Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedogródek pod dębem 21:36, 16 wrz 2018

Do góry
Grab japoński

aleja ziemowitów

Cyprysik tępołuskowy Kerdalo

i rudbekia trójklapowa
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:35, 16 wrz 2018

Do góry
Dziękuję za rady podlewam ale jestem niecierpliwy, tyle pracy energi i tak bardzo już bym chciał mieć ładna trawkę hehe dziś podlewania i 9,17 I 20.30

Wieczorkiem o latarce
Ogród w Klein Kottorz 21:32, 16 wrz 2018

Do góry

Przedogródek pod dębem 21:28, 16 wrz 2018

Do góry
Perowskia trochę się położyła ale i tak wygląda pięknie. Jej jasne kwiaty bija z daleka po oczach
Proso rózgowate strzela do nieba

Schizashyrium miotlaste ciekawie wyeksponowane

Jeszcze kwitną liliowce!
Przedogródek pod dębem 21:20, 16 wrz 2018

Do góry
uważałem, że miskanty są zbyt wysokie na małą rabatę, jednak znalazłem miskanta chińskiego Yaka Dance

Dereń Kousa na tle srebrnej bylicy Silver Queen
Ogród w Klein Kottorz 21:19, 16 wrz 2018

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 21:17, 16 wrz 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

Gabrysiu!
oczywiście podzielę się, dobrze że przewidywałam pomyłki i kupiłam 3 szt.
ku zadowoleniu okazało się wszystkie autentyczne, jest czym dzielić gdyby karpa nie rozrosłą się.
i tą wysoką pomarańczowo ognistą też przygotuję.

Haniu, to bardzo dobra wiadomość. Mam nadzieję na wymianę.

O daliach to nie jest, ale wreszcie doczekałam się ładnych całkiem szałwii, bo u mnie jakoś rosnąć nie chciały i ginęły.

Moja ostoja 21:16, 16 wrz 2018

Do góry
I jeszcze wspólne fotki z przechadzki po Kapiasowych Ogrodach:

Ogród w budowie - nieustającej 21:15, 16 wrz 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

Och, Sylwio - jaki to dobry pomysł żeby po lecie była już wiosna Może mogłabyś coś wyczarować? .

Myślałam o ceglanych grządkach, ale byłoby zbyt monolitycznie, więc krótko myślałam, no i inspirowałam się ogródkiem królowej Bony przecież, a ona miała skrzynie drewniane.

Gaabrysiu chyba nie mam takich mocy, ale marzenia można mieć
Ogród w budowie - nieustającej 21:12, 16 wrz 2018

Do góry
vita napisał(a)

Czekam i ja ciekawa jak prace postepuja. Interesujacy kranik nabylam, niedrogo.

To mam nadzieję że pokażesz niedrogi kranik.
Słyszałam że pozbywasz się eonium, a ja usadzonkowałam wiosną cztery sztuki, tych czarnych. Czy żeby się rozgałęziły, to trzeba je okrutnie przyciąć, jak już będą na słusznej wysokości?

Bez eonium, ale za to też sukulenty z mojego donicowiska:

Przedogródek pod dębem 21:11, 16 wrz 2018

Do góry
Hortensja "Renate Steiniger" robi wrażenie
Ta weigela nada się na moją niską rabatę. Czy uda się ją kupić?
obwódki z tych astrów mnie urzekły
Wśród brzóz i dębów 21:09, 16 wrz 2018

Do góry
Ciąg dalszy relacji ze wspólnego z Elą spaceru po Kapiasowych Ogrodach:

Ogród w budowie - nieustającej 21:09, 16 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pięknie już warzywnik wygląda, nie do poznaniaNie wiem czemu wydawało mi się, że skrzynie też będą z cegłyTak sobie wyobrażałam chyba
u ciebie wiosna, u mnie tez mak wschodni nad oczkiem mi dzisiaj zakwitł i pierwiosnkiale by fajnie było przechodzić tak wprost z jesieni w wiosnę....żeby tylko w lecie było więcej wody z nieba

Och, Sylwio - jaki to dobry pomysł żeby po lecie była już wiosna Może mogłabyś coś wyczarować? .

Myślałam o ceglanych grządkach, ale byłoby zbyt monolitycznie, więc krótko myślałam, no i inspirowałam się ogródkiem królowej Bony przecież, a ona miała skrzynie drewniane.

Przedogródek pod dębem 21:05, 16 wrz 2018

Do góry
w dali zauważyłem jasne drzewo, jak jasnozielony płomień. To metasekwoja
Hortensje jeszcze zachwycają
trzmielina pnaca spływa ze zbocza tworząc kobierzec
Ogród w budowie - nieustającej 21:03, 16 wrz 2018

Do góry
Po raz pierwszy mam świecznice - trzy sztuki o czarnych liściach, w dwóch odmianach, ale nie widzę dużej różnicy, kwiaty pachną przepięknie.

Widok na okrągłą rabatę

I na ostatnie róże

I znowu Mordor - nazwa się przyjęła, trudno, u nas ta bajka skończyła się dobrze, a właściwie tak samo, bo przecież Mordor z Władcy Pierścieni został zniszczony.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:58, 16 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Asia Cebule tulipanów po przekwitnięciu traktuję jak jednoroczne.

Sylwia według mnie szkoda czasu na ponowne sadzenie cebulek do gruntu zwłaszcza tulipanów. One po wysuszeniu są mocno podzielone i osłabione, jeśli zakwitną to za minimum dwa lata. Całkowicie zrezygnowałem z sadzenia tulipanów na rabatach, ostał się jedynie nalot z poprzednich sezonów. Wolę inwestować w czosnki ozdobne, te są niezawodne.
Nie wiem czy sporo, jakieś 300 sztuk. W donicach to zginie bo sadzi się bardzo gęsto, praktycznie jedna cebulka obok drugiej. Zdjęcia z ubiegłego roku, grudzień.

Murki to ścianki boczne zejścia do podziemnego garażu pod domem, są tam od dawna tylko że od dwóch lat w innej odsłonie.
Białego płotu nie ma, został zdemontowany. Jego fundamenty wytyczyły nowy taras przed domem.

No widzisz , a dziewczyny narzekały u mnie ostatnio, że czosnki też giną i się nie opłaca....czyli dwie całkowicie odmienne opinie....
Fajnie te murki zaaranżowałeś
Za drzwiami do ogrodu... 20:58, 16 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Z dekoracjami się nie wysiliłam... z braku czasu...mam nadzieję że kredensik nadrabia...

Kredensik będzie mi się śnił po nocach. Waga też cudnej urody. Piękna złota i kolorowa jesień u Ciebie.
Ogród w budowie - nieustającej 20:57, 16 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mordorowi trzeba zmienić nazwę. Bardzo wyszlachetniał na tle murku. Warzywnik zapowiada się tak uroczo, że trudno będzie tam uzyskać odpowiednią motywację do robót w ziemi. Człowiek gotów się zapomnieć, po co tam przyszedł.

Cześć Haniu, będę miała ogromną motywację do pracy w warzywniku, wreszcie będę pracować tylko w skrzyniach, a nie tak jak do tej pory - najwięcej dookoła nich i ze słabym skutkiem, bo chwasty chciały zjeść wszystko.

Dla Ciebie jabłka - to późna odmiana Topaz - czeska, dlatego jeszcze wiszą na drzewie.

A może wolisz hortensje?

Ogród do odnowy 20:57, 16 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Gruszko dla porównania moja kalina koralowa nana w dzisiejszej kondycji

wiosną jest piękna jak należy, potem po trochu coś ją do imentu skubie

Oj, faktycznie nieciekawie wygląda.
Mój Wredei wylądował na zapleczu. Tak się kończą nieprzemyślane , impulsywne zakupy. Pokrzepiłam się, że nie tylko ja mam takie narowy.
Przedogródek pod dębem 20:54, 16 wrz 2018

Do góry
Byłem dzisiaj w Wojsławicach. Wojsławice o tej porze roku nie są tak okazałe jak w lipcu czy maju ale też było co oglądać.
Najpierw runianka Pięknie zadarniała. Będę ją miał.

Dzisiaj królowały trawy:

hortensje już się szykują do zimy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies