Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Przedogródek pod dębem 18:06, 17 sie 2020

Do góry
do parku w Rogalinie nie poszedłem bo niekwiatowy.
Wstąpiliśmy do parku Działyńskich w Kórniku. Byłem kilkakrotnie. Tym razem moją uwagę wzbudziła żółtnica pomarańczowa ze swymi ciekawymi owocami.

Wierzby z gruszkami już nie ma bo uschła. W jej miejsce posadzono dwie małe wyhodowane z tej starej.

Mozna powiedzieć: gruszki na wierzbie

Ostatnio byliśmy w porze kwitnienia magnolii. Wyobraźcie sobie jak ta magnolia kwitnie, a jest tam takich dużo
Zieleń, drewno i antracyt 07:27, 11 sie 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ja bym dała coś wcale nie wiejskiego. Np. tulipanowca.

Coś wcale nie wiejskiego - pomysł mi się podoba, w końcu obok (prawie w jednej osi mam grujecznika i kasztana jadalnego o ile przeżyje).
Tulipanowiec piękny, dość potężny(tego trochę się boję). Tylko ma jedną sporą wadę jak na to miejsce - podobnie jak magnolia i judaszowiec zresztą też nie lubi miejsc przewiewnych. A musiałby rosnąć na otwartej przestrzeni i wieje u mnie naprawdę mocno. Może zaryzykuję po raz kolejny, tylko czy warto? Magnolia obok naprawdę wygląda na wymęczoną przeciągami, liczę że się zaaklimatyzuje ale na razie nie bardzo zdobi ogród.
Ogród bez reguł 06:36, 03 sie 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne fotki
Jeżówki cudne

U mnie też sucho i gorąco czekam na deszcz a póki co codziennie coś podlewam ... tzn. pijoki dostają wodę czyli rodki, hortki, magnolia ,nowy trawnik i ostatnie tetrisy a reszta musi sobie radzić ... eh
Wiola, dzięki
Ja leję po całości, bo rośliny były oklapłe, słabo kwitły, albo wcale... Eh, ciężki rok, dla roślin i dla nas...
Ogród bez reguł 22:13, 02 sie 2020

Do góry
Piękne fotki
Jeżówki cudne

U mnie też sucho i gorąco czekam na deszcz a póki co codziennie coś podlewam ... tzn. pijoki dostają wodę czyli rodki, hortki, magnolia ,nowy trawnik i ostatnie tetrisy a reszta musi sobie radzić ... eh
Mój ogrodowy pamiętnik 20:52, 28 lip 2020

Do góry
Magnolia Genie wyskoczyła z dwoma letnimi kwiatami.

Betonowy płot pomalowany. Sukces . Wygląda lepiej za to bardziej łyso.
Ja to bym tam chciała chyba Memory posadzić.

Ogród pod lasem 19:45, 27 lip 2020

Do góry
No widać przecież;D Z bliska nie ma czego jeszcze oglądać, na razie pobojowisko. Jest dereń, lilak, magnolia, bodziszki i kilka traw. Najgorzej jest tam, gdzie był wcześniej koniec rabaty, obwódkowe bodziszki teraz straszą, bo się potargały:/
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:49, 27 lip 2020

Do góry
kasia1 napisał(a)
Witaj Kasiu, a co będzie się pięło po kratkach?

Hej Kasiu, a nie wiem . Na razie posadziłam bluszcz. Może zdecyduję się na powojniki bylinowe albo włoskie, białe albo różowe.

UrsaMaior napisał(a)
Kaśka, ja to już nie narzekam, że się narobiłam;D Obłędnie jest. Virgin jak z obrazka!

Helen napisał(a)
Przecudnie na każdej focie

Dzięki

inka74 napisał(a)
Twoja frontowa a właściwie frontowe rabaty mnie niezmiennie zachwycają, o każdej porze roku. Zaczątki rabat to w sumie już bardzo ładne rabaty. Jeżówka boska.

A z perukowcem no cóż, będą testy bo skróciłam go o połowę. Raczej w tym roku nowych przyrostów nie dostanie. Zobaczymy. A jak perukowca dorwałam to i pod nóż poszły jałowce, magnolia i kilka innych roślinek. Cięcie korygujące wykonane.

Dziękuję za pochwały .
Skróciłaś perukowca? I magnolię??? Idę zaraz obejrzeć!

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bujnie, kolorowo, pięknie!

Dziękuję Haniu .

Nowa12 napisał(a)
Virgin jest elegancka i też się na nią skusiłam. Pięknie wyglada ten spam .

To prawda, jest elegancka. Muszę sobie koniecznie wymienić te dwie inne na Virgin.

galgAsia napisał(a)
Kasiulku, tak pięknie to ja też bym chciała mieć

Małymi krokami-Ogród Wioli 10:51, 27 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

A co to za drzewko, bo cuś niedowidzę...

Magnolia Susan
Przerwa na kawę... 11:30, 26 lip 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A co zrobiłaś z magnolia ? Nie widzę jej /na pierwszej fotce/
Oj lubisz ciac ...,
Magnolka nabrała barw ochronnych z siatki powojnika . Jest, jest zaraz przy jałowcu. Prawie 3 metry ma. Ciąć muszę bo tyle tego wszystkiego nasadziłam ale i lubię.
Przerwa na kawę... 10:09, 26 lip 2020

Do góry
A co zrobiłaś z magnolia ? Nie widzę jej /na pierwszej fotce/
Oj lubisz ciac ...,
Ogrodowe marzenie Mrokasi 14:10, 25 lip 2020

Do góry
Twoja frontowa a właściwie frontowe rabaty mnie niezmiennie zachwycają, o każdej porze roku. Zaczątki rabat to w sumie już bardzo ładne rabaty. Jeżówka boska.

A z perukowcem no cóż, będą testy bo skróciłam go o połowę. Raczej w tym roku nowych przyrostów nie dostanie. Zobaczymy. A jak perukowca dorwałam to i pod nóż poszły jałowce, magnolia i kilka innych roślinek. Cięcie korygujące wykonane.
Ogród kwiatowy 07:07, 25 lip 2020

Do góry
violaskom napisał(a)
U mnie zakwitła magnolia.

Kwitną Alstromerie. Długo za nimi chodziłam i wreszcie je mam.

Jedyna dalia, którą będę przechowywać. Generalnie kończę z daliami, tylko tę zamierzam zostawić.

Pięknie kolorowo bajkowo
Piękne te Alstromerie. Ale one u nas nie zimują ?
Liliowo i kolorowo:) 18:06, 24 lip 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

Ale cudne floksy ! Chce takie, podaj odmianę proszę
Malwy dziewanny, hibiskusy.... nie często się spotyka
Liliowo i kolorowo:) 17:23, 24 lip 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Danko no ogród zaprasza bardzo, masz piekne rośliny wybujałe i bardzo kolorowe
Ale fajnie się ogląda.
Pozdrawiam

https://www.youtube.com/watch?v=K1WrS8gEF6E

Zapraszam, zapraszam, tylko niech się u nas ta pandemia jakoś rozejdzie, u nas znowu duży wzrost w naszym mieście i okolicy
A wybujałe owszem, pomimo, że hortensje tak mocno przyciełam to rosną i rosną jakieś giganty, tunelami chodzę już Już zaczynają hibiskusy, malwy w koncu i miliny i nawet magnolia po raz drugi zakwitła no coś jej się pomyliło Lilie i floksy pięknie pachną no tylko te komary

No i częsciej zaglądaj bo zawsze przenosisz mnie w inny świat Zostawiając mi do posłuchania takie perełki

Ogród kwiatowy 09:26, 24 lip 2020

Do góry
U mnie zakwitła magnolia.

Kwitną Alstromerie. Długo za nimi chodziłam i wreszcie je mam.

Jedyna dalia, którą będę przechowywać. Generalnie kończę z daliami, tylko tę zamierzam zostawić.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:54, 23 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Hihi

A póki co atak werbeny na froncie

I magnolia ma pączek

A kury miały tydzień żeby zacząć nieść, bo byłby rosół

Z każdej strony fajnie i łądnie.
I kwiatowo
I pozytecznie z kurkami.Jeszcze,żeby tak chwaściki chciały wydziobywać, to już byłoby mega fajnie
Werbeny patagońskiej zazdroszę. Mi coś z nią się nie udaje .I nie mam
Szmaragdowy Zakątek 00:50, 23 lip 2020

Do góry
A teraz troszkę "szmaragdowego"...
na początek berberysy

teraz...magnolia (drugi raz kwitnie !!!)

Zielonym do góry... :) 14:56, 22 lip 2020

Do góry
piękna fotka!
Pszczelarnia 10:05, 22 lip 2020

Do góry
Coś nie mogę dochować się łanów jeżówki Pallidy (jak Marta - Magnolia u siebie), u mnie jest tu i tam.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 08:10, 21 lip 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Hihi

A póki co atak werbeny na froncie

I magnolia ma pączek

A kury miały tydzień żeby zacząć nieść, bo byłby rosół

Cudne te werbeny, ile tu ich jest?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies