No widzisz, doczytałam, że to małe cholerstwo też z rzędu "Pluskwiaków" Człowiek się uczy caaałe życie U nas też z opryskami lipa - pada niewiele, ale za to wieje mocno.
Aga, no to idę do Ciebie oglądać sesję A kalosze sfotografowałaś?:_)
Pomidożarnia... to mnie ujęło.. a właściwie moje kubki smakowe Oj Aga,... co tam hosty.. pomidory i ogórki studniowe to je to!
Ja też ich dokupię Kupiłam kilka, na próbę, ale są rewelacyjne. .. Biedronkowe
Podoba mi się "piegowata tawuła"
Aguś, dzięki dzięki! BBpedia Genialne! Kwiaty proste i niewyszukane Ale gdzie mi tam do Twoich eleganckich i wypielęgnowanych rabat Długa droga przede mną, ale co tam.. początek już jest
Anulka, kto ma wiedzieć ten wie. Co ma wiedzieć, to wie I wszystko jasne
No musiałam, bo mnie ciągle projektowanie korciło teraz klamka zapadła. BeBe i już
Dzięki za informację Dam znać, jakby co
Aż się zarumieniłam... Dziękuję Evciu .. ja się dopiero uczę, ale chcę wam pokazać to, co widzę i jak to widzę A że zaczęłam widzieć OGRÓD... to jakoś tak samo wychodzi
Chwilo trwaj!... No to uff.. bo stresa miałam premierowego
bardzo dziękuję Nie przypuszczałam, że tak wam się spodobają. A pochwała od Ciebie to naprawdę wyróżnienie, bo dotychczas po cichu wzdychałam do Twoich zdjęć
Ale miodówka bukszpanowa to również mszyca ...zauważyłam jeszcze na buku ale nie mogę kropić bo burze przechodzą raz po raz ..... Ale i tak się do nich dobiorę
Witaj Sabinko Te bordowe kuleczki to berberysy "Bagatelle" - ładne i totalnie bezproblemowe ( no może poza kolcami - w czasie cięcia nie są przyjemne ). Moje trzmieliny nie mają inwazyjnych korzeni, posadzone są ok. 40-50cm od domu. Wymagają miejsc raczej słonecznych i w miarę ciepłych - u mnie za załomem muru jest jedyne takie bezwietrzne, spokojne miejsce Szybko rosną i również są bezproblemowe - tak jak lubię
Poczytałam, pooglądałam, nadrobiłam zaległości, scenke zbieram z podłogi! W tym ogrodzie "mimo woli" jest metoda Pasujecie do siebie - Ty i ogród Zachwycam się iryskami i orlikami - pewnie wiesz, że ostatnio grupę dolnośląską ogarnęło orlikowe szaleństwo
Pozdrawiam
Czy te trzmieliny na pniu maja inwazyjne korzenie? W jakiej odleglosci sa sadzone od domku? Czy wymagaja duzy naslonecznionych miejsc czy raczej cienia?
Zagladam po raz pierwszy i jak zawsze czytam od tylu ( niecierpliwosc !) i wpadlam na to piekne zdjecia jak z ksiazki! Prosze powiedz WIeloszko co to za bordowe kuleczki zdjecie na stronie 441?
Piękne!!! Ja też się nimi zachwycam! I zmianami u Ciebie - rabata planowana z Magnolią super już wygląda!
Pozdrawiam i prognozą bym się tak nie przejmowała - zbyt często się nie sprawdza i zmienia...
Hakuro trzeba ciąć na krótko i często!!! Bez tego robi się bezkształty wiecheć (sąsiad ma taką za płotem, więc wiem co mówię). Moje tnę minimum 3-4 razy w roku i po 2 latach są to kule o średnicy metra - a po zakupie były niewiele większe od tych w Kubusiowie. Gosia, Joaska - macham
Już jest tak pięknie, a Ty jeszcze jakieś galernicze prace uprawiasz (czytaj zrywanie darni ). Jaki masz pomysł na tą powiększoną rabatę? Co będzie rosło wokół bonsai? Tulipany piękne, ale czosnki - najpiękniejsze!!!