Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:58, 16 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
a ja na drutach zrobiłam jedną część poduszki i do drugiej się zebrać nie mogę, nawet już nie pamiętam jak było ( 2 -3 lata temu) to może ja to w końcu do czegoś wykorzystam, co? tylko do czego? bo to kwadrat 45X45
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:54, 16 lis 2016

Do góry
Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:47, 16 lis 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie dziwię się, żę już na temacie masz klimaty świąteczno skoro Ci tyle śniegu napadało Fajna kula z liści
Ja do tej pory nie odnalazłam dwóch par nożyczek, posiałam na ogrodzie i nie wiem gdzie, ani kiedy
dzisiaj pada to może się rozpuści do końca Ja mam zawsze problem z sekatorami, kilka już poszło w zapomnienie. Kupiłam sobie nawet kiedyś taki fartuch ogrodniczy z kieszeniami ale wstydzę się w nim chodzić

Z liści miał być wianek, taki gruby wyszedł, że na drzwi się nie nadaje więc wisi sobie na altanie.

Sylwia chcesz nadal te pęcherznice? czy już za późno teraz na sadzenie?

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu a co zamierzasz tworzyć??? Swetra na wianek czy na siebie??? A może kocyka, bo teraz modne robic "na rękach" koce...(knit blanket)
no,no te koce teraz bardzo modne, ale jaka ta wełna czesankowa droga

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Widzę otwarte umysły.rękawy szaliki... A myślałam że tylko ja widzę w nich materiały na wianki
Podpowiedzieć Wam coś? Sama pierwszy swetrowy wianek robiłam na drutach.też sięgnęłam po nie po 20 latach. Ten wianek u mnie terazbwisi ja drzwiach. Kolejne albo obszywam na maszynie wełna zakupiona z metra a idzie znaleźć na prawdę cudne wełny np włoskie. nawet wstawialam kiedyś taki wianek na FB albo co jeszcze łatwiejsze znaleźć jakiś tani a ladny komin wełniany i zamknąć w nim wianek
Asiu Ty masz wyczucie piękna, ja to nawet jakbym kupiła najdroższą wełnę to efekt będzie słaby. Zresztą mój pies ma pierdolca i zawsze się wianków czepia Na noc muszę zdejmować bo rano może go nie być

ooo otwarty umysł to ja mam do ... zbieractwa, wszystko sie przydaje, bo we wszystkim coś widzę i tak właśnie wczoraj wywaliłam całe pudło pierdół, bo jeszcze trochę to garażu nie wejdę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:01, 16 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak to średniego?
Myślałam, że młodziak z Ciebie.
Wolałam poprzedni awatarek. Może być aktualny bez liści

Młodziak- nie młodziak. 33 nadchodzi wielkimi krokami...A jakbym Buce wianek z kwiatów domalowała-będzie weselej?
Sprzeczność w ogrodzie 20:30, 15 lis 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Zimowe róże pięknie wyglądają u mnie też bałwanek jest macham!
bałwanek koniecznie zastępuje wianek na drzwiach
Kamienny ogród patykiem malowany 18:24, 15 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na depresję zimową najlepiej robi wspólne wiankowanie, wizyta na giełdzie, kwiaciarnie dobre i ogród botaniczny szklarnie

Co roku sobie obiecuję, że się zabiorę za wianek i co roku nie mam kiedy....musi mi wystarczyć Ogrodowisko. Jak się napatrzę i poczytam to mi lepiej, chociaż ostatnio wieczorem padam jak naleśnik i nie włączam w ogóle kompa.
W tym roku zima będzie chyba dłuższa niż w poprzednim, bo się wcześniej zaczęła (chociaż śniegu chyba też nie będzie, bo wszystkie robaczki siedzą tuż pod listkami), więc może uda mi się też czymś pochwalić
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:10, 15 lis 2016

Do góry
Aniu a co zamierzasz tworzyć??? Swetra na wianek czy na siebie??? A może kocyka, bo teraz modne robic "na rękach" koce...(knit blanket)
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:26, 14 lis 2016

Do góry
Widzę otwarte umysły.rękawy szaliki... A myślałam że tylko ja widzę w nich materiały na wianki
Podpowiedzieć Wam coś? Sama pierwszy swetrowy wianek robiłam na drutach.też sięgnęłam po nie po 20 latach. Ten wianek u mnie terazbwisi ja drzwiach. Kolejne albo obszywam na maszynie wełna zakupiona z metra a idzie znaleźć na prawdę cudne wełny np włoskie. nawet wstawialam kiedyś taki wianek na FB albo co jeszcze łatwiejsze znaleźć jakiś tani a ladny komin wełniany i zamknąć w nim wianek
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:50, 14 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Tak pomponiki na wianek zimowy. I bombki na balonikach też będą. I jeszcze muszę na drutach zrobić szal na wianek Bożonarodzeniowy.
świetne są takie pomponiki, bardzo mi się podobają I Ty na drutach umiesz dziergać, kurcze kiedyś babcia mnie uczyła, zapamiętałam tylko lewo, prawo, drutów nie trzymałam w rękach blisko 30 lat ja to najwyżej jakiś rękaw ze swetra bym naciągnęła
Od nowa ... na przekór wszystkim 18:44, 14 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)
robiłam dwa lata temu ze sznurka, takie na balonach, też fajnie wyglądają a wełniane to takie pomponiki?

Tak pomponiki na wianek zimowy. I bombki na balonikach też będą. I jeszcze muszę na drutach zrobić szal na wianek Bożonarodzeniowy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:21, 14 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
hahaha Szukam siatki do wyławiania liści ze stawu Ktoś przestawił (w domyśle Grześ)

Ale o wianku też myślę mocno. Chyba czas planować. Tylko jaki wianek zrobić skoro wszytko już było? Staram się aby każdy następny był lepszy, ale chyba to błąd, no bo ile można sobie poprzeczkę podnosić?

Co o tym sądzicie?

Ja tam jestem za tym żeby nie podnosić poprzeczki... przecież ten perfekcjonizm nas w końcu zje ... może wtedy sama spróbuję swoich sił

Mnie najbardziej podobają sie w Twoim wykonaniu te klasyczne na świerku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 14 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

U nas też wczoraj spray był w użyciu. Obmalowane dwie stare balie, doniczka i bombki do stroika przed dom.
Ogólnie ogarnęło mnie jakieś szaleństwo i przygotowałam kilka dekoracji świątecznych. Na razie upchnęłam je w pokoju komputerowym (nazwanym tak jeszcze w czasach stacjonarnych PC). Na widoku zostały tylko dekoracje z kwiatkami - amarylis, który pewnie przekwitnie do świąt i cyklameny, które pewnie padną Mus będzie kupić nowe w rozsądnym czasie.

masz PW

ozdoby ogladałm w tel. super wyszedł wianek
Coś jeszcze, coś więcej... 22:02, 13 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciekawa jestem czy dziś też masz tak ładnie? Śniegu nie ma u Ciebie? Niemożliwe
Palny dekoracyjne czytam i zazdroszczę, ja w lesie jeszcze. Moje mysli tłuką się wokół podkładu, z czego zrobić?

Śnieg sypie sobie spokojnie za szybą Ale dziś wyszedłem z domu jak się rozjaśniało i wyszedłem z pracy po ciemku, więc nawet nie myślę zbytnio o nieprzyjemnej aurze za oknem Co więcej - jest okazja, by camelowy płaszcz przewietrzyć
Co do podkładu - muszę zakupić jakiś duży słomiany, marzy mi się w tym roku giga wianek z dużą ilością ozdób Wstążki, srylion bombek, renifery i inne mikołaje Pewnie podłączę go jeszcze do prądu (czytaj baterii ) i będzie fajnie
Za dwa tygodnie adwent - wtedy ruszę pełną parą ze świętami
Na razie moje myśli krążą też gdzie indziej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:27, 13 lis 2016

Do góry
Mnie się tylko jedno skojarzyło
"Co ja tutaj robię?" uuuuu co ty tutaj robisz.... śpiewająco

Wianek, Danusiu zrób taki jaki najbardziej lubisz, barwy jakie najbardziej lubisz, w końcu ma być dla Ciebie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:45, 13 lis 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
hahaha Szukam siatki do wyławiania liści ze stawu Ktoś przestawił (w domyśle Grześ)

Ale o wianku też myślę mocno. Chyba czas planować. Tylko jaki wianek zrobić skoro wszytko już było? Staram się aby każdy następny był lepszy, ale chyba to błąd, no bo ile można sobie poprzeczkę podnosić?

Co o tym sądzicie?

Skoro już wszystko było to może natchnienie przyjdzie tak jakoś spontanicznie Danusiu,np.usiądziesz patrząc na ogród z kubkiem gorącej herbatki,Twój wzrok gdzieś tam powędruje coś uchwyci podglądając naturę i pomysł runie jak grom z jasnego nieba

Bukszpanowy piękny pod kołderką złotych liści

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:32, 13 lis 2016

Do góry

Co o tym sądzicie?
Kosolkowa Pasja 19:57, 13 lis 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Wianek gustowny U nas nie ma takiej tradycji.
Cyfra cebulowa pokaźna

Nie wiem czy to tradycja?.. Ja uwielbiam na każdą okazję i porę roku Ale jednak zamówienia mam przewaznie tylko na święta.
Mój ogród pod górkę... 19:14, 13 lis 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Bombki i wianek profesjonalne

Hahaha! Do profeski dużo im brakuje, ale jak na pierwszy raz może być
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies