Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Prawie - jak ogród 22:24, 24 wrz 2018

Do góry
Czy u Was też czas tak zasuwa???
Już koniec września...

Kilka jesiennych fotek.

Dla Reni - Lady U na pierwszym planie

Dalej - Hameln

W porównaniu z Hameln LadyU jest bardziej fontannowa. I zauważam, ze szybciej zaczęła przysychać.

I na innej rabacie

Reniu, ostatnie dwa zdjęcia to rabata, którą pokazywałam w sierpniu - pierwsze zdjęcie u góry strony. Tam jeszcze ta rozplenica dość sztywno stoi, przez co wydaje się o wiele wyższa. Teraz bardziej się rozłożyła - i liście i kłosy.

edit: u góry poprzedniej strony
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:23, 24 wrz 2018

Do góry
żerdki niektóre już do wymiany....

trawka była skoszona....

Tu pod wiązem rosnie drugi ognik, ale ten jeszcze bez koralików

Czubajkowy Ogród 22:23, 24 wrz 2018

Do góry
Wychyliłam nos na balkon, powiało arktycznym chłodem, więc szybko zamknęłam i poszłam sprawdzić, czy przypadkiem kaloryfery nie grzeją... Odkręciłam, zrobiły się ciepłe, jak dobrze Zmianę nam przyroda zafundowała taką, jak wiosną, gdy z początkiem kwietnia z zimy zostaliśmy oddani wprost w objęcia lata, a teraz na odwrót. Wówczas to odchorowałam, mam nadzieję, że tym razem jakoś mi się upiecze A póki co, aby się nieco rozgrzać, oglądam czwartkowe zdjęcia, ostanie letnie kadry w tym sezonie. Wiatr, deszcz i zimno na pewno bardzo zmienią szatę ogrodu przez ten tydzień, więc jeszcze popatrzmy na lato. I późne róże.

Owoc miechunki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:19, 24 wrz 2018

Do góry

Na dwie takie kopy wszystko zniesione, w tym sezonie tylko dwie, w zeszłym chyba 6 było o ile się nie mylę bo może osiem....hmmm
To przykład tego co susza zrobiła

Brzeziniak w przyszłym sezonie już będzie ładnym młodnikiem brzozowym tak myślę
Ciekawe czy dorenbosy zdążą dogonić te brzózki wzrostem
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:15, 24 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
21 wrzesnia byla super pogoda, wykapalam sie przypadkiem w oczku ciepla woda.

Piekne widoki zalewu. Piekne ogrodu.
Stipa to tegoroczna? Moje tegoroczne nie kwitna, sialam w lutym pieknie rosna ale nie kwitna. Ale juz nie bede siac nie ma sensu lepiej kupic.
Obok stipy na obrzezach rosnie roslina z malymi kwiatkami na str 707 pierwsza fota co to?

Dorotko pieknie o kazdej porze roku masz. U mnie tez juz jesien malymi kroczkami nadchodzi.

Pozdrawiam
Czy chodzi Ci o tę roślinę ? To jest wilczomlecz. Świetna roślina doniczkowa, która bardzo dobrze radzi sobie w gruncie. Kwitnie od maja bez przerwy.
Raczej nie chciałabym się nawet przypadkiem skąpać we wrześniowym oczku wodnym, ale rzeczywiście mieliśmy piękną, słoneczną końcówkę lata. U nas dziś okropnie wieje, pozrzucało szyszki ze świerków. Będą świeże do zimowej dekoracji. Stipę mam trzeci rok, niektóre przezimowały i te są najładniejsze. Za miłe słowa bardzo dziękuję, motywują do jeszcze większej staranności.
Pozdrawiam

Przedziwny Ogród 22:15, 24 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Agatko wciąż pięknie i kolorowo.
Jak nam temperatury mocno spadną to liście zleca i kolory zmniejsza się bardzo. Szkoda. .
Na tym ostatnim zdjęciu to jeżówka czy cynia ?
Piękna

Na ostatnim zdjęciu to była cynia. Niby z jednej torebki, a każda inna.

Najbardziej nie lubię takiej pogody, gdy pojawiają się pierwsze przymrozki, liście lecą, pojawiają się mgły jesienne i wszystko jest już nijakie. Wtedy bym już wszystko po kolei wycinała i sprzątała. A przy takiej aurze jak jest teraz, będzie to bardzo szybko.
Pozdrawiam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:11, 24 wrz 2018

Do góry

i porządki w łące

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 24 wrz 2018

Do góry
Astry pięknie się z rozplenicami komponują, na jesień wystarczy mieć w rabacie te dwie rośliny i jest efekt

ale nie byłabym sobą jak bym nie naćkała więcej

Przedziwny Ogród 22:06, 24 wrz 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
Bujnie, kolorowo, aż się chce tam być
pozdrawiam!!!

