Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 23:17, 13 wrz 2018

Do góry
April napisał(a)

Anula, masz jakieś zdjęcie tego trzcinnika na różance? pamiętasz, jak siedziałyśmy na tych granitowych ławkach, w takim kole...

Anula, sorry że się tu tak szarogęszę

No niestety Kochana, nie mam.
Aprilku, Ty się nie szarogęsisz, tylko się rozgościłaś. I bardzo dobrze. Nie wiedziałam, że te trzcinniki źle znoszą dzielenie a dzięki Tobie już wiem.

Trzcinnika nie ma, ale są TWOJE hosty, jakoś się uchowały, a tak ładnie wyglądają:

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:12, 13 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
No kochana, mnóstwo roboty za Tobą . Te trzcinnki fajnie tam wyglądają. Będziesz dawała im coś w nogi? Bo tak mi się tam ten niebieski bodziszek z ostatniego zdjęcia jakoś pojawił w oczach... .

Chyba w nogi kwiatów nie dam, ale rozmyślam o innych trawach.. moze SS, bo te szybko mi się rozrastają Jeszcze nie wiem. Będę jeszcze ciut tą rabatę poszerzać. No i chyba w końcu zrobimy tam ścieżkę z płyt

A i jeszcze ta duża hortka ogrodowa będzie cofnięta na ogrodzenie, bo trochę zasłania przejście przy filarze, za nią nic ciekawego już się nie dzieje a jest jeszcze metr zachwaszczonego trawnika - nie wiadomo po co. Tylko muszę się dowiedzieć kiedy na to najlepszy moment na taką przeprowadzkę - czy teraz czy wiosną. A wtedy przed hortką np jasne hakonki

Ogród z rzeźbą 23:12, 13 wrz 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ty nawet w deszczu cuda robisz. I drobiazgi dostrzegasz. I ich piękno. Magiczne te zdjecia w deszczu...

Takie przekwitnięte też mają swój urok, jeszcze ich nie ścięłam:

Ogród z rzeźbą 23:09, 13 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczne "cyki" Anuś
i wcale nie widać ze robisz zdjęcia tym samym roślinom za każdym razem wyglądają inaczej

Bo na szczęście ogród cały czas się zmienia. Ja to widzę szczególnie, bo nie mam go na co dzień. Nawet po tygodniu nieobecności odkrywa się coś nowego, a szczególnie nowe pokłady chwastów.

Ogród z rzeźbą 23:07, 13 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dziś przekroczylam u Ciebie wszelki limit siedzenia w ogrodzie. Tez bym chciała tak fotki robić ....i tak jak dziewczyny czuje niedosyt . Mega jest ❤

Ta hosta jest śliczna i tak się ukwiecila. Moja zielona hacone podobna do Twojej może to ta odmiana ciągle próbują ja zdiagnozować.

Joluś, przecież u Ciebie takie fotki, że dech zapiera. Ja się na Twój ogród napatrzeć nie mogę. Ja nie wiem czym się różni ta Greenhills od zwykłej zielonej, takowej nie posiadam a na podstawie zdjęć trudno różnicę wychwycić.

Ogród z rzeźbą 23:04, 13 wrz 2018

Do góry
anbu napisał(a)
Anulko pooglądałam fotki i w Twoim ogrodzie jak zwykle czarująco

Aniu, cieszę się, że zaglądasz, choć troszkę Cie mało w tym sezonie. Ale chociaż wiem, że z ćmą dzielnie walczysz, trzymam kciuki cały czas, żebyście wygrały tę walkę.

Limki mam do kitu w tym roku, leżą paskudy. Chyba nie było roku, żebym na nie nie narzekała.

Ogród z rzeźbą 23:00, 13 wrz 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, pięknie
A lustro na ścianie ekstra, dodaje bardzo klimatu

Aniu, cmok for you

Z rozbabranej ruderowej:

Ogród z rzeźbą 22:58, 13 wrz 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Pochodziłam sobie po ogrodzie razem z Tobą, w deszczu i w promieniach słońca obejrzałam Twoje „cyki” Pięknie masz, a Dieter śliczny, mimo tego paskudnego imienia

Ha, mówisz że Dieter to paskudne imię? Coś jak nasz np. Zenon (nie obrażając żadnych Zenonów, być może jakiś cichcem tu zagląda), no ja tego imienia akurat nie lubię. Hmmm, to pewnie każdy kraj ma jakieś imiona nie ten teges, nigdy się do tej pory nad tym nie zastanawiałam. Dieter śliczny, ale jak widać lubi sobie poleżeć leniuch jeden.

Lavender Ice z lekka kwitną:

A u Ciebie mam takie zaległości, że aż mi wstyd! Oj przysiądę któregoś dnia, przysiądę
Ogród z rzeźbą 22:56, 13 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)

No wiesz co? Trawę mi wygnieciesz!

Trzcinnik piękny

Będę kichać, jak mnie po nosie pomizia
Ogród z rzeźbą 22:54, 13 wrz 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

To ja się tu położę i poleżę sobie...
I pośpię jeszcze troszkę... hmmm...

No wiesz co? Trawę mi wygnieciesz!

Trzcinnik piękny

Ogród z rzeźbą 22:51, 13 wrz 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Pani fotograf! No pięknie!
U Ciebie ślicznie.

April liczę, że Twój wątek znów ożyje...
Swoją drogą zaskoczyło mnie to, co napisałaś o blokadzie.
Ja coraz bardziej zaczynam narzekać na brak technologiczne tego forum. Mnie ewidentnie różnych funkcjonalności brakuje

I nie chodzi tu wcale o to, żeby z forum zrobić FB czy ig. Nie!
Tylko żeby się łatwiej pisało, łatwiej albo w ogóle wyszukiwało, przegladało zdjęcia z funkcją podglądu, tak, aby były większe na ekranie i można je strzałkami zmieniać... Niestety, jedyna wyszukiwarką tu jest Toszka, która wpada do Ciebie w razie problemu i pisze, zajrzyj tu czy tu, to znajdziesz odpowiedź
Ja przyszłam tu z muratora i od razu poczułam cofnięcie się w czasie
Może admin poczyta i weźmie pod uwagę, że Państwo Ogrodnicy podążają za technologią.

A póki co April czekamy na podpis ja bym chciała u Ciebie powstawiać uśmiechy!

Powiem Ci, że zgadzam się, że wyszukiwarka pozostawia jednak sporo do życzenia. Niestety.

Jarzmianki się rozszalały w drugim kwitnieniu, niestety kładą się tak samo jak w pierwszym. Tu jakiś pęd upięłam na róży:

Tajemniczy Ogród 22:50, 13 wrz 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Mam w telefonie poszerzoną rabatę pod płotem z tyłu przed i po, ale moja ignorancja informatyczna i brak czasu na zajęcia wyrównawcze sprawiły, że będą tylko te "po", które przed chwilą cyknęłam aparatem Nie chce mi się sam zgrać dropbox telefoniczny z tym w kompie, łobuz
Więc sprawa ma się tak:

Wpadłam sobie wieczorową porą pospacerować. Bo lubie bardzo u Ciebie spacerować.
I pierwszy raz trafiłam tutaj.
Świetne miejsce!
Przysiadła bym na tej tekturce
Ogród z rzeźbą 22:47, 13 wrz 2018

Do góry
April napisał(a)
Ależ ty masz dar dziewczyno, wsiadam na rower i jadę szukać tych urokliwych miejsc, które sfotografowałaś Bajka.
Już ja ci nie odpuszczę, każdą porę dnia i roku będziesz musiała u mnie uwiecznić Niech mi zazdroszczą takiego sąsiedztwa.
Chyba zacznę odkładać na aparat fotograficzny, bo nauczycielkę już mam na oku

ps. Dumam teraz gdzie posadzić naparstnice od ciebie. Chyba zapomniałam podziękować. Buziak

Aprilku, ale przez płot chcesz zaglądać?. Poczekaj, przyjedziesz kiedy brama będzie stała otworem. Do Ciebie zawsze chętnie przyjadę pofocić to i owo.
Te naparstnice nie rosną wysokie, kwiatostany mają tak ok. 50-60 cm wysokości. Ale mają tę zaletę, że to są naparstnice bylinowe, wieloletnie. Nie takie dwuletnie powszechnie znane. Po ścięciu kwiatostanów po głównym kwitnieniu, wypuszczają jeszcze pojedyncze kwiatki przez całe lato.

Ogród z rzeźbą 22:40, 13 wrz 2018

Do góry
Zana napisał(a)

No wiesz, żeby nie było, że tylko tak pięknie, ślicznie to taki obrazek z ruderowej w nieustajacej przebudowie:

No ale przynajmniej ścieżka została ułożona do końca, zostaje jeszcze zasypanie i kosmetyka przy drzwiach.

Wiesz Ty co?!?!
.
.
.
.
Ślicznie!
Kwiaty we włosach 22:39, 13 wrz 2018

Do góry
Witam, dzięki za odwiedziny, pada u nas tj. kropi.
Ewka nie wiem co to za róża, kupiona dawno w szkółce bez etykiety.
Elu u nas też sucho, staram się podlewać, trawnik u mnie w miarę, rośliny jeszcze się jakoś trzymają.Pozdrawiam.
Monia moje róże też w kiepskim stanie, już takie jesienne, Rosanna jeszcze zachwyca.

Greg byłam u Ciebie, oj dużo się zmienia.

w oddali ten nieszczęsny hibiskus

i kolorowe berberysy

Ogród w Klein Kottorz 22:38, 13 wrz 2018

Do góry
I jeszcze kilka zdjęć.

Ogród z rzeźbą 22:37, 13 wrz 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No teraz to ja rozumie stęskniłam się za Twoim ogrodem tylko co ja mam teraz napisać? Że jest pięknie, ślicznie... Nie to już nudne się zrobiło miłego dnia Aniu

No wiesz, żeby nie było, że tylko tak pięknie, ślicznie to taki obrazek z ruderowej w nieustajacej przebudowie:

Tydzień temu jak przyjechałam na działkę i spojrzałam na linię tej rabaty, stwierdziłam że nadal mi coś nie pasuje. Wyciągnęłam szpadelek do darni i... znowu ją poszerzyłam. To już chyba po raz czwarty! Tym razem jednak musi być ostatni, bo lada moment połączy się z różanką jeśli stracę opamiętanie. Rośliny z lewej strony wykopane, tymczasowo przeniesione na urobioną prawa stronę i wykopaliska w toku.
Nawet widać z jakimi korzeniami muszę toczyć walkę, masakra!

No ale przynajmniej ścieżka została ułożona do końca, zostaje jeszcze zasypanie i kosmetyka przy drzwiach