Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

agniecha973 07:59, 22 maj 2013

Lenko, dawno u Ciebie nie byłam, ale już odświeżam Twój wątek, bo warto tu zaglądać. Kompozycje i cały ogród zachwycają. Wiosna u Ciebie bardzo kolorowa. Epimedium też posiadam, ale Twoje bardziej fioletowe kwiatki ma, moje różowe.
Widzę, że masz kokornak. Zadowolona jesteś z niego? Mój stoi od kilku lat w miejscu, ale stanowisko ma kiepskie.
mira 08:09, 22 maj 2013

Lena lubię twórcze zmiany , kibicuje iciekawa jestem efektu końcowego

pozdrawiam
Syla 09:34, 22 maj 2013

Pomysł z obrzeżem bukszpanowym jak najbardziej trafny .... Kulki bukszpanowe również możesz wykorzystać te które towarzyszą bonsajowi .... można uzupełnić rabatę kwitnącymi oraz żurawkami i hostą o ile nie stwierdzisz że rabata będzie zbyt przepełniona
anna_lastowska 09:58, 22 maj 2013

Lenuś - ale zmiany !!!
Cudnie...
Mam problemy z rozpoznaniem niektórych miejsc, tak wypiękniały ...
Pszczelarnia 11:59, 22 maj 2013

Leno, jak sprawuje się złotokap (to drzewo z gronami żółtych kwiatów) jako towarzystwo dla nasadzeń na rabacie. Co rośnie koło niego?

Każda zmiana udana. A oregano żółtym już zachwycam się. Nie dawaj tam żurawek.
popcorn 12:25, 22 maj 2013

Leno, pieknie u Ciebie! I zmiany szykujesz! Zrywania darni nie zazdroszcze

pozdrawiam!!
Gabriela 12:48, 22 maj 2013

Magda, podsyłam malutką inspirację, zdjęcie pierwsze i ostatnie w tej galerii ( są moje). Tak mi się od razu skojarzyło w tym miejscu u Ciebie coś podobnego nieco.
http://www.naogrodowej.pl/galeria,16,256
No i tutaj, częściowo te same: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2848-giardini-della-landriana-wlochy-ogrod-w-angielskim-stylu
grembosia 13:10, 22 maj 2013

Lenko, przepięknie, bajecznie

Pomysł z nową rabatką, jak dla mnie- super.
No i te czosnki...
Na jesieni koniecznie muszę je wsadzić, jak to możliwe, że o nich zapomniałam
Zachwycający efek jest również w ich ilości, jak u Ciebie. Też tak muszę mieć
Masz jakieś sprawdzone źródło?

Pozdrawiam cieplutko.
Wieloszka 13:33, 22 maj 2013

Już jest tak pięknie, a Ty jeszcze jakieś galernicze prace uprawiasz (czytaj zrywanie darni ). Jaki masz pomysł na tą powiększoną rabatę? Co będzie rosło wokół bonsai? Tulipany piękne, ale czosnki - najpiękniejsze!!!
Lena 06:48, 24 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Lenko, dawno u Ciebie nie byłam, ale już odświeżam Twój wątek, bo warto tu zaglądać. Kompozycje i cały ogród zachwycają. Wiosna u Ciebie bardzo kolorowa. Epimedium też posiadam, ale Twoje bardziej fioletowe kwiatki ma, moje różowe.
Widzę, że masz kokornak. Zadowolona jesteś z niego? Mój stoi od kilku lat w miejscu, ale stanowisko ma kiepskie.

Agnieszko bardzo mi miło że zaglądasz,tym bardziej że można się pogubić wśród tylu wątków
Epimedium bywa w różnych kolorach min.białym,kremowym,żółtym i w mieszanych kolorach.Istniej ok.60 odmian....mnie zachwyca od lat
Kokornak natomiast rośnie u mnie już ok 7 lat - i ma się znakomicie - zupełnie bezobsługowe.Ma cień,przeciąg a radzi sobie doskonale i nie jest ekspansywne - a to istotne.
Zrób zdjęcie swojego - chętnie zobaczę

Pozdrawiam i zapraszam