Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

JulkAd 18:23, 02 sie 2017

Milka napisał(a)

teraz muszę się zabrać za te po prawej stronie, będzie ciężko, limki i inności nad tym są

A takie zakątki u Ciebie lubię najbardziej ...choć cały ogród mnie zachwyca...niezmiennie
ren133 10:15, 03 sie 2017

Co ja czytam Irenko, że kule buksowe możesz stracić?!!! Jak to? Co im jest? A Szefowa co mówi?
ren133 10:19, 03 sie 2017

Milka napisał(a)

Szczerze to nie wiem, bo była u mnie Sylwia z forum i widziała, były idealne i zdrowe, nagle po tych ulewach, dosłownie w 3dni zaczęły byc chore, potem już poleciało błyskawicznie, liście opadają suche, na liściach plamki, zaraz będą łyse; pryskam Signum na zmianę z czymś drugim, na razie bez efektu, dlatego jeśli nic to nie da, wywalę i posadzę laurowiśnie lub cisy; nie chorują mi tylko moje stare odmiany, bo ostatnio cięłam męża żywopłot i ciut tez mi się nie podoba, oprysk profilaktyczny dostaną; stwierdzam że te bukszpany z farmy są do d...y. Sadzonki z moich starych zrobione, rosną bez żadnych problemów,

zobacz, po 1 tygodniu takie mam
jakby umierały
powiem, że dziwne to
raz miałam z nimi problem, jak znad Islandii wiatry syf przyniosły, dosłownie z dnia na dzień, jakby chemią spalone
odratowałam, no i po 3 latach znowu

O kurczę!!! a mazana pytałaś?
danuta_szwajcer 10:55, 03 sie 2017

Straszny widok tych buksów, współczuje i mam nadzieje, że tych z hortensjami Ci nie zaatakuje bo tak pięknie to wygląda. Mój tulipanowiec ma sie dobrze, ale zaatakowało mi bodziszki i podziurawione jak sitko. Kwiatki powojnikow też z dziurami. Ale ja już też na wiele rzeczy nie patrze i nie zwracam uwagi. Trudno jest jak jest Póki co nie da się normalnie życ przez te upały Pozdrawiam
Rosa 11:05, 03 sie 2017

Milka napisał(a)

Irenko co to za trawy na obwódce? Czy są zimozielone i czy kwitną?
Szkoda mi tych bukszpanów, chociaż ja za nimi nie przepadam.... Tyle lat pracy ....
Hortensje i trawiszcza urzekające ........... reszta też . Oszczędzaj się.
weronika77 00:22, 04 sie 2017

...że one się tu jeszcze mieszczą? Hortensje w żywopłocie bukszpanowym. Podziwiam. Trawy cudne. Buziaki.
Gardener27 00:32, 04 sie 2017

Mireczko ogólne widoki jak zawsze zachwycające, bogactwo Twojego ogrodu cieszy moje oczy. Niebieski zakątek to moja ulubiona część ogrodu.

Bukszpany Walcz o nie. Moje dwa lata też się pochorowały, grzyb. Większość uratowałem.
Anitka 17:48, 04 sie 2017

Straszne co się dzieje z twoimi bukszpanami . I mówisz, że w trzy dni to się stało. A najdziwniejsze, że tegoroczne przyrosty zdrowe i dopiero pod nimi coś się dzieje i z tego co widać na ostatnim zdjęciu zaczyna się od góry, nie po bokach. Z iloma jeszcze chorobami roślin przyjdzie nam w tym roku walczyć?
Dobrze, że pozostała część roślin zdrowa i prezentuje się naprawdę cudnie. Trzymam kciuki, żeby twoja obwódka bukszpanowa tą plagę przetrwała, bo to dla twoich hortensji towarzystwo cudne.
dana1s 19:16, 05 sie 2017

Zachwyca mnie Twój dopieszczony ogród, choroby niestety nie omijają nawet roślin. Musimy walczyć!
Twoje ogrodowe kompozycje i pomysły są dla mnie wielką inspiracją
Madzenka 21:16, 05 sie 2017

Jestem, jestem i podziwiam zdjęcia Tego ogrodu. Dzisiaj poszalałam po miesięcznej przerwie
U mnie buksy wsuwają gąsieniczki, chyba tez znikną z mojego ogrodu... posadzimy trawy. Kupimy w Wojsławicach