Dziekuję

Kiedyś będzie tu ogród 22:05, 24 wrz 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu... dobrze po głowie mi chodziła nazwa.. to ketmie błotne czyli hibiskusy błotne o takie
Muszę poczytać o nich. Dzięki.

inka74 napisał(a)
Ja już w mocno dorosłym wieku byłam w Żelazowej na jednej z pierwszych randek z moim eMem )) w szkole jakoś nie jeździliśmy po takich miejscach a szkoda. Hortki piękne, ogólnie cały ten teren robi wrażenie.

Żelazową wolę polecam, naprawdę warto. Może na jakąś rocznicę z eMem?

anabuko1 napisał(a)

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Tak mi się wydaje Aniu, choc pewności nie mam.
Dla ciebie moja pigwa (zdjęcie sprzed roku).

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:04, 24 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Jak dla mnie piękne.Zdjęcia zawsze oddają ciut inne światło.
A zwłaszcza przy zachodach słońca
Lubię zdjęcia o zachodzie słońca, te nad wodą to późny zachód słońca. We wcześniejszym zachodzie światło i barwy są miękkie i w takiej ciepłej tonacji. Za pochwałę ślicznie dziękuję.

Przedziwny Ogród 22:03, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak malowniczo !!!tak wszystko pięknie kwitnie jakby upałów u Ciebie nie było !!!

Witaj Upały były długie i bardzo męczące. Zaczęły się od połowy kwietnia i długo, długo było bez kropli deszczu. Żeby utrzymać w jakiejś formie ogród musiałam wieczorem obficie wszystko podlewać. Zużyłam wszystką wodę z oczka, a muszę zaznaczyć, że oczko na wiosnę było pełne.

Kolory na drugom zdjęciu są takie jak w rzeczywistości. Bardzo intensywne
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam

Ogrodowe kreacje 22:03, 24 wrz 2018

Do góry
W miejsce po jabłoni, niedaleko przesadziłam tulipanowca - starałam się z jak największą bryłą korzeniową i teraz codziennie chodzę i modlę się i błagam, żeby się przyjął
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:01, 24 wrz 2018

Do góry
Clematisy drugie życie w tym sezonie dostały i kwitną jakby wiosna była

Ogrodowe kreacje 22:00, 24 wrz 2018

Do góry
Elu a jabłoń ma się tak, tyle z niej zostało:

Na szczęście przez ten ładny tydzień co był, już się ten bałagan trochę ogarnęło liście z chorobami grzybowymi w worach na biodegradowalne przygotowane, dzisiaj już zabrali, jabłka zgniłe też
Jedyny pożytek z tego całego zamieszania to drewno na opał, już w tym roku o niego martwić się nie musimy, bo wiata drewna pełna, a jeszcze te pnie ogromne leżą i czekają na porąbanie
Moja działka na Dębowym Lesie 22:00, 24 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Aniu nie mam pojęcia jaką mam (tą starszą), ale z niej juz ładne drzewko. Ma tak ok 2,5m. Jak tylko pogoda pozwoli to cyknę jej fotkę. Dobrze, że chociaż owocami pigwowców mogę się cieszyć.

Ok, to czekam na to zdjęcie twojej pigwy.
Ale coś mi się wydaje,że może być tak jak moja..Ale zobaczymy
Owoce pigwowca są mniejsze , bardziej pachnące i bardziej kwaśne.

Nowa jeżówka( zakup nie planowany, taki, bo oczy zobaczyły tą, co nie mam.
A cena dobra ) -Dixie belle , kupiona kilka dni temu.Dostała już miejscówkę w ogrodzie..
Ciekawe czy wszystkie pączki kwiatowe rozkwitną.Czy uda jej się zakorzenić ?

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:59, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Dorotko czy to jest Falstaf ?
Ta róża to Ascot

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:59, 24 wrz 2018

Do góry
I pierwszy sezon u mnie Vanille Fraise - cudne pomimo, że... musżę przyznać się do ogromnego grzechu - od poprzedniej jesieni rosły w doniczce zadołowane w ziemi w oczekiwaniu na miejscówkę na skarpie, która z kolei czekała na murek oporowy a potem przekopanie ziemi itp. Niestety w pełnym słońcu niektóre wiechy troszkę przypalone

W ogródku emerytki 21:58, 24 wrz 2018

Do góry
Greg, bardzo dziękuję, order piękny
Nasza oswojona dzika jeżyczka ma jedno młode, dziś je wyprowadziła z ich domku. To maleństwo, na bardzo kiepskim zdjęciu trochę widać. Na drugim zdjęciu mama u mnie na rękach.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:57, 24 wrz 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies