Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 13:27, 10 paź 2018

Zana napisał(a)
Czekałam na tę jesienną odsłonę Twojego ogrodu. Przepięknie
Oczywiście cały czas łypię okiem na Twoje glediczje, cały czas siedzą mi z tyłu głowy. Jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa
Green Jewel to chyba terminatorki wśród jeżówek, u mnie kwitną już dwa miesiące, są niezmordowane.
Jaką masz odmianę tych niziutkich astrów niebieskich? A ten z Wojsławic jak się nazywa?

Przypuszczam, że niektórzy glediczje wybijają z głowy a inni namawiają. Najważniejsze żeby to była twoja decyzja.

Green Jewel uwielbiam. Choć przez nie wygląda jakbym cały czas te same zdjęcia robiła od dłuższego czasu Nuda z nimi na rabacie
Niziutkie astry od Sylwii, odmian bardzo popularna wśród roślin NN (no-name) Prawie nie mam takich NN A ty akurat o tą roślinkę pytasz. Ale się zrehabilituję, bo tego z Wojsławic mam zapisanego - 'Ann Leys'. Wyglądał w lipcu tak niepozornie jak był kupowany. Ja jestem nim zachwycona, choć może różne odczucia wywoływać.
Jest odcieniu kwiatostanów rozplenic w tym momencie.

Anitka 13:32, 10 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kiedy Ty tych paproci rdzą malowanych nakupiłaś?

Nie było się u mnie na spotkaniu w lipcu to się przegapiło Po powrocie z Wojsławic Nic tam pod brzozą nie rośnie, korzenie tuż pod ziemią. Łopatki nie wbijesz. Więc atrapa jest

I dla ciebie też zrobię sadzonkę tego rozchodnika
sylwia_slomc... 13:40, 10 paź 2018

Anitka napisał(a)

Nie było się u mnie na spotkaniu w lipcu to się przegapiło Po powrocie z Wojsławic Nic tam pod brzozą nie rośnie, korzenie tuż pod ziemią. Łopatki nie wbijesz. Więc atrapa jest

I dla ciebie też zrobię sadzonkę tego rozchodnika

Bilokacji nie potrafięFajnie wygladają
Anitka 16:28, 10 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bilokacji nie potrafięFajnie wygladają

I nie trzeba ścinać, podlewać i nawet malować
Anitka 17:59, 10 paź 2018

Agania napisał(a)
Niesamowitych wrażeń estetycznych czerpię z Twojego ogrodu

Klon króluje

Aster jak nie aster jak zawsze wyszukasz jakąś perełkę

Wychyliłaś jednak nosek na przymrozek...super zdjęcia Anitko

Agatko teraz to głównie nosek do ogrodu wychylam rano przed pracą, bo jak wracam to ciemno już niestety. A wrażenia estetyczne czerpie przez okno

Aguś i Sylwia jeszcze tego astra kupiły. Mam nadzieje, że one też zadowolone z niego.
Takie z góry mamy widoczki rano

eVka 18:03, 10 paź 2018

Anitka napisał(a)

Kiedyś miałam chęć wszystko bardziej ujednolicić, jak się zdjęć na O naoglądałam, ale z czasem przechodzi mi ta pokusa. Chyba tak najlepiej się odnajduje, taki stonowany szkielet - tło z zimozielonych, urozmaicony bylinami. To one wprowadzają tą zmienność w ogrodzie u mnie. I liściaste drzewa i krzewy teraz jesienią jeszcze sporo zawirowań fakturowo - kolorystycznych wprowadzają.
Miks faktur.

Chcesz dobić człowieka, któremu się wydaje, że nawet ma juz fajnie w tym swoim ogródku a tu patrzy na taki ogród z królem i dworzanami i pada na .... Posadziłam takiego klona ale dopiero książątko z niego małe, do dojrzałości pozostalo mu wiele lat
Anitka 18:05, 10 paź 2018

isia33 napisał(a)
No po prostu uwielbiam Twój ogród. Wspaniały!!!

Też go lubię To taki mój azyl.
Urszulla 19:43, 10 paź 2018

Poidełko o którym piszemy kupiłam. Też go lubię. A do Ciebie zaglądać aż miło gladicze mam na liście, nawet teraz ładna na fotkach. Czy późno zrzuca liście?

Magleska 19:47, 10 paź 2018

Mało mnie tu ,ale na fotki wieczorami wpadam ..........
Uwielbiam Twój ogród w jesiennej szacie wyjątkowo,cudownie ,bajecznie ...... napatrzeć się nie mogę

Przepraszam ,za jeżówki ......mam nadzieję ,że je gdzieś u siebie ulokowałaś ,bo w przyszłym sezonie mam nadzieję ,że do Ciebie dotrę .....
Buziaki
kasiek 20:12, 10 paź 2018

Piekne kolory i zestawienia roslin Paprotki świetne!