Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Magdalenka 08:34, 23 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Madziu ..... wrzucaj foty stanu obecnego (z tarasu na ogród) ..... będziemy coś obmyślać na styl bardziej nowoczesny

Madziu dawaj foty
Ogród Magdalenka 08:34, 23 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Ale miodówka bukszpanowa to również mszyca ...zauważyłam jeszcze na buku ale nie mogę kropić bo burze przechodzą raz po raz ..... Ale i tak się do nich dobiorę

No widzisz, doczytałam, że to małe cholerstwo też z rzędu "Pluskwiaków" Człowiek się uczy caaałe życie U nas też z opryskami lipa - pada niewiele, ale za to wieje mocno.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:28, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Front

UWIELBIAM!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:12, 23 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Najnowsze nasadzenia: carex "Ice dance"

Czy te Carexy lepiej zimuja niz c.Eve.?

W jakich odstepach sadzilas Wieloszko te zuraweczki?
BB 23:38, 22 maj 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Władza Zębata zakochana w hostach, oj tak!
Swoje hosty też dzisiaj fotografowałam wczesnym rankiem w piżamie i kaloszach
Ach, co ogród robi z człowieka...
Ewuś, ja mam tawuły wczesne szt. 3. W tej chwili są wysadzone w lesie, bo przeszkadzały w budowie pomidożarni i trzeba je było przesadzić (wrrr!) Nowa lokalizacja im za bardzo nie służy, ale powoli zbieraja się w sobie i kwitną.

Aga, no to idę do Ciebie oglądać sesję A kalosze sfotografowałaś?:_)

Pomidożarnia... to mnie ujęło.. a właściwie moje kubki smakowe Oj Aga,... co tam hosty.. pomidory i ogórki studniowe to je to!
nl_kinia napisał(a)

tawuła piegowata

czosnki dopisałam na jesienną listę chciejstw, dzięki :*

a jeśli chodzi o łubin, to nie wiedziałam czy z nasionek wyrośnie, ale jesienią nie mogłam się już doczekac wiosny i postanowiłam zaryzykować

Ja też ich dokupię Kupiłam kilka, na próbę, ale są rewelacyjne. .. Biedronkowe
Podoba mi się "piegowata tawuła"
Wieloszka napisał(a)
Ev ja tu widzę kopalnię inspiracji! Tyle białych kwiatów w jednym miejscu - z nazwami! Jak w BBpedii Lubię Twój nowy wątek baaaardzo!

Aguś, dzięki dzięki! BBpedia Genialne! Kwiaty proste i niewyszukane Ale gdzie mi tam do Twoich eleganckich i wypielęgnowanych rabat Długa droga przede mną, ale co tam.. początek już jest
anna_studio napisał(a)
Kochana...dziękuję za dzisiejszą rozmowę.....za pamięć......
Znalazłam Cię....
Nie wpadłabym tak szybko na....nazwę wątku...masz rację krótki....ale za to jaki wymowny....
Prostota jednak uwodzi niezmiennie...
Cieszę się...że galimatias masz za sobą....
Wyszłaś na prostą....na BB...podoba mi się ta nazwa niezmiernie....
Jak mawia Tygrysek....TNR ( to na razie)
pa...

Anulka, kto ma wiedzieć ten wie. Co ma wiedzieć, to wie I wszystko jasne
agniecha973 napisał(a)
O! Evchen się wyprowadziła z galimatiasu. No nie do wiary - BeBe! Zapisuję, co by mi nic stąd nie umknęło!
Zdjęcia superowe!

No musiałam, bo mnie ciągle projektowanie korciło teraz klamka zapadła. BeBe i już
gierczusia napisał(a)
Dziewczyny .. Spotkanie się szykuje u Kapiasów 8 czerwca godz. 11.00 ... Kto się wybiera M, proszę o słówko na priv

Dzięki za informację Dam znać, jakby co
Eve napisał(a)
Evcia, Twoje zdjęcia są przecudnej urody

Aż się zarumieniłam... Dziękuję Evciu .. ja się dopiero uczę, ale chcę wam pokazać to, co widzę i jak to widzę A że zaczęłam widzieć OGRÓD... to jakoś tak samo wychodzi
Marzena2007 napisał(a)
Ale zdjęcia!!!! Ah!!! jestem chwilowo nasycona

Chwilo trwaj!... No to uff.. bo stresa miałam premierowego
Przetacznik napisał(a)
Przyłączam się do zachwytów zdjęciowych - naprawdę są ujmujące, przyjemnosć : )

bardzo dziękuję Nie przypuszczałam, że tak wam się spodobają. A pochwała od Ciebie to naprawdę wyróżnienie, bo dotychczas po cichu wzdychałam do Twoich zdjęć

Bardzo wam wszystkim dziękuję
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:02, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Madżen, nawet miałam zamiar Ci go dzisiaj przywieźć, bo mam wolne pół godzinki po południu. Czy jak postawię pod płotem, to ktoś ukradnie? Zmienili organizację ruchu i do rodziców trudno dojechać... Sweter nie jest mi potrzebny, tylko pewnie już masz dość wożenia go

Hm... Wczoraj to ja byłam w stolycy....
Buziam
Wersja mini mini 19:58, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Justynko, buziaki niedzielne zostawiam i fotkę orlikowego szaleństwa

No prosze jakie piekne kffiatki,te z przodu i te z tylu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:20, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Piękne!!! Ja też się nimi zachwycam! I zmianami u Ciebie - rabata planowana z Magnolią super już wygląda!
Pozdrawiam i prognozą bym się tak nie przejmowała - zbyt często się nie sprawdza i zmienia...

Aga, dzięki. Czosnki robią wrażenie. Są prawie po pachy na wysokość.
W prognozę jestem w stanie uwierzyć po tym co się teraz wyprawia za oknem
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:13, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Poczytałam, pooglądałam, nadrobiłam zaległości, scenke zbieram z podłogi! W tym ogrodzie "mimo woli" jest metoda Pasujecie do siebie - Ty i ogród Zachwycam się iryskami i orlikami - pewnie wiesz, że ostatnio grupę dolnośląską ogarnęło orlikowe szaleństwo
Pozdrawiam

Bo Ania mimo woli należy do naszej grupy!

Pasujemy do siebie...!
Ogród Magdalenka 15:46, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Syla, Madzia przyjrzyjcie się temu białemu czemuś na bukszpanach, czy to na pewno mszyca? Podobnie jak na zdjęciu Syli wyglądają odchody miodówki. Ale niezależnie, czy to mszyca czy miodówka trzeba popryskać Mospilanem
Madziu w przypadku zebrinusa prawdopodobnie nastąpiła rewersja - czyli powrót do podstawowego gatunku/odmiany. Moje trzmieliny to mają, ale tylko na niektórych pędach, więc je wycinam. Nie mam pojęcia co zrobić z trawami, czy jeszcze się "nawrócą" W razie czego posadzisz na ich miejsce Morning Lighty

Ale miodówka bukszpanowa to również mszyca ...zauważyłam jeszcze na buku ale nie mogę kropić bo burze przechodzą raz po raz ..... Ale i tak się do nich dobiorę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:23, 22 maj 2013

Do góry
Witaj Sabinko Te bordowe kuleczki to berberysy "Bagatelle" - ładne i totalnie bezproblemowe ( no może poza kolcami - w czasie cięcia nie są przyjemne ). Moje trzmieliny nie mają inwazyjnych korzeni, posadzone są ok. 40-50cm od domu. Wymagają miejsc raczej słonecznych i w miarę ciepłych - u mnie za załomem muru jest jedyne takie bezwietrzne, spokojne miejsce Szybko rosną i również są bezproblemowe - tak jak lubię
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:12, 22 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Irys ziemny

I orlik....

Poczytałam, pooglądałam, nadrobiłam zaległości, scenke zbieram z podłogi! W tym ogrodzie "mimo woli" jest metoda Pasujecie do siebie - Ty i ogród Zachwycam się iryskami i orlikami - pewnie wiesz, że ostatnio grupę dolnośląską ogarnęło orlikowe szaleństwo
Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:10, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Trzmieliny niezawodne - dają czadu

Czy te trzmieliny na pniu maja inwazyjne korzenie? W jakiej odleglosci sa sadzone od domku? Czy wymagaja duzy naslonecznionych miejsc czy raczej cienia?

dziekuje za odpowiedzi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:01, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Tosiu, bardzo się cieszę, że nie popełniasz moich błędów Obserwuję z zapartym tchem Twoje ogrodowe początki, tylko czasu na wpisy brakuje, ale się poprawię Zaczęłaś najlepiej jak mogłaś
Te kule na pniu, to szczepione świerki "nidiformis". Szybko przyrastają, są bezproblemowe, ciacham raz w roku sekatorem. Za radą Domi (Ogród Dominiki) pryskam na przędziorki, bo ponoć smaczne są te świerki dla nich A Domi jest z Twoich okolic, i ma takie same świerki, więc są gdzieś do kupienia.

Witam,

Zagladam po raz pierwszy i jak zawsze czytam od tylu ( niecierpliwosc !) i wpadlam na to piekne zdjecia jak z ksiazki! Prosze powiedz WIeloszko co to za bordowe kuleczki zdjecie na stronie 441?

Dziekuje i pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:46, 22 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zachwyt czosnkami

Piękne!!! Ja też się nimi zachwycam! I zmianami u Ciebie - rabata planowana z Magnolią super już wygląda!
Pozdrawiam i prognozą bym się tak nie przejmowała - zbyt często się nie sprawdza i zmienia...
Kubusiowo 13:39, 22 maj 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

no widzisz i dobrze zrobiłaś, a ja się cackałam i mam takiego rozczochrańca, ale spokojnie dma jej trochę czasu i znowu ją ciachnę

Hakuro trzeba ciąć na krótko i często!!! Bez tego robi się bezkształty wiecheć (sąsiad ma taką za płotem, więc wiem co mówię). Moje tnę minimum 3-4 razy w roku i po 2 latach są to kule o średnicy metra - a po zakupie były niewiele większe od tych w Kubusiowie.
Gosia, Joaska - macham
Ogród Leny. 13:33, 22 maj 2013

Do góry
Już jest tak pięknie, a Ty jeszcze jakieś galernicze prace uprawiasz (czytaj zrywanie darni ). Jaki masz pomysł na tą powiększoną rabatę? Co będzie rosło wokół bonsai? Tulipany piękne, ale czosnki - najpiękniejsze!!!
Ogród Tosi 13:12, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Jaka mądra dziewczynka

Polecam się
Ogród Tosi 12:51, 22 maj 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Agnieszko, dziękuję za odwiedziny.
Najpierw chciałam kupować wszystkie rośliny, a trawnik zakładać własnymi siłami.
Szybko zrozumiałam, że sami "nie uciągniemy" tego trawnika, dlatego zainwestowałam w trawę z rolki, a zakup roślin odłożyłam "na lepsze czasy".

Jaka mądra dziewczynka
Zimozielony ogród przy białym domu 12:26, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka nie marudz, bo Twój ogródek róniez udany.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies