Perowskia trochę się położyła ale i tak wygląda pięknie. Jej jasne kwiaty bija z daleka po oczach
Proso rózgowate strzela do nieba
Schizashyrium miotlaste ciekawie wyeksponowane
Jeszcze kwitną liliowce!
To mam nadzieję że pokażesz niedrogi kranik.
Słyszałam że pozbywasz się eonium, a ja usadzonkowałam wiosną cztery sztuki, tych czarnych. Czy żeby się rozgałęziły, to trzeba je okrutnie przyciąć, jak już będą na słusznej wysokości?
Bez eonium, ale za to też sukulenty z mojego donicowiska:
Och, Sylwio - jaki to dobry pomysł żeby po lecie była już wiosna Może mogłabyś coś wyczarować? .
Myślałam o ceglanych grządkach, ale byłoby zbyt monolitycznie, więc krótko myślałam, no i inspirowałam się ogródkiem królowej Bony przecież, a ona miała skrzynie drewniane.
w dali zauważyłem jasne drzewo, jak jasnozielony płomień. To metasekwoja
Hortensje jeszcze zachwycają
trzmielina pnaca spływa ze zbocza tworząc kobierzec
Po raz pierwszy mam świecznice - trzy sztuki o czarnych liściach, w dwóch odmianach, ale nie widzę dużej różnicy, kwiaty pachną przepięknie.
Widok na okrągłą rabatę
I na ostatnie róże
I znowu Mordor - nazwa się przyjęła, trudno, u nas ta bajka skończyła się dobrze, a właściwie tak samo, bo przecież Mordor z Władcy Pierścieni został zniszczony.
No widzisz , a dziewczyny narzekały u mnie ostatnio, że czosnki też giną i się nie opłaca....czyli dwie całkowicie odmienne opinie....
Fajnie te murki zaaranżowałeś
Cześć Haniu, będę miała ogromną motywację do pracy w warzywniku, wreszcie będę pracować tylko w skrzyniach, a nie tak jak do tej pory - najwięcej dookoła nich i ze słabym skutkiem, bo chwasty chciały zjeść wszystko.
Dla Ciebie jabłka - to późna odmiana Topaz - czeska, dlatego jeszcze wiszą na drzewie.
Oj, faktycznie nieciekawie wygląda.
Mój Wredei wylądował na zapleczu. Tak się kończą nieprzemyślane , impulsywne zakupy. Pokrzepiłam się, że nie tylko ja mam takie narowy.
Byłem dzisiaj w Wojsławicach. Wojsławice o tej porze roku nie są tak okazałe jak w lipcu czy maju ale też było co oglądać.
Najpierw runianka Pięknie zadarniała. Będę ją miał.
Dzisiaj królowały trawy:
hortensje już się szykują do zimy