Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 09:47, 16 lis 2016

Makao_J napisał(a)
Ja nie spotkałam jeszcze sklepu gdzie można kupić wełnę na metry. Szok

Jednak jak wczoraj kupowałam motki to trochę cena mnie zszokowała. Od 12,00 do 30,00 zł. Najbardziej podobała mi się ta gruba za 30,00. Wydałam 60,00 (bez tej idealnej) i jeszcze muszę dokupić niebieskiej wełny. Znowu szok
a ja wczoraj byłam w biedronce i jak znalazł były zestawy do robienia na drutach, kilka motków i kilka par drutów w komplecie, taki ładny szary kolor tylko ceny nie mogłam znaleźć bo to w tych koszach wyprzedażowych leżało. Chyba dzisiaj po nie wrócę i może spróbuję sobie przypomnieć jak to leciało

AniMa napisał(a)
Aniu a co zamierzasz tworzyć??? Swetra na wianek czy na siebie??? A może kocyka, bo teraz modne robic "na rękach" koce...(knit blanket)
no,no te koce teraz bardzo modne, ale jaka ta wełna czesankowa droga

Dominika11 napisał(a)
widzę, że temat wełniasty
ja w końcu kończę swoje obrazki wyszywane na kanwie gwiazdkami - dorobiłam się ramek i moge teraz pokończyć
pokaż jak skończysz, zawsze podziwiałam ludzi co potrafią wyszywać. Miałam kiedyś ciotkę co cuda potrafiła zrobić, nawet jeszcze gdzieś w rodzinnym domu powinny być bieżniki i serwetki

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie dziwię się, żę już na temacie masz klimaty świąteczno skoro Ci tyle śniegu napadało Fajna kula z liści
Ja do tej pory nie odnalazłam dwóch par nożyczek, posiałam na ogrodzie i nie wiem gdzie, ani kiedy
dzisiaj pada to może się rozpuści do końca Ja mam zawsze problem z sekatorami, kilka już poszło w zapomnienie. Kupiłam sobie nawet kiedyś taki fartuch ogrodniczy z kieszeniami ale wstydzę się w nim chodzić

Z liści miał być wianek, taki gruby wyszedł, że na drzwi się nie nadaje więc wisi sobie na altanie.

Sylwia chcesz nadal te pęcherznice? czy już za późno teraz na sadzenie?

kasja83 napisał(a)
Iwona wełniaście u Ciebie terazCo to za spray miedzianowy o którym piszesz z Gosią,co nie jest fajny??I generalnie co będziesz pryskać miedzianem??

co będę pryskać? no sama jeszcze nie wiem ale coś bym prysnęła może stare bombki bym przemalowała i kilka tych papierowych. Jeszcze nie kupiłam ale może dzisiaj wskoczę do drugiego sklepu, może będą mieli inne. Gosia tych nie polecała.

amelia_b napisał(a)
dzień dobry
witaj co tam ?
amelia_b 09:48, 16 lis 2016

iwka napisał(a)
witaj co tam ?
luz mam skończyłam swoją robotę
nawigatorka 09:54, 16 lis 2016

Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
amelia_b 09:58, 16 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
Na co wy w pasmanteria chyba wełna być powinna.tania nie jest ale na wianek 30 cm wystarczy. Kupiłam przedwczoraj dla moich świec.wstawie u Ciebie coby nie smiecic
a ja na drutach zrobiłam jedną część poduszki i do drugiej się zebrać nie mogę, nawet już nie pamiętam jak było ( 2 -3 lata temu) to może ja to w końcu do czegoś wykorzystam, co? tylko do czego? bo to kwadrat 45X45
iwka 09:58, 16 lis 2016

amelia_b napisał(a)
luz mam skończyłam swoją robotę

tak szybko? szczęściara ja dzisiaj mam lekki młyn i jeszcze za godzinkę lecę na usg