Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 23:35, 14 wrz 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

i oszukane gracki

Jak tak pokazujesz, to widać różnicę... niestety
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:31, 14 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Garażowa- klasycznie

Garażowa obłędnie!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:27, 14 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ach i och, psze Pani!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:13, 14 wrz 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

A cóż to za piękne, niebieskie kuleczki? Czy to pączki barbuli? Jeśli tak, to zazdroszczę, bo u mnie nie chciała przetrwać zimy
Działeczka Asi :) 23:01, 14 wrz 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Hortensja Magical Moonlight dla Iwonki

I drugi krzaczek

Piękna ta ortensja Magical Moonlight.Ja jej nie mam.
Tym bardziej podziwiam u ciebie
Ogród z uśmiechem 22:59, 14 wrz 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki jeszcze trochę kwitną.Gdyby nie ta susza cieszyłyby pewnie trochę dłużej.

Joluś dziękuję za piękne jeżówki
Trawy dla mnie masz piękne.Limka zasłania trochę, ale ładnie wyglądają
miscant Memory piękne ma klosy.To wielka trawa ??Ekspansywna ??
Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:56, 14 wrz 2018

Do góry

Galtonia
Moja działka na Dębowym Lesie 22:39, 14 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Ale fajne to zdjęcie...jakby krecik leciał do tej różyczki...tak mi się skojarzyło

Fajne skojarzenia Aniu.To Latający krecik, okazał się bączkiem.

Dziękuję ci za tą tunbergię .Mam ją po raz pierwszy, wiesz
Moja działka na Dębowym Lesie 22:37, 14 wrz 2018

Do góry
Kochani... Dziękuję wam
anpi-Anpi; gogo-Grażynko ; jolanka-Jol;paulina_ns-Paulinko; Kawa-Kamilko; Waclawie,
AgatkoM ;BasiuLT;asiak-Asiu ; Adela-Elu; zojeczko; marba-Basiu ; ElzbietaFranka-Eluniu

Za wszelkie słowa wsparcia, za dobre słowa pokrzepienia, za to ,że jesteście
Z tym swoim wrażliwym sercem.
Tak, to smutne, jak ktoś bliski nam odchodzi.
I niby każdy wie,że każdy kiedyś umrze,ale to zawsze boli A moja rodzina to kurczy się ...
Ja rodziców już kilkanaście lat nie mam rodziców.
Dlatego, to może takie trudne.

Wielkie buziaki dla was przesyłam i troszkę ogrodowych zdjątek,
Przez te dni do nich nie zaglądałam nawet.
A one zawsze poprawiają mi nastrój , humor.
Wczoraj popołudniu i dzisiaj popołudniu aż poszłam na część wykładów do szkółki.Trzeba czymś zająć, obrazy z ostatnich dni, troszeczkę na bok , na chwilę zresetować ,myślenie , mózg
Jutrzejsze wykłady muszę opuścić.
A dalej trzeba dawać sobie radę, ze wszystkim

Dla was- Róża Elmshorn -

Pozdrawiam bardzo cieplutko i buziaczki przesyłam
Małymi krokami-Ogród Wioli 22:32, 14 wrz 2018

Do góry
Takie tam wykopki...

Znalazło się miejsce na roślinki na wjazdowej...
Na wiosnę będzie sadzonko.. oczywiście ten klombik zniknie, będzie nowa trawka...

Narazie najgorsza praca,przygotowanie podłoża...bo sadzenie to już przyjemność
Rabaty wyszły schodkowo,bo wszystko idzie po skosie... w sumie podoba mi się tak

Malutki pod lasem 22:30, 14 wrz 2018

Do góry

Na szybko zrobiony plan w paincie, proporcji pewnie nie ma, ale żeby było wiadomo o co mi chodzi. Przy tarasie chcę kiedyś taką donicę wymurować. I żeby dalej po tym wyniesieniu było przejście chciałabym położyć tam na płasko obrzeża. Małe gwiazdki pod płotem cisy, duże serby.
Malutki pod lasem 22:27, 14 wrz 2018

Do góry
Anula, dobra, rozumiem. Ale widzisz, ja jak ta koza niepokorna, zrobię po swojemu i dam te pięć co mam, bo co z tymi dwoma zrobię?

Toszko, w perspektywie trzyletniej powiadasz? No fajnie, podoba mi się
Ograniczam się i pod hortkami hakone, a pod domem hosty różne. Jako wyższy akcent może te świecznice?

Aniu,
nie no, nie mam tam aż tyle miejsca, tu będą cisy, hortki i hakone. Dalej będą serby w newralgicznym miejscu między tarasami moim i sąsiadów Zaraz wkleję Ci plan, narysowałam jakoś w paincie

Haniu, najlepsze w tym jest to, że ten ostatni pobudowlany bajzelek chyba wyjdzie mi najlepiej jak do tej pory. Po prostu po tych latach na O już coś wiem i mam jakieś uwagi do swojego ogrodu

Roma, chciałabym już sadzić, ale jeszcze nie gotowe do końca to raz, a dwa, że sucho na przesadzanie roślin. Serbów też mi Pan nie ukopie, bo za sucho i za ciepło jeszcze. Taki prosty odcinek już zgubiłam u siebie w drodze do śmietnika, stipa i róże The Fairy wylewają się na prosty chodnik
O patrz:

Sylwia, teraz to działam ja z tatą. M zatyrany zawodowo, wrzesień się zaczął Nawet jutro do pracy idzie.

Zoja, trzymaj mocno kciuki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:18, 14 wrz 2018

Do góry
Jeszcze kwitnie floks

Wśród korali ognika zabłąkał się kwiat

Biały marcinek nie daje czadu...
Czubajkowy Ogród 22:17, 14 wrz 2018

Do góry

CDN
Czubajkowy Ogród 22:14, 14 wrz 2018

Do góry
Zawsze bardzo chciałam mieć ogórecznika w warzywniku. Kupowałam więc sadzonki, siałam, ale nic z tego nie wychodziło - ewidentnie nie odpowiadało im to miejsce. A w tym roku niespodzianka - po kilku latach ni z tego, ni z owego pojawił się ogórecznik sam! Nie siany, nie sadzony, ale za to baaardzo dorodny

Ogórki poprowadziłam w tym roku po sznurkach - chyba to dobry sposób, bo ładnie owocowały i długo miały zdrowe liście.

No i jeszcze ku pamięci trochę innych kwiatków z końcówki lipca

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:12, 14 wrz 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Barbula pięknie kwitnie, moja też
Fajnie że nas nie zawiodły lubię jej niebieskie kwiatki

Kwitnie jeszcze trójsklepka

Czubajkowy Ogród 22:09, 14 wrz 2018

Do góry
Minioną zimę przetrwało tylko kilka lilii, wiosną więc nie oparłam się i dosadziłam ... warto było

Z końcem lipca rozpoczęły się zbiory ogórków, pomidorów, cukinii i patisonów, które trwają nieprzerwanie do tej pory. O doświadczeniach z pomidorami szczepionymi napiszę innym razem.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:08, 14 wrz 2018

Do góry
bogumila napisał(a)
Twoja barbula piękna...moja znikła.Kopczyków nie zazdroszczę...ale deszczu już tak.
Przez totalny brak deszczu jesienne kwiaty mają jakieś dziwne opóźnienie w kwitnieniu, trzeba szukać ukrytych okazów żeby zrobić jakąś fotkę
Barbula się postarała, czekam na rozkwit świecznicy, marcinków i barbuli wariegata

ogrodowe dziwadełka

Czubajkowy Ogród 22:04, 14 wrz 2018

Do góry
No to się porobiło ... prawie 2-miesięczna dziura we wpisach Na swoje usprawiedliwienie mogę tylko napisać, że rok mamy wyjątkowo obfity w plony i pomimo, że od czerwca nie kupuję owoców, sporadycznie tylko warzywa, mimo że rozdaję nadwyżki, to i tak przez całe lato każdą wolną chwilę przeznaczam na robienie przetworów, by nie zmarnowało się to, co ziemia urodziła. Wpadłam więc całkiem w garnki i słoiki, a blog i forum poszły w odstawkę. Pozostaje mi więc tylko postarać się jak najszybciej nadrobić zaległości. I uzupełnić pamiętnik ogrodowy

Walka z dzikimi pszczołami, czy też osami, które zasiedliły poddasze ganku i gdy nadeszły upały, zaczęły nie dość, że się mnożyć, to jeszcze wylegać masowo na zewnątrz, trwała kilka tygodni. Tak jak mi poradzono, pryskałam okolice szczelin, przez które dostawały się pod deski, by je zniechęcić do powrotu. Uparte jednak były, ale ja również. W tej chwili jeszcze nieliczne wracają do gniazda, ale mam nadzieję, że i one rozmyślą się z mieszkania w tak nieprzyjaznym miejscu To, że zrobiłam im bogatą stołówkę na rabatach, nie oznacza bynajmniej, że je zaprosiłam do zamieszkania pod wspólnym dachem i mam nadzieję, że nareszcie to zrozumiały

A tu już inni goście, z którymi musiałam się podzielić liśćmi chrzanu ...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:03, 14 wrz 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies