Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:29, 10 paź 2018

Do góry
A zawilce i róże oraz jeżówki nic sobie z jesieni nie robią i kwitną na całego

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:26, 10 paź 2018

Do góry
I takie tam....jesienne obrazki...

Ukojenie 18:25, 10 paź 2018

Do góry

Ukojenie 18:23, 10 paź 2018

Do góry
Jesien

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:20, 10 paź 2018

Do góry
Witam
Proszę o pilną pomoc, czy to są buki atropunicea?

Chciałbym je na żywopłot, i drugie pytanie czy taka wysokość sadzonki jest dobra?

Zakupiłem je jako buki pospolity atropunicea sprzedający podał wysokość 25-50 cm a są dużo wyższe.

Dzisiaj odebrałem przesyłkę proszę o pilną pomoc!!!

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:15, 10 paź 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czas traw Cudne obrazki pokazujesz.Można się cieszyć jesienią przy takiej pogodzie i widokach. Cmokam Gosiu

Buziaki Małgosiu!
Las za płotem prawie już "płonie" ....mam dużo frajdy w podziwianiu tej zmienności natury...szkoda tylko że po pracy to popołudnie jest takie krótkie i szybko zapada zmierzch - ale coś niecoś jeszcze da się uchwycić aparatem

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:14, 10 paź 2018

Do góry
Wyczyszczone ręcznie 12 szt. Szmaragdów....masakra nie mówiąc ile jeszcze zostało... oczywiście ten susz przekopię na tych rabatach....

Myślę,czy wiosną nie zakupić odkurzacza do liści i nim te tuje czyścić,bo ręcznie nie ma opcji wyczyścić 98 szt....wrrr
I myslę także ,że na przyszly rok kupimy wąż kropelkowy i podłączymy chociaż prowizorycznie pod kran i zrobimy nawadnianie,bo po tym suchym roku, tuje mają bardzo dużo suszu...

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:05, 10 paź 2018

Do góry
isia33 napisał(a)
No po prostu uwielbiam Twój ogród. Wspaniały!!!

Też go lubię To taki mój azyl.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:04, 10 paź 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Jesienna sesja zdjęciowa wspaniała. Tyle kolorów u ciebie!
Moje miłorzęby jeszcze bardziej zielone niż w kolorze kurczaczka, a szkoda...zupełnie jakby inny klimat u mnie niż u ciebie. Za to mój Palibin bardziej ognisty, zupełnie bordowe listki dostał.

Małgoś DZIĘKI WIELKIE za niedzielę.

edit: Musiałam jeszcze napisać. Róże prześliczne!!!

Dziękuję za miłe słowa.
Za towarzystwo w niedzielę to ja wam dziękuję
I Reni za szoferowanie

Madziu a propo's róż i ich urody dziś po pracy obfociłam moją Aspirin na tarasie. Trochę tam już bylo mało światła ale jeszcze widać że śliczna jest wciąż, mimo że to już październik.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 18:03, 10 paź 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Kiedyś miałam chęć wszystko bardziej ujednolicić, jak się zdjęć na O naoglądałam, ale z czasem przechodzi mi ta pokusa. Chyba tak najlepiej się odnajduje, taki stonowany szkielet - tło z zimozielonych, urozmaicony bylinami. To one wprowadzają tą zmienność w ogrodzie u mnie. I liściaste drzewa i krzewy teraz jesienią jeszcze sporo zawirowań fakturowo - kolorystycznych wprowadzają.
Miks faktur.

Chcesz dobić człowieka, któremu się wydaje, że nawet ma juz fajnie w tym swoim ogródku a tu patrzy na taki ogród z królem i dworzanami i pada na .... Posadziłam takiego klona ale dopiero książątko z niego małe, do dojrzałości pozostalo mu wiele lat
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:00, 10 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Ma być pieknie przez najbliższe 2 tyg wiec ja jeszcze czekam

Ja już mam to za sobą- teraz w piękne słoneczne popołudnia i weekendy będę się cieszyć ogrodem i lasem w tle
A jest czym - bo kolory są coraz ładniejsze
Na razie purpura i burgund walczy ze złotem i pomarańczem
Kto wygra ??? !!! Który kolor ??? Póki co to chyba remis

Żółty....

Czerwony....

Złoty....z zielonym...

A może bordowo-czerwony...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:59, 10 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Niesamowitych wrażeń estetycznych czerpię z Twojego ogrodu

Klon króluje

Aster jak nie aster jak zawsze wyszukasz jakąś perełkę

Wychyliłaś jednak nosek na przymrozek...super zdjęcia Anitko

Agatko teraz to głównie nosek do ogrodu wychylam rano przed pracą, bo jak wracam to ciemno już niestety. A wrażenia estetyczne czerpie przez okno

Aguś i Sylwia jeszcze tego astra kupiły. Mam nadzieje, że one też zadowolone z niego.
Takie z góry mamy widoczki rano

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:40, 10 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Jesli mozesz to kup kratki, cos na czym bedziesz mogla te roze podwiazywac w poziomie.

Ewo, coś w tym stylu?

węższa:

czy może bardziej pergola typowa?
ogród (nie)Mocy 16:54, 10 paź 2018

Do góry
wow, jak nie moja zapyziała działka No super to wygląda, problemem może być przeniesienie parkowania spod blaszaka pod dom- tu okna mam do samej ziemi i generalnie jadalnię, mąż raczej się nie zgodzi. I tak już protestował jak pod oknem wsadziłam w lato krzak pomidora

Stwierdzam, że głupia technicznie jestem, no normalnie miarka i przeniesienie potem tego na plan mija się z rzeczywistością, i czemu tak? Albo działka faktycznie ma mniej niż w na papierze, no nie wiem, zabijcie mnie, zgłupiałam całkiem.
Znalazłam taki plan i zaznaczam prawie dokładnie co i jak jest. Taras jest taki duży, tak, pomysł mojego męża, który na nim nie bywa, bo jak mówi, świeżego powietrza ma dosyć w pracy

Blaszak od tyłu, ma 2,5 m od betonowego płotu, z boku, gdzie już na wąskim pasku są tuje maluśkie- 1,5 m.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:51, 10 paź 2018

Do góry
Stare róże nn

Nie wiem jaki stelaż im kupić, czy to róża pnąca? Ma dluuugie łodygi przewieszające się, niektóre leżą na ziemi. Muszą mieć bardzo wysoką podporą min. 2.5m
Co radzicie? Są trzy obok siebie w rozstawie ok. 1.5 m
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:48, 10 paź 2018

Do góry
Zakwitł jaśminiowiec, pierwszy raz

Różyczki
Bukszpan (Buxus) - uprawa 16:33, 10 paź 2018

Do góry
Witam, proszę o pomoc co dolega moim bukszpanom i jak im mogę teraz pomoc. Białe brzegi na listach się zrobiły i kolor zmieniają. Dziękuję z góry. ..
Pamiętajcie o ogrodach 16:28, 10 paź 2018

Do góry
Już złota jesień puka:
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:01, 10 paź 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Kacha, ja bym przy tarasie zrobiła rabatę tylko z przodu. Wg mnie rabata w L, z tylko jednym bokiem będzie słabo wyglądać...

Ej no, L ma zawsze tylko jeden bok

Myślisz, że to będzie słabe? Mnie ta wizja obsadzenia, może delikatnego osłonięcia się jeszcze przed ludźmi od ulicy kusi. Muszę kratki jakieś bym dała też, jak kiedyś miałam w planach..
Od drugiej strony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies