Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

LeŚnicZaNka 15:22, 24 lip 2018

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 15:19, 24 lip 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pani Danusiu, czy mogę zapytać o trawę z kompozycji tą cytrynową obok konwalnika. Z góry dziękuje za pomoc
LeŚnicZaNka 15:18, 24 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:17, 24 lip 2018

Do góry
BENGALI
Ogród z rzeźbą 15:05, 24 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Przybyły nowe gadżety, zastolikowałam się na maksa.

A tu prezentowy, z terakotową mozaiką:

Nóżki ma przeurocze:

WOW! Cudny jest. Choć aby to stwierdzić z całą pewnością, odnalazłam jego sprzedażowe zdjęcia w necie
Chętnie sama bym taki przygarnęła.
Ścieżka super. Ba! Wszystko super.
Ten wazon i bukiet za duże na ten stolik. Szkoda jego urodę tak zakrywać. Mam nadzieję, że wybaczysz szczerość.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:04, 24 lip 2018

Do góry
Róże przekwitły już dawno tylko spóźniony Chippendales jeszcze kwitnie

No i mój Lucyferek się już pokazał

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:01, 24 lip 2018

Do góry
Moje pomidory koktajlowe w donicy - urodzaj jak nigdy

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:59, 24 lip 2018

Do góry
Jeżówkowy las...

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:50, 24 lip 2018

Do góry
agata19762 napisał(a)
Jesteś światową Kobietą... super wyjazdy ! Wakacje extra !!!
A jakie zakupy...gdzie to upchniesz?

Moje zakupy malutkie, tylko 6 kocimiętek - ' Neptun' i 'Kit Kat', pysznogłówka 'On Parade, aster i żeleźniak.

Reszta to Sylwii (ale on miejsca ma sporo), Agatki i Agi.

Sezon 2017 u Hanusi 14:44, 24 lip 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Haniu jakie cudne kadry Jeżówki kocham bardzo bo motyle przyciągają i karmią pszczoły a do tego cudne sąMiłego wyjazdu
Kuleczkowa trawka 14:38, 24 lip 2018

Do góry
Jestem.
Przepraszam, że dopiero teraz, ale w niedzielę zdychałam po wysiłku, a wczoraj mieliśmy bardzo zajęty dzień. Ale oto i efekty sobotnich prac ziemnych.

Na całe szczęście przed sobotą trzy dni z rzędu padało i ziemia była mokra. Dzięki temu nie unosiła się w powietrzu wielkimi tumanami, jak potrafi.

Na początek jedyne zdjęcie mające ciut koloru, a nie szary piach

Tak wygląda podcięty jaśminowiec. Babci się podoba Tak właśnie mam go prowadzić

No i się zaczyna...

Ciekawe rzeczy odkryte pod ziemią... Jakiś peszel np z kablem... Na szczęście bez prądu...

Oczywiście spod szarości wychyla żółciutki jak słoneczko piaseczek.

Nie we wszystkie miejsca niestety pan mógł się dostać, częścią będę się zajmowała ręcznie.

Ale we wszystkich innych koparka była prowadzona bardzo precyzyjnie. Pewnie i igłę by nawlókł, jakbym poprosiła.

Słońce było tak palące, że piach wysychał momentalnie. I zaczynał pylić... Masakra gleba, do niczego się nie nadająca.

Cytując jeden z moich ulubionych kabaretów - Amargedon i Akopalipsa

I dwie fotki efektów pokoparkowych - przed sprzątaniem korzeni:

I po sprzątaniu korzeni.

Tyle ich wyniosłam. Ale nie miałam już siły. Pewnie drugie tyle jeszcze by się znalazło...

I widoczek z góry

Teraz tylko pomierzyć pH, wyrównać i będzie gotowe na rozłożenie dobroci!
Małymi kroczkami do celu... 14:24, 24 lip 2018

Do góry
I na koniec nowy pomysł, który chodzi mi po głowie od dłuższego czasu, czyli ciurkadełko mąż chce zrobić z kamienia, żeby nawiązywało do tarasu, ja chciałabym gotową betonową kule i które Wasze zdaniem lepiej będzie tutaj pasować? Ma powstać w miejscu, gdzie obecnie jest parasol, ale też do końca nie jestem przekonana, czy będzie w tym miejscu pasowało? ( mąż tak chce, mówi, że lepiej będzie mu przeciągnąć kable i zamaskować) i co myślicie??

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 14:23, 24 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)

Ten kącik szczególnie u ciebie uwielbiam Po waszych fotkach z Wojsławic też kupiłam zieloną hakone
Mam nadzieję, że nadal nie masz ćmy... U mnie szarogęsi się bardzo ale walczę!

Po małych rewolucjach już też go bardzo lubię. Przeglądałam w niedziele wieczorkiem jeszcze bukszpany po powrocie od Sylwii po tym jak Andrzej i Konrad powiedzieli, że oni też ją już mają i to znalazłam.

Przepraszam głupie żarty mi w głowie, bo do śmichu nie jest mi wcale. To u teścia na takiej działce na ogródkach działkowych. Pojechaliśmy tam po mojej pracy wczoraj i tam też już szaleje. Grzegorz cała drogę powrotną do domu strategie obmyślał, bo po drodze do domu mnóstwo bukszpanów suchych mijaliśmy. Musiałam mu całą historię o tej ćmie opowiedzieć. Chłop był przerażony. Kazał mi jak tylko wrócimy do domu ( a było po 21) pryskać, a najbardziej drży o obwódkę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:20, 24 lip 2018

Do góry
To jest zdjęcie z majowego godzinnego deszczu
tak wyglądał rów, teraz planuje właśnie ten prawy brzeg to z nim mam problem największy

tyle było wody i ratowanie by gałęzie i śmieci nie zapchały przepustu bo wtedy ogród zalany

a tak w sobotę przy pustym rowie

na tej fotce chodzi o ten lewy brzeg przy płytach, on już jest sporo wyżej podniesiony niż ten drugi by zabezpieczyć budynki przed zalaniem
Małymi kroczkami do celu... 14:17, 24 lip 2018

Do góry
Prawdziwe ptaszki też są

Limki powoli zaczynają

Małymi kroczkami do celu... 14:16, 24 lip 2018

Do góry
Dekoracje tarasowe, uwielbiam takie gadżety, szkoda,że jest ich tak mały wybór...

Małymi kroczkami do celu... 14:13, 24 lip 2018

Do góry
Mój nowy nabytek, oczywiście kolejna hortensja tym razem posadziłam ją w donicy na tarasie i zobaczymy, czy jej się w niej spodoba

Do towarzystwa dostała ptaszki
Małymi kroczkami do celu... 14:09, 24 lip 2018

Do góry
Wczoraj trochę udało mi się podziałać w ogrodzie, w końcu przycięłam hakuro odsłaniając przy okazji vanilki, bez drabiny się nie obeszło, na szczęście mąż przyszedł z pomocą od razu zrobiło się lepiej, najchętniej całkowicie bym ją ekmitowała z tego miejsca, ale mąż nawet nie chce słyszeć

Moja glebo terapia 13:51, 24 lip 2018

Do góry
I kolorowy miszmasz

[

Rudbekie zdominowały floksy, które w tym roku tam jakieś takie marniejsze

te po prawej siatkowe zasieki to ochrona anty sarnowa, wygląda koszmarnie ale efekty przynosi, na osłoniętych różach w końcu są pączki.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:37, 24 lip 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Nie znałam wcześniej Twojego ogrodu. Miło mi, ze do mnie zajrzałaś bo dzięki temu tu dotarłam
Nie miałam czasu aby zobaczyć wszystko ale już widzę bardzo piękny ogród
Na tak małej powierzchni zrobiłaś prawdziwą bomboniereczkę.
Masz piękne róże i moją ukochaną Jubilee Celebration ( u mnie też trochę chorowita). Jeżówki piękne a że z siewu takie urosły to no, no, masz rękę do roślin.
Wiem też, ze są plany ma nową posiadłość Miło mi będzie do Ciebie zaglądać

hej, hej, fajnie że zajrzałaś. Ogródek malutki jest, ale jak się okazuje pakowny . Nawet nie wyobrażam sobie ile roślin można wpakować do większych ogródków A przestrzen jak u Ciebie to chciałabym mieć ...już.

ale pomału coraz bardziej go lubię. w sumie taka refleksja mnie naszła przy zachodzącym słoncu wczoraj. Przy lampce wina lubię go jeszcze bardziej. i żałuję że nie mamy wyjścia z salonu czy kuchni, a tak na opak przez garaż.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies