Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe szaleństwo ... 12:23, 22 wrz 2018

Do góry

Wsialam wczoraj do gruntu nasiona czosnku ozdobnego. Zobaczymy czy wiosną cos wzejdzie. Robię nową ścieżkę w miejscu gdzie jest ciężko kosić trawę.

Trochę różyczek

Ogrodowe szaleństwo ... 12:17, 22 wrz 2018

Do góry

Astry z własnego wysiewu
I nie tylko

Pod bosymi stopami 12:14, 22 wrz 2018

Do góry
O rety, Agata a jak mnie tu dawno nie było . Brzózki dały radę za wyjątkiem jednej która ewidentnie odstaje i mam obawy czy sobie poradziła. Lato rzeczywiście było trudne a my pierwszy raz od kiedy rozpoczęliśmy budowę postanowiliśmy wykorzystać wakacyjny czas na coś innego niż tylko praca. Tak więc ogród poszedł trochę w odstawkę Teraz nie jest lepiej bo rozpoczęliśmy prace na poddaszu, za miesiąc montują nam schody i do tego czasu chcemy zakończyć "brudne" roboty.

Trawnik niestety nadal zachwaszczony, podjęłam walkę ale chyba raczej przegrałam. Upały zaszkodziły trawie a chwastom nie. Ja nie wyrywałam ich regularnie i efekt jest oczywisty.

Z pozytywów miałam udany sezon warzywno-owocowy i czuję się zaopatrzona na zimę
Powiększyliśmy zgodnie z zeszłorocznymi sugestiami rabatę przy tarasie i zamiast drewnianej osłony będą cisy. Kupiłam trzy w tym tygodniu i zastanawiam się czy sadzić je pod oknem czy dokupić jeszcze brakujące i wsadzić przy tarasie. Żeby było ciekawiej dechy tarasowe czekają na montaż a schody jeszcze przed zimą mają zostać "ubrane" w kamień. I parapety mąż właśnie w tym momencie transportuje do domku Tak więc jak powykańczamy te elementy będę mogła wreszcie sadzić bez obawy że coś zostanie zniszczone.

Mniejsze rabaty mam przygotowane, na resztę dowieźliśmy w tym tygodniu kolejną partię kooopy. Tak więc mimo że wydaje mi się że nic nie zrobiłam to jednak pomalutku działamy i liczę że kolejny rok to będzie roślinny boom i szaleństwo obsadzania

Pozdrawiam serdecznie czytających

Aaa, to moje nowe cisy, nie mogłam się oprzeć... Dziś w nocy tak wiało że leciałam w piżamce je ratować - stoją teraz w korytarzu
Ogrodowe szaleństwo ... 12:14, 22 wrz 2018

Do góry

Idzie jesień dużymi krokami.

Moja działka na Dębowym Lesie 12:04, 22 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu nie doczytałam -----macie ciężkie chwile jestem z Wami.Wiem jak jest smutno

Jak to w życiu, różne historie, rożne doświadczenia i sytuacje
Dziękuję Halinko.
A co do Sadźca, to ile chcesz ??Z 10 sztuk ??
Jeszcze jak się uda to może nie długo Sławek jechałby po materiał do Piaseczna właśnie.To będziesz miała

Niska mala trawka.Ale jaka to niestety nie wiem

Ogród Małej Mi 2017 12:03, 22 wrz 2018

Do góry
Wreszcie pada.. od lipca chyba nie padało.. przedwczoraj poległam na rabacie i nie udało mi się wykopać dziurki pod doniczkę z zawilcem czy jeżówką!! A mam dobre łopaty, nie jestem taka słaba... poddałam się. Zwyczajnie stwierdziłam że nie da się wykopać dziurki pod kwiatka!!

Ostatni dzień lata pożegnał nas upałem, aczkolwiek widoki ogrodowe iście jesienne, pierwszy dzień jesieni powitał deszczem i ochłodzeniem.

Na niektórych drzewach już liści nie ma Zleciały...
Brzoza łysa

Spektakularność przebarwienia klona w tym roku nie będzie.. bo liści też nie ma..

Trawy posły i uschły...

Normalnie to kocham ciepełko i takie lato by mnie nie denerwowało... tylko nie było kiedy podlewać . wiec zmarniało co się dało.. trudno... za rok będzie lepiej

Blaski i cienie nowego życia 11:57, 22 wrz 2018

Do góry
Sadzonki Anabel Strong i świecznicy od Bogusi dziś posadzone jak Anabel Strong się uda to będzie długi rządek z czasem. A świecznica ma miejsce koło Vanilki przy wejściu do domu i dostała świeżego lekkiego kompostu. Moja z masion wzeszła ale po posadzeniu padła.

I sadzonki liliowców od Ewy z Ogrodu "Skąpana w słońcu" razem z innymi przetrwały upały. Dziś rosną "jakby nad stawem"bo wypompowywałam wodę skoszoną trawę oczywiście przerzuciłam pod tuje. I na tej rabacie będą rosły hortensje wyhodowane z patyczków od Kindzi i na wiosnę trawy dosadzę.

Ogród z widokiem na jezioro 11:55, 22 wrz 2018

Do góry
yolka napisał(a) [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/173/1737013/original.JPG[/img]

Wszystkie widoczki z nad jeziora są wyjątkowe piękne, klimatyczne.Suuper!
Ale to jakie ciekawe, piękne!!
Takie inne.Ja takich rzeczy u siebie nie mam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:47, 22 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U ciebie zawsze bogato, pięknie i ciekawie,
Ten widoczek jest śliczny.
Wrzosowisko imponujące, duże, przestrzenne.
Czytałam, oglądałam nowe zakupy. i liliowce,Fajnie i ja je lubię
Inne roślinki oczywiście też
Ukojenie 11:44, 22 wrz 2018

Do góry

Jezowka lemon drop
Ukojenie 11:42, 22 wrz 2018

Do góry

Chryzantema czerwona

Ukojenie 11:40, 22 wrz 2018

Do góry
Skosilam trawnik uff przed deszczem
Kilka fotek
Życie w wiejskim ogrodzie 11:40, 22 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Aniu we wrześniu mam zawsze więcej czasu na ogród, można twórczo działać i nadrabiać zaległości.
Zapowiadają złotą jesień więc tych kolorów powinno być jeszcze sporo.

A mi tego czasu ciągle brak..
Oby tak ta jesień była.
Świetne dekoracje
Moja działka na Dębowym Lesie 11:29, 22 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wiem, że to nie do mnie odpowiedź, ale ja też mam takie zdanie o roślinach, czyli wdzięcznych , nie marudzących i nie znudzonych modelach.
Dziś syn pokazał mi pewną i chce, żebym w takiej pozie sfotografowała jego z dziewczyną.Jeśli wyjdzie to kiedyś pokażę, ale to spore wyzwanie dla modeli i fotografa. Nie jestem pewna czy podołam takiemu wyzwaniu.

Dorotko, bardzo mnie zaciekawiłaś tą inspiracją zdjęciową.Zdradzisz jak to jest ??? please
Ty sobie na pewno dobrze poradzisz z takim zadaniem.

Nachyłek Zagreb w jesiennych szatach

Podwórkowa rehabilitacja 11:24, 22 wrz 2018

Do góry
ryska napisał(a)

I takie tam połączenia.

Bardzo podoba mi się takie połączenie. Piękne zdjęcie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:14, 22 wrz 2018

Do góry
Aniu, dziękuję za miłe towarzystwo, takich spotkań nigdy dość

Ogród z widokiem na jezioro 11:10, 22 wrz 2018

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 11:07, 22 wrz 2018

Do góry
W cieniu - zacieniona 11:05, 22 wrz 2018

Do góry
bogumila napisał(a)

Może zarazisz się jeszcze późno kwitnącym powojnikiem bylinowym New Love?Wart jest grzechu,ładnie przezimował.

To o tego powojnika pytałaś u mnie. Ja mam Cassandrę. Podobają mi się bardzo ich liście, mam nadzieję że się zadomowi. Twój ma bardziej fioletowy odcień kwiatów?
Uwielbiam te twoje dróżki, zakątki.
Ogród z widokiem na jezioro 11:05, 22 wrz 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies