Sytuacja na kilku bonsajowych chmurkach. Białego nalotu nie ma. Młode liście i tak do obcięcia ale to te żółtawe w plamy, reszta też jakaś mniej zielona
Ola
A wypuszcza mlode liście? i jak wygląda z daleka?
Moje graby też traciły kolor i niektore liście były takie pordzewiałe. Pryskałam dwa razy mikrovit Fe i jeden wygląda już duzo lepiej ... ale nie wiem czy to to samo bo na jednym lisciu u Ciebie widać taki biały nalot czy mi się wydaje tylko?
Reniu w przechowalniku mam dobre podłoże bo wiosną przekopane było z kompostem. Ten kompost z nawozem od gołębi był robiony . Teraz już nic im nie dodawałam. Podlewam. Zobaczymy co z nich wiosną będzie. Na razie wyglądają ładnie. Trochę mam obawy bo to nie pora chyba na nie i jeszcze te upały. No ale mogłam albo teraz albo wcale ich nie brać. Zobaczymy
Bardzo podobają mi się kosmosy
Ostatnio zwracam na nie szczególną uwagę ... mijam jeden taki ogródeczek z piękną kępą kosmosów ... cuuuudo normalnie ... ale jak z nimi zacząć? wysiewa sie? czy kupuje sadzonki?
Fajne
Ja swoim nie dawałam żadnego ukorzeniacza ... jedynie ziemię dobrze przygotowałam ... głęboko obornik, ziemia rodzima wymieszana z kompostem + popiół z kominka (dolomit) i tyle ... trzeba pamiętać żeby dobrze wypełnić ziemią wokół korzeni i ... podlewać, zwlaszcza w te upały ... można nawet zrobić cieniowanie ...
PS Gratuluję tysiączka. Ogród coraz piękniejszy, rośliny rosną, drzew przybywa, gust się krystalizuje, a spieszyć się nie musisz młoda jesteś masz czas na przemyślenia by stworzyć taki ogród że będziecie czuli się w nim najlepiej na świecie, będzie dla Was satysfakcją i oazą