Toszko, ( Reniu, przepraszam Cię, że na Twoim wątku zwracam się do Toszki) mam pytanie do Ciebie bo widzę, że do Reni czasem zaglądasz. Moje azalie japońskie rosną już drugi rok razem z wrzosami na wrzosowisku. Nie dawałam im siarki tylko zwykłą ziemię chyba kwaśną. Czy mogłabym jeszcze teraz lub wiosną posypać tą siarkę i zagrzebać w ziemi? Czy sąsiadującym wrzosom to nie przeszkodziłoby?
Czy hortensjom też można posypać?
Będę wdzięczna za radę.
Mam jeszcze drugie pytanie, czy mogłabyś Toszko założyć wątek z poradami? A może już jest? Np "Rady Toszki".

? Bez komentarzy i pytań, same rady.
Bo np ja jestem zielona w wielu sprawach roślinnych. Tu, od Toszki, Bogdzi dowiaduję się z doskoku o b. ważnych rzeczach ale jestem pewna, że wiele istotnych wiadomości mnie omija. Bardzo mi szkoda. Ale nie sposób czytać wszystko bo brakuje doby na to wszystko.
Taką samą prośbę miałabym do Bogdzi. Dowiedziałam się od niej o koktajlu dla kwasolubnych. A teraz za nic nie odnalazłabym tego przepisu w wątku. I nawet nie wiem czy to w jej wątku czytałam o tym czy w innym.
To takie moje małe problemiki a może i propozycje?

Przepraszam jeśli kogoś kto ma dużą wiedzę a nie wymieniłam go. Ja dopiero od niespełna roku jestem na forum i może nie dotarłam jeszcze do innych osób, które też dzielą się swoją wiedzą ogrodniczą.

Pozdrawiam Cię Toszko, Bogdziu i Reniu