mam 5 kulek małych bukszpanu. Zastanawiałam się czy pod nóżki cyprysikowi nie dołożyć. Myślałam o tujach Miriam - mają ładny kolor - wydaje mi się że pasowałby do cyprysika. Myślałam o żurawkach bordowych, myślałam o wrzosach, myślałam o cebulowych - mętlik mam ogólny w głowie.
Mąż chce rabatę wysypać jasnym kamieniem - mnie się jasny nie podoba. Najlepsza by była kora.
Danusiu reasumując chciałam mieć jedną piękną rabatę i tyle niewiadomych w głowie.
Zrobiłam zdjęcie szerszych kadr, może się przydadzą...
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:00, 01 sie 2018

Do góry
Wieczorne widoczki na dzien dobry

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 09:49, 01 sie 2018
Do góry
Zuzka25 napisał(a)

Jak ładnie hortki z jeżówkami wyglądają, to są zwykłe jeżówki czy odmianowe?
Mirkowy ogród (początki) 09:31, 01 sie 2018

Do góry
Zoju miałam ci pokazać rozchodnika ale okazuje się że nie mam aktualnego zdjęcia. Zrobię w sobotę jak na działce będę.
A tymczasem taki zostawiam.
Mój nowy stary ogród 09:29, 01 sie 2018

Do góry
dorciabe napisał(a)

Dorotko,tu masz selserie posadzone przed różami?, czy one maja jeszcze jakąś nazwę odmiany?Bo ja w trawach to jeszcze trochę zielona jestemJaka jest szerokość jednej kępy?
Głóg - Crataegus 09:18, 01 sie 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja mam takie doświadczenia, że chorują masowo na choroby grzybowe i nie sadzę ich w ogóle.

No właśnie. Mnie się zamarzył głóg dwuszyjkowy. Kupiłam i posadziłam 2 lata temu na wiosnę. Zakwitł w tym roku na starych gałązkach (od zeszłego roku mam nowe przyrosty które poszły w górę). Kwiatki były na nim może 2 tygodnie. Potem pojawiły się plamki brązowo/czarne na listkach. Myslałam, ze moze ma za mokro, podlewałam go razem z innymi roślinami w czasie suszy, ale niedużo. Teraz wróciłam z wakacji i.... głóg nie ma liści na tych starych gałązkach...
Dwa pytania:
-co zrobić?
-Co ewentualnie posadzić w tym miejscu, aby nie zmieniać za bardzo. Jakieś drzewko.. Słońce tu dociera głównie do południa.

Skąpana w słońcu 09:11, 01 sie 2018

Do góry
ewsyg napisał(a)

OO pierwszy raz widzę Cherry Fluuf w większej kępie - dobrze to wróży dla moich pstynek, bo jakoś słabo im idzie przyrastanie

ewsyg napisał(a)

Zdradź mi jeszcze jaka to odmiana jeżówek
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 09:08, 01 sie 2018

Do góry
Elu, dawno tu nie zaglądałam, tak sobie zerknęłam na ten plan i poczytałam, że nie chcesz mieć ścieżki okalającej placyk. Skoro tak, to można przecież ścieżkę przesunąć nieco, z przodu na okrągłym placyku postawić ze trzy okrągłe donice z kwiatami sezonowymi, a ścieżka mogłaby przecinać placyk w 1/3, a z tyłu leżaki (na pozostałych 2/3 placyku) lub ławeczka... "Plecy" placyku, od strony rabaty, można obsadzić ulubionymi roślinami...wrzucam poglądową fotkę robioną na szybko

Może ktoś coś jeszcze wymyśli?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies