Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

wąska rabata strona południowa 13:45, 10 paź 2018

Do góry
wąska rabata strona południowa 13:44, 10 paź 2018

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:41, 10 paź 2018

Do góry
Odrobina koloru w wykonaniu klona Osakazuki. Robi się coraz bardziej interesujący.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:27, 10 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Czekałam na tę jesienną odsłonę Twojego ogrodu. Przepięknie
Oczywiście cały czas łypię okiem na Twoje glediczje, cały czas siedzą mi z tyłu głowy. Jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa
Green Jewel to chyba terminatorki wśród jeżówek, u mnie kwitną już dwa miesiące, są niezmordowane.
Jaką masz odmianę tych niziutkich astrów niebieskich? A ten z Wojsławic jak się nazywa?

Przypuszczam, że niektórzy glediczje wybijają z głowy a inni namawiają. Najważniejsze żeby to była twoja decyzja.

Green Jewel uwielbiam. Choć przez nie wygląda jakbym cały czas te same zdjęcia robiła od dłuższego czasu Nuda z nimi na rabacie
Niziutkie astry od Sylwii, odmian bardzo popularna wśród roślin NN (no-name) Prawie nie mam takich NN A ty akurat o tą roślinkę pytasz. Ale się zrehabilituję, bo tego z Wojsławic mam zapisanego - 'Ann Leys'. Wyglądał w lipcu tak niepozornie jak był kupowany. Ja jestem nim zachwycona, choć może różne odczucia wywoływać.
Jest odcieniu kwiatostanów rozplenic w tym momencie.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:11, 10 paź 2018

Do góry
Nie mogę się napatrzeć na Schneewitchen i ciągle kwitnące naparstnice
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 13:08, 10 paź 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Och Ach Och Ach!!!!!!!!!!!!!!!!! To wszystko o Twoim ogrodzie Cudowne jesienne widoki pokazujesz
Pozdrowionka

To ja napisze tylko dziękuje Pozdrawiam jesiennie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:07, 10 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)

Mogla bys mi jeszcze powiedziec co tu jeszcze rosnie?

Czy to jakas wisnia i miskant memory?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:59, 10 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Buziaki dla wszystkich, którzy pracę w ogrodzie traktują jak odpoczynek

buziaki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:55, 10 paź 2018

Do góry
Buziaki dla wszystkich, którzy pracę w ogrodzie traktują jak odpoczynek

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:54, 10 paź 2018

Do góry
Kilka zdjęć na szybko i uciekam robić dynki

Po trawie nie widać jesieni...tylko liście mogą o tym świadczyć,że to już nie lato.

Trawiszcza również idealne

Lubię go :) 12:52, 10 paź 2018

Do góry
Wrzośćce wsadzone

Lubię go :) 12:45, 10 paź 2018

Do góry
Wrzosowisko jesienią bardzo mi się podoba, dlatego stworzyłam na nowej rabacie łan wrzośców, żeby wiosną też był piękny efekt plamy kolorów.
Zobaczymy jak to bęzie wiosną i czy się sprawdzą .
Ponadto poszło wsadzanie cebul : tulipany, hiacynty, krokusy

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:24, 10 paź 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Powiem tylko tyle: Cudnie masz. Te kolory, barwy, faktury. Z przyjemnością poogladalam. Chyba dziś zrzuce fotki z aparatu i też coś napiszę w moim wątku wieczorem.

Dziękuje Iwonko. Teraz ten mix barw, kolorów i faktur najbardziej jest widoczny.

Była i fotek nie widziałam. Chyba znów usnęłaś z telefonem w ręce? Ale poczekam cierpliwie Sama też wrzucam wielokrotnie z opóźnieniem, ale nie o aktualność przecież chodzi

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:18, 10 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Anitko wszystkim się pozachwycałam. Rosplenice super wśród tych iglaków wyglądają. Cieszę się, że znalazłaś chwilkę, żeby swój ogród w jesiennej odsłonie pokazać.

Sylwia mnie zmobilizowała, bo jakoś tych jesiennych klimatów na fotkach nie czułam

Kiedyś w Mai w ogrodzie był ogród pokazowy z trawami w roli głównej. Jakieś kolekcje całe. I tam właścicielka powiedziała, że ludzie z innych krajów, np. z Anglii czy Holandii zachwycają się u nas połączeniem traw z iglakami. I zachęcała, żeby łączyć trawy z iglakami. Coś w tym chyba
Ptasi gaj 12:13, 10 paź 2018

Do góry
Jeszcze uroczy klon osiedlowy

Po bokach klon tatarski warto go sadzic

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 12:10, 10 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Anitka kolorów masz moc w ogrodzie, klon trawy i rozchodniki robią świetna robotę, piękna jesień u Was Niesamowicie przebarwiły Ci się liatry
Pięknie na każdym kroku

Widzisz a ja mówiłam w niedziele, że u mnie jakoś nijako teraz. Ale tak to jest jak się u ciebie jesiennych obrazków człowiek naogląda to "bredzi".
Już nie narzekam, bo z dnia na dzień kolorami bije po oczach.
Jedne latrie czerwone (te są teraz w cieniu, bo słoneczko nisko). Inne złociste.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:09, 10 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ja to nawet pamiętam, kiedy Zana/ Anula miała bezsenność i ranek, kiedy obudziły ją koty.

Że co??? No to ja już tego nie pamiętam, ale to pewnie dlatego, że takich bezsennych ranków mam sporo.
Wiesz co? Ja to sobie lubię zrobić taką nieco dłuższą przerwę w Twoim wątku, bo potem mam tyyyyyle czytania i tyyyyyle oglądania i to jest fajne.

Jesień absolutnie cudowna u Ciebie, bucha kolorami, fakturami, no szał roślinnych ciał.
To zdjęcie takie leciutko rozmazane w tle, jak obraz, no siem urzekłam. Ale tych pięknych kolorów dużo się dzisiaj u Ciebie naoglądałam, dzięki za pozytywny zastrzyk energetyczny, bo dzień mam nader jakiś podły.
Za drzwiami do ogrodu... 12:05, 10 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies