Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 11:44, 24 wrz 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

Dokładnie, Danica są totalnie bezobsługowe. Tak jak i bowling ball:
tu w połączeniu z carexem

Nie znam tej Twojej rabaty. Fajna! A co do śś u mnie tez jedna odstaje od reszty mimo, że kupowane i sadzone w tym samym czasie. Rosną przed domem obok siebie i trochę drazni mnie ta jej inność. Listki sa jeszcze zielone ale ta jedna ma ich o połowe mniej. W ogóle jest o połowę mniejsza.
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:42, 24 wrz 2018

Do góry
Gobasiu, Aniu, faktycznie Polska jest piękna, w tym roku pozwoliłam sobie na całą serię turnusów wypoczynkowych, a co...na styrany kręgosłup trzeba zmasowany atak przypuścić, aby móc znów tyrać.....
Aktualnie jestem w Małopolsce, leniuchuję i dobrze (dietetycznie) się odżywiam.
W planie mam wizytę w Bolestraszycach, żabi skok od miejsca gdzie przebywam.
Pogoda kiepska ale może do końca tygodnia się poprawi?
A tymczasem...
piękna bazylika w Leżajsku
Ogród w Klein Kottorz 11:41, 24 wrz 2018

Do góry
Obalam mit piękna grujeczników jesienią. Mam 2 grujeczniki, większość liści już 2 tygodnie temu przebarwiła się na żółto, ale wystarczył jeden niezbyt silny wiatr i liście opadły. Może liście, które zostały przebarwią się i będą dłużej zdobić.

Nie zmienia to faktu, że to jedno z moich ulubionych drzew.

Ogród do odnowy 11:37, 24 wrz 2018

Do góry
Wschodni wiatr, dość rzadko wiejący u mnie narobił bałaganu na rabatach. Połamał największy krzaczek pachnotki i poprzewracał kilka cleome. Teraz okazało się jak goła jest rabata bez tych potworów

Jak w większości ogrodów wierzby totalnie w tym sezonie oszalały, zawłaszczają coraz więcej miejsca. Połamańce wstawiłam do wody, na razie się trzymają

Ogród w Klein Kottorz 11:32, 24 wrz 2018

Do góry
Kupiłam nowe drzewo - parocję perską. Bardzo podobają mi się jej liście, podobno pięknie się przebarwia jesienią. Zwykle jest to wielopniowy krzew ale u mnie ma raczej formę drzewa.

Kiedyś będzie tu ogród 11:21, 24 wrz 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Też byłam zauroczona. Bardzo lubię takie naturalne materiały w ogrodzie jak drewno i kamień.

U mnie trochę więcej czasu minęło od szkolnej wycieczki. I człowiek nie zwracał uwagi na ogród. Moja młodsza była na wiosnę i wróciła z okrzykiem "mamuś ale by ci się tam podobało'. I rzeczywiście, podobało mi się bardzo.

Hortensje też maja...

Piękne te hortensje
Te kule to Anabelki ?
Kiedyś będzie tu ogród 11:10, 24 wrz 2018

Do góry
Jak tylko dojdzie to dam znać... Wyglądam... jest szansa...

W oczekiwaniu....

Dwa ogrody 11:01, 24 wrz 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
posadziłam w lipcu dwie nowe barbule, żyją

Fajny duet, nie przesadzałam nigdy barbuli.

Te sowy z wycieczki super są
Podwórkowa rehabilitacja 10:57, 24 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)

Tak tego klimatu się trzymam, dodam tylko więcej traw.

Miło mi, dziękuję, będziesz teraz myśleć o mnie za każdym razem jak zerkniesz na tapetę

To jeszcze trochę sielskości

Śliczne bajkowe kolorki Reniu, ta różowa gaura śliczna jest, zbierasz nasionka, czy sieje Ci się co roku?

Czy ty pokazywałaś kiedyś swoją szlifierkę taką malutką poszukuję?
Miejski ogród w wersji mini 10:56, 24 wrz 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)
W co drugim wątku czytam o problemach związanych z patogenami roślin lub szkodnikami które je dopadają i tak się zastanawiam...
Po co komu i do czego potrzebne są na ,,Ogrodowisku" wątki tematyczno-poradnikowe?
Podane jest tam wszystko jak na dłoni co robić aby mieć w swoim ogrodzie piękne i zdrowe rośliny. Czytelnie, zrozumiale i po polsku. Praktycznie każde zagadnienie opatrzone jest dodatkowo zdjęciami aby uwiarygodnić to o czym się pisze. Ja od wielu lat nie stosuję w swoim ogrodzie sztucznych nawozów i chemicznych oprysków. Od czasu kiedy przeszedłem na niekowencjonalną uprawę ogrodu bardzo rzadko zdarza mi się dostrzec zainfekowaną lub uszkodzoną roślinę. Nie mam problemów z plagą pędraków w trawniku, nie wiem co to jest ćma bukszpanowa, moje drzewa i krzewy zarówno liściaste jak i iglaste są okazami zdrowia. Ja nikogo do niczego nie zmuszam. Nikomu też nie mam zamiaru urządzać ogrodu ale czy jest sens dalej narażać własne zdrowie dla paru roślin.

Czy mogłabym zobaczyć jak wygląda teraz ten trawnik, bo to foto jest z 2015 roku... jak dalej jest taki jak po założeniu to chylę czoła......

A na bukszpanie jest miodunka bukszpanowa..

Klon za wiele przez 3 lata nie urósł. Ale miło oglądać zdjęcia porównawcze. Bardzo mi się one podobają, ale u mnie niestety po zimie odmówił współpracy

Przy okazji pozdrawiam Cię Kasiu. Mam nadzieję, że ci nic nie zwiało w nocy... u mnie tylko doniczki pozrzucało.

Edit, pozwiewało i rozwaliło wszystkie pułapki na ćmę bukszpanową.. kilka części znalazłam..
Zarys ogrodu 10:43, 24 wrz 2018

Do góry
Wrzucam zaktualizowany plan

Bardzo prosze o wszelkie zastrzezenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:43, 24 wrz 2018

Do góry
I dzisiaj
Jesteśmy szczęśliwi,że to już KONIEC!!!

Bardzo dziękuję Oli i Angel za możliwość inspiracji ich salonami ogrodowymi!

Jeszcze pomyśle o jakiś dodatkach do altany i jeśli pogoda pozwoli zabieramy się za dokończenie elewacji i murek oporowy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:36, 24 wrz 2018

Do góry
Operacja pt. altana zakończona
Jeszcze tylko zasłony poprawić, które krawcowa zle uszyła i kolejny punkt na naszej remontowej liście skreślony

Przypomnę jak to wyglądało przed remontem...

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:58, 24 wrz 2018

Do góry
Nie zdąrzyłam dojechać do Wojsławic, cóż zostają mi Jugowice.
Wróciłam z weekendu nad jeziorem patrzę a mój tato wyciął dwa stare brabanty przy tarasowe, z którymi ciągle nie wiedziałam co zrobić i w końcu ostatnio powiedziałam mu, że chyba je wytnę. Tato nie czekał długo i wczoraj sę ich pozbył.
O to te (fota z wiosny):

W sumie fajnie bo więcej słońca na tarasie, szczególnie tym zadaszonym ale coś bym tam posadziła Trzcinniki i szałwie miały tam za mało słońca przez te tuje, może teraz odżyją. Ciągle kombinowałam, żeby coś tam zmienić bo taka badylarnia była.
Tak to wyglądało:

Potrzebuję coś wyższego, co by osłoniło taras od wisoku z ulicy, póki szmaragdy przy granicy działki nie urosną, nie koniecznie drzewo, wysokość ok. 2 m. Pasują mi miskanty np. Memory, Silberspinne, Gracki (ale skąd wziąść oryginały). Mam też jedną śliwę wiśniową do przesadzenia, hm, jak myślicie?
Zrobię dzisiaj foty stanu łysego.
W cieniu - zacieniona 09:49, 24 wrz 2018

Do góry
an_tre napisał(a)
Ślicznie się ukryła a u ciebie przytulnych i odosobnionych zakątków nie brakuje

Aniu...dziękuję...
Od Ciebie...ale już znalazły sobie miejsce u mnie.
Przedziwny Ogród 09:30, 24 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

To jest piękne zestawienie kolorystyczne ostre bordo albo intensywna malina z fiolet mega to wygląda ! Aparat często przełamuje odcienie . Pieknie masz !

Przedziwny Ogród 09:26, 24 wrz 2018

Do góry
Jak malowniczo !!!tak wszystko pięknie kwitnie jakby upałów u Ciebie nie było !!!

Przedziwny Ogród 09:04, 24 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No to jesień u Ciebie już na całego, dekoracje ozdobione darami jesieni, podkreślone różnymi przydasiami pięknie dopełniają całość. Wianek z mchu przyzdobiony mniejszym wiankiem z jarzębiny to mój faworyt, lubię zestawienie mocnej zieleni z czerwonymi koralami.

Dziękuję bardzo Dorotko!!!!! Takie słowa od Ciebie, to zaszczyt

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 08:35, 24 wrz 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Nowa lokalizacja

Bardzo ładnie się prezentuje nowy nabytek Dostojny jegomość
Mój jesienny ogród 02:45, 24 wrz 2018

Do góry
Pokażę jeszcze kilka fotek z miasta, bardzo ładne i czyste.

4 fotki od Amiszy, Farma w której kupiliśmy jajka, warzywa i kurczaka. Sklep, czyściutki, porządeczak jak w domku dla lalek. Dlaczego u nas nie ma takich sklepów, gdzie rolnicy by wstawiali swoje towary. Było tam wszystko, ciaska, cukier, mąka, wędliny, jajka od kuru, sery tylko mleka nie wolno im sprzedawać. W Kanadzie grozi kryminał za sprzedaż mleko od krowy, totalny kretynizm. A takimi sprzętami dowozi się towar, za darmochę. Koniki mają przepiękne, brykają tylko furczy. Hejka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies