Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 21:45, 18 wrz 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Aaa i najważniejsze. Dla lajkoników takich jak ja, którzy próbują uformować klona palmowego. Taki efekt po jednym sezonie.

Ojojoj, biedny klonik
Moja działka na Dębowym Lesie 21:41, 18 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Foto przepiękne

Przeleciałam cały wrzesień...ogród w kwieciu zachwyca

Muszę pokazać moim kociakom łowy Twojej Fiony niech się uczą

Soczków i przetworów moc
Pozdrawiam Aniu

Dziękuję Agatko za pochwalę mojej fotografiiI ogrodu.
Moja Fiona jest bardzo łowna, coraz mi przynosi swoje zdobycze.
Wszystkich przetworów nie sposób pokazywać.Ale sama wiesz,że tego od wiosny do jesieni to sporo przerabiamy.Wszystko nam się przyda
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko

Leonardo Da Vinci

Kwiaty we włosach 21:34, 18 wrz 2018

Do góry
Dzięki za odwiedziny.Wrzesień jeszcze ciepły, teraz nawet wieczory są ciepłe i o dziwo komarów u nas nie ma, za to małych żabek mnóstwo.Myszy też dużo, koty codziennie przynoszą.Ciepło to się wygrzewają.

Rudy śpi jak zabity

Biszkopt też wypoczywa

Wśród brzóz i dębów 21:34, 18 wrz 2018

Do góry
Północna strona jaru ładnie porasta zielenią. Ale ta skierowana na południe z trudem znosi spiekotę i żar. Widać, że w tych warunkach najlepiej radzą sobie i najszybciej przyrastają płożące jałowce, floksy szydlaste, macierzanki i niskie rozchodniki. W przyszłym sezonie zrezygnuję z pozostałej drobnicy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:29, 18 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko lilie o tej porze roku to rarytas
A ty jeszcze masz ich tak dużo pięknych
I te dekoracje,Wszystkie piękne
Kulki już przycięłam, na zdjęciu jeszcze w starej fryzurce.
Lilii kupiłam bardzo dużo i już widzę, że nie wszystkie mi rosną. Trochę mnie to zaniepokoiło, co prawda jeszcze nie wszystkie kwitną ale już się zorientowałam, że nie ma nawet łodyżki. Miło mi Cię zawsze gościć.

Ogród pod lasem 21:28, 18 wrz 2018

Do góry
Aaa i najważniejsze. Dla lajkoników takich jak ja, którzy próbują uformować klona palmowego. Taki efekt po jednym sezonie.

Ogród pod lasem 21:26, 18 wrz 2018

Do góry
Wracając do tematów ogrodowych - dziś panowie wertykulanci mnie odwiedzili. Biedny ten mój trawnik teraz haha. Poza tym cebulki kupiłam - miałam nie brać, ale leżały tam i tak na mnie łypały. Szafirków była tylko jedna paczka, a chcę drugie poletko zrobić, więc chyba jutro skoczę po serki i takie tam
Takie kupiłam:

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:19, 18 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Dekoracje jesienne jak zawsze przepiękne, ciekaw jestem co nam w tym roku jeszcze zaserwujesz bo pewnie dopiero się rozkręcasz
Czy ja dobrze widzę to chmiel ? Nigdy nie widziałem tak z bliska.

Lilie kwitnące o tej porze roku to prawdziwy rarytas. Warto było robić zakupy na wyprzedażach. Nasuwa mi się myśl o sterowaniu kwitnieniem tych roślin przez sadzenie do gruntu cebul w różnych miesiącach, cały rok będą kwitły poszczególne.

Trawnik odzyskał wigor, deszczu musi być u Ciebie ostatnio więcej

O jak miło, dawno Cię nie było u mnie.
Myślę, że jesiennych dekoracji już wystarczy, chyba, że przerobię tę która jet na ławce, bo ona jakoś z dożynkami mi się kojarzy, więc jej w całości nie pokazuję. Chmiel sam wyrósł obok mojej działki, więc korzystam z jego dobrodziejstw do woli.
Zwróć uwagę na tę pierwszą lilię, ma najbardziej intensywny zapach. Jej nazwa to Saltarello. Oczywiście mam ich kilka sztuk. Trawnik nabrał zielonego kolorku, ale mam takie miejsce, że wysechł całkiem i musiałam posiać nowy.

Ogród z rzeźbą 21:13, 18 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)

I mała rabatka na wprost tarasu, te rośliny przez trzy tygodnie nie widziały kropli wody. W ogóle to miejsce, które najmniej wody dostaje, widać to szczególnie po hortensjach, strasznie marne. Reszta też kiepsko wygląda.

Bez kropli wody?
Mam podobną rabatę pod kasztanowcem.
Cień ale suchy, podlewam co drugi dzień ale i tak hortensje ogrodowe i hosty mi więdną
Jak pada to liście kasztanowca nie przepuszczają deszczu, są jak parasol.
To drzewo wyciąga chyba całą wilgoć z rabaty
Jak Twoje rośliny żyją bez podlewania w takie upały?
Moja działka na Dębowym Lesie 20:58, 18 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Masz przepiękne widoki

Dorotko, to prawda, mam .Dlatego tak lubię to moje miejsce i okolicę

Droga do spełnienia 20:58, 18 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Piękna rabata, rewelacyjnie złapana w kadr
Przedziwny Ogród 20:57, 18 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Wersja robocza......

Jejku jak tak rewelacyjnie wygląda wersja robocza, to jak będzie wyglądać efekt finalny. Co Ty tam jeszcze planujesz dodać? Już wygląda super.
Przerwa na kawę... 20:51, 18 wrz 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
nono, ostro działasz! ładna baza pod trawniczek
mam taką nadzieję a przy okazji dopiero po prawie 3 tygodniach wzeszły mi chwasty po zrywaniu. W sumie sporo tego było. Długo nic i nagle - bach! Tak to wyglądało
Moja działka na Dębowym Lesie 20:49, 18 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

I trójsklepka - żabia liiia zaczyna kwitnienie

Foto przepiękne

Przeleciałam cały wrzesień...ogród w kwieciu zachwyca

Muszę pokazać moim kociakom łowy Twojej Fiony niech się uczą

Soczków i przetworów moc

Pozdrawiam Aniu
Moja działka na Dębowym Lesie 20:46, 18 wrz 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Aniu, Twój Dębowy jakby w pełni lata się zatrzymał Cudne widoki
Dzisiaj pogoda jak w środku lata.Ciepełko.Tylko ranek i wieczory już rześkie, chłodniejsze.Niech tak będzie dłuuugo

Dalie
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:46, 18 wrz 2018

Do góry
Cierpliwie podlewqm i czekam a to moja trawka dzień 12. Zraszana dziś i codziennie 4 razy po godzinie. Jak widać rośnie bardzo nierówno i gdzieniegdzie dzieki podlewaniu bardzo szybko. Cześć za 2 dni będzie nadawała się do skoszenia A gdzieniegdzie coś zaczyna się dziać A gdzie nigdzie pustki - ale nasionka leżą może wzejda.

Pisze bo mam kilka pytan:
Skosic to co jest za 2 dni czy czekać aż wzejdzie więcej?
Czy nie zaszkodze leżącym nasionom jak wjade kosiarka ?
Czy nie polamie i nie zaszkodze młodym kielkujctm nasionom np po 1-3 cm?

Czy ma ktoś dla mnie jakieś inne porady? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam. Paweł

Małymi kroczkami do celu... 20:45, 18 wrz 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ewa mięso nastawione,więc proszę zdjęcia tylko wiesz tutaj dalej mi coś jeszcze nie pasuje, więc prawdopodobnie lawende czeka eksmisja, a zastąpią ją trawy, tylko jeszcze nie wiem jakie

Nie wiem kochana co ci nie pasuje, jak dla mnie jest mega. Ale jak cię znam to zrobisz jeszcze piękniej .
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:42, 18 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Na poczatku mydlo i powidlo teraz tez ale uporzadkowane.

Co rok wszystko wieksze, czlowiek patrzac do przodu watku a teraz jakby sie przeniosl w inny swiat.

W sumie, to i tak byłam szczęściarą, że w trakcie budowy natknęłam się na forum budowlanym na osobę, która pełniła tam podobna rolę jak Toszka tutaj. Wiedziałam, że musi być plan i ze trzeba zadbać o glebę.
Mydło i powidło było celowe. Nie dałabym rady pielęgnować ogrodu z doskoku, tym bardziej, że w środku była budowa. Rośliny jednoroczne i byliny wypełniały puste przestrzenie i nie zakłócały wzrostu tym docelowym.

Kwiaty we włosach 20:36, 18 wrz 2018

Do góry
i jeszcze inne

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:31, 18 wrz 2018

Do góry
mira napisał(a)

Też zrobiona ale areacja i masa filcu - u mnie nic nie leje susza a trawnik zielony tylko od porannej rosy.

Dlaczego wywaliłaś róże Swany ? i irysy?

Postaram się zaglądać na O. teraz częściej więc wypatrzę odpowiedź.

pozdrawiam

Dzisiaj ścięłam zielony nawóz na rabacie potruskawkowej i przekopałam. Do wiosny się rozłoży.
Przygotowałam sobie rabatę na sadzenie czosnku jadalnego. Sadzić będę za miesiąc, w połowie października. Deszczu wciąż brak, ale nocne mgły zostawiają trochę wilgoci. Od weekendu ma być chłodniej i deszczowo.

Róże Swany wypuszczały bardzo długie baty i kiepsko powtarzały kwitnienie. Właziły mocno na trawnik i trudno było kosić. A irysy tak się rozrosły, że zasłoniły nie tylko żywopłocik cisowy, który rośnie wokół studni, ale i inne rośliny.
w czerwcu

w lipcu

A potem było już tak kiepsko, że nie robiłam zdjęć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies