Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapracowanej mamuśki 21:08, 18 paź 2018

Do góry

Krokus jesienny z konwalnikiem
Czubajkowy Ogród 21:03, 18 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Dzisiejsze popołudnie spędziłam w Twoim cudownym, romantycznym ogrodzie. Weranda mnie zauroczyła, mogę prosić o więcej zdjęć tego miejsca. Delektowałam się herbatką z pięknej porcelany, dziękuję!
Widzę, że mamy podobne ulubione rośliny. Kaliny kocham nad życie
Pięknie pokazujesz swój ogród, będę zaglądała

Witaj, Dana Bardzo mi miło, że tak dobrze poczułaś się w moim ogródku Więcej zdjęć? Hmm, to miejsce nie ma jeszcze zbyt wielu zdjęć, ale zaraz coś odkopię ...
Czy takie mogą być?

Ogród Małej Mi 2017 20:57, 18 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Pozdr. zaglądających i uciekam z forum. Bo mam jeszcze małe co nie co do ogarnięcia.

Nic dodać, a zwłaszcza nic ująć, tak jest super
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:49, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

a teraz parę takich fotek z tym co walczę od dłuższego czasu a jest nim - domek narzędziowy:

Pozostało mi jeszcze trzy strony do ukończenia aby zyskał domek już efekt finalny.

pozdrawiam
Jan

Matane!

Życie w wiejskim ogrodzie 20:37, 18 paź 2018

Do góry
Mało działam w ogrodzie, pogoda bardzo ładna ale jak już wrócę z pracy i się ogarnę robi się ciemno. Weekend zapowiadają u mnie chłodny i deszczowy więc pewnie nie uda się nic zrobić.

Zeszłą sobotę poświęciłem warzywnikowi. Wcześniej wysiany poplon został ścięty. Przywiozłem od sąsiadki 2 tony trzyletniego obornika. Ten kto nazwał to złotem chyba nie miał z tym bezpośredniego kontaktu

Po rozrzuceniu wszystko zostało potraktowane glebogryzarką. Wiosną rozwiozę jeszcze kompost, mam nadzieję że warzywa odwdzięczą się za włożoną pracę i będą rosły w oczach.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:34, 18 paź 2018

Do góry
jesiennych kolorów ciąg dalszy....

cdn...

Rododendronowy ogród II. 20:29, 18 paź 2018

Do góry

...uDany ogród 20:27, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A właśnie, że pieknie. To po prostu artystyczny nieład i już

Kasiu może kiedyś będzie, ale to i tak będzie takie zaplecze gospodarcze...warzywnik, kurnik, kompostownik i szklarnia. Muszę to zaplanować, ale to zostawiam sobie na zimę

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:26, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

acer japonicum Aconitifolium - rośnie u mnie na ogrodzie od południowej strony czyli full nasłonecznienie a wybarwienie jesienne wygląda właśnie tak :

cdn..
Rododendronowy ogród II. 20:25, 18 paź 2018

Do góry
Piękna pogoda podobno sie kończy , szkoda bo to były najpiękniejsze dni tego roku.Pierwsze chmurki juz się pojawiły.

Po deszczu bedzie koniec z takimi widokami

Przedogródek pod dębem 20:25, 18 paź 2018

Do góry
Dzisiaj posadziłem trzy klony ginnala. Dwa niedaleko dębu a jeden koło stawu. Ciekawy jestem czy się przyjmą. Baaardzo sucho jest. Te dwa w pobliżu jodeł. Wiem, wiem jodły piją wodę. No zobaczę.
Klony na razie mają po dwie, trzy gałązki. Będę je prowadził w drzewko o kształcie kropli.
Albo tak:

Ogród Małej Mi 2017 20:19, 18 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Elegancko wyglądasz, miło popatrzec ale na dietę nie przechodź, dla mojej koleżanki źle to się skończyło. Tobie dieta nie jest potrzebna, ślicznie wyglądasz.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:15, 18 paź 2018

Do góry
Agnieszka Myślę że ja również zakończyłem sezon koszenia trawników, długotrwała susza uniemożliwia nowy przyrost. Kosiarka idzie na zasłużony urlop.

Z Twoimi grujecznikami będzie tak że po pierwszym przymrozku opadną im liście. Ciesz się zielonym kolorem, o tej porze roku pożądany. Być może w następnym sezonie obsypią się złotem.

Ogród Małej Mi 2017 20:13, 18 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Niezła plantacja
Ale chyba nie wzięłaś tylko jedneg pasazera ?
Oprocz kierowcy masz 4 miejsca... i bagażnik

Pozdr. zaglądających i uciekam z forum. Bo mam jeszcze małe co nie co do ogarnięcia.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:12, 18 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Sylwia należysz zatem do tej drugiej grupy, która nie wyczuwa lub masz bezzapachowego

Lilie za to są niezawodne, pachnie w całym domu

Ale, że co tylko grujecznika nie czuję....bo powonienie mam raczej na zapachy wyczulone mocno
Może dlatego, że u nas susza.....?Smolinosa mi zapodałeś
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:12, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

Ewelino - no na ogrodzie to jestem praktycznie codziennie rano bo z pieskiem trzeba wyjść a przy okazji wypijam poranną kawę albo herbatkę wśród moich klonów. Także ja już od rana upajam się widokami z mojego ogrodu.

Ten biały materiał miał za zadanie przykryć płot z siatki, który mi zaburzał i szpecił klimat tego miejsca w tej części ogrodu. Drugi cel tego materiału to odcięcie się od ewentualnego wzroku osób postronnych i stworzenie enklawy prywatności i kameralnego klimatu w tym miejscu. Trzecie zadanie maiło na celu stworzenie wrażenia parawanu nawiązującego do letnich nadmorskich plaż Bałtyku. Wiem że to kiedyś zmienię bo mam w planie zabrać się za ten płot ale póki co ta prowizorka musi mi na razie wystarczyć
No oprócz doznań dla ducha chciałem też mieć namiastkę japońskiego ONSEN - czyli gorące żródła tak popularne w Japonii. Tak więc zrobiłem sobie takie moje małe ONSEN w postaci Jacuzzi/SPA, które mi służy już drugi sezon w okresie wiosna - lato - jesień.

Poniżej fotka z tegorocznego lata

( Gdy na to czas pozwala to nocą też ogród odwiedzam - te ostatnie fotki są tego przykładem )

pozdrawiam
Jan

ps. acer japonicum Aconitifolium - którego widziałaś jest jednym z bardzo unikatowy i pięknym okazem. Też go posiadam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:11, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A mnie ten trzepak nigdy nie raził. Galopujesz Kochana. Ale ha też działam.

A mnie tak, i to bardzo - zobacz jak był brązowy.

To kamerzysta co był ostatnio dał mi taką sugestię bo kamera zielonego tak nie łapie.
Moja bajka 20:09, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Zdzieram całą darń. Tworzy się warzywnik.

Piwonie ślicznie przebarwione

Ładnie piwonie posadziłaś.
Muszą pięknie wyglądać gdy kwitną. Gdy tak patrzę na te Twoje, to trochę żałuję, że swoje posadziłem w szerszej rozstawie.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:09, 18 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Reniu czasem uda się przezimować w gruncie jednoroczne chryzantemy, wszystko zależy od warunków jakie im zapewnimy. Twoje są wysokie ponieważ ich nie przycięłaś, dlatego tak wybujały.
Również przypadły mi do gustu te stokrotkowe, żółte środki z pyłkiem świadczą o tym że długo już nie pociągną.

Te wysokie to astry a przezimowały mi inne, nie mam ich na zdjęciu, może jutro cyknę im fotkę w zeszłym roku kupiłam 4 szt na balkon, miały może z 10 cm średnicy, przeżyła jedna i teraz jest taka duża kula jak u Ciebie
Jak kupowałam, to Pani twierdziła, że są wieloletnie.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:08, 18 paź 2018

Do góry
Sylwia należysz zatem do tej drugiej grupy, która nie wyczuwa lub masz bezzapachowego

Lilie za to są niezawodne, pachnie w całym domu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies