Na końcu rabaty, na łuku rosło drzewo. i mniej więcej na środku rośnie parocja perska.
-Nie wiem jakie drzewo niezbyt wysokie posadzić w miejscu starego klona?
-Czy je jeszcze powtórzyć, czy zostawić tą parocję.
Podobają mi się graby, platany, wiśnie osobliwe, dąb błotny. Tylko nie wiem co się u mnie zmieści
Ta Kostrzewa nie zlewa się z lawendą? Drzewko masz upatrzone o konkretnym kolorze? Może wiśnia Royal Burgundy? Jak lubisz bordo listki. A może ktoś się jeszcze wypowie.
Lawenda wiosną jest bardziej zielona, ale i tak od 2 lat średnio mi się podoba. Wiosną nie wszystkie krzaczki odbiły, choć jak ruszyła , to znów się zachwycałam. Ale podobno lawendę i tak co kilka lat trzeba wymieniać. Kostrzewę posadziłam tymczasowo z 3 lata temu Prawie cała rabata taka jest
Nad drzewem się zastanawiam, ale na pewno chciałabym o zielonych liściach.
Ja też jestem na etapie szukania towarzystwa dla lawendy i bardzo spodobało mi się podsadzenie jej seslerią jesienną i jeżówkami. Sesleria i lawenda mają podobne wymagania i różnią się kolorem.
Rabatę widzę tylko z jednego okna z kuchni ( po skosie) . Rabata jest przy podjedzcie po prawej stronie. Mieszkamy w bliźniaku, więc odległości są bardzo małe. Spróbuję narysować