Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 16:53, 14 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
I ja byłam.

Swojemu kompostowi (skłądającemu się z darni, liści wszelkich i chwastów zafundowałam łajno gołębie, żeby się nie marnowało).

Ty masz wspaniały kompostownik, niczym Monty. Taki kompost i tyle go to skarb
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:56, 14 lis 2018

MartaKozak napisał(a)
Ewcia, dzieki za wizyte u mnie, powiedz mi jeszcze czy Jablon ozdobna Ola i Jablon Rajska maja jadalne owocki? Smaczne sa takie mini jabluszka?

Z Oli jabluszek nie probowałam. Jadlam tylko z Evereste no i nie są smaczne. Można z nich robić nalewki albo kandyzować do deserów
Ja mam jabłonkę mini-tree Redlane. Owoce ma bardzo smaczne, chrupiące i słodkie. Jabłka są trochę mniejsze od tych sklepowych.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 17:10, 14 lis 2018

Świetne to zdjęcie sobie wybrałaś
Powiedz mi czy widziałaś kiedykolwiek połączenie rozchodników z różami? Jak takie sąsiedztwo się sprawdza wiesz może?

Szukam czegoś do dosadzenia w rabatę przed ganek co by mi jesienią zdobiło i kolor dało.
Mam tam róże, buksa, jukę irysy i chryzantemę....muszę coś zmienić.
Anda 17:52, 14 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetne to zdjęcie sobie wybrałaś
Powiedz mi czy widziałaś kiedykolwiek połączenie rozchodników z różami? Jak takie sąsiedztwo się sprawdza wiesz może?

Szukam czegoś do dosadzenia w rabatę przed ganek co by mi jesienią zdobiło i kolor dało.
Mam tam róże, buksa, jukę irysy i chryzantemę....muszę coś zmienić.

Dzięki Sylwia

Wiesz co, nie wiem, czy już widziałam połączenie róż z rozchodnikami. Musiałabym przepatrzec fotki Nie pamiętam takiego połączenia. Zwrócę na to uwagę sortując zdjęcia w najbliższym czasie.
Ogólnie ze względu na potrzeby nie powinny rosnąć blisko siebie, ale widziałam tu już połączenia hortek z rozchodnikami i te najwyraźniej funkcjonują.
Rozchodniki lubią sucho, słonecznie i niezbyt żyzno, jak lawenda, a róże wprost przeciwnie. Musiałyby mieć dobry drenaż, ziemię odżyźnioną piaskiem i być choć z 50 cm (lepiej dalej) oddalone od róży, żeby nie dostawało im się zbyt dużo pokarmu i wody.
sylwia_slomc... 18:06, 14 lis 2018

Anda napisał(a)

Dzięki Sylwia

Wiesz co, nie wiem, czy już widziałam połączenie róż z rozchodnikami. Musiałabym przepatrzec fotki Nie pamiętam takiego połączenia. Zwrócę na to uwagę sortując zdjęcia w najbliższym czasie.
Ogólnie ze względu na potrzeby nie powinny rosnąć blisko siebie, ale widziałam tu już połączenia hortek z rozchodnikami i te najwyraźniej funkcjonują.
Rozchodniki lubią sucho, słonecznie i niezbyt żyzno, jak lawenda, a róże wprost przeciwnie. Musiałyby mieć dobry drenaż, ziemię odżyźnioną piaskiem i być choć z 50 cm (lepiej dalej) oddalone od róży, żeby nie dostawało im się zbyt dużo pokarmu i wody.

No to już znam odpowiedź, nie będzie tam rozchodników bo jest odpływ z rynny i mimo drenażu pewnie by nie dały rady. Dzięki Ewo bardzo mi pomogłaś
Anda 18:09, 14 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

No to już znam odpowiedź, nie będzie tam rozchodników bo jest odpływ z rynny i mimo drenażu pewnie by nie dały rady. Dzięki Ewo bardzo mi pomogłaś

To się bardzo cieszę

Muszelka 18:14, 14 lis 2018

Ando, wiesz? Jesteś takim Dobrym Duszkiem
Pozdrawiam cieplutko!
Anda 18:26, 14 lis 2018

Muszelka napisał(a)
Ando, wiesz? Jesteś takim Dobrym Duszkiem
Pozdrawiam cieplutko!

Dziękuję Jeszcze chyba nikt mnie tak nie nazwał To bardzo miłe, bardzo się cieszę

Dla Ciebie moje pierwsze foto z kwiatkiem Lady Emma Hamilton. Scięłam ją dzisiaj wraz z Summer Song, bo na dworze już chyba nie zakwitną.

Muszelka 18:33, 14 lis 2018

Jeeej! Dziękuję!

Śliczna fotografia... pastelowa, czysta, skromna...
Anda 18:39, 14 lis 2018

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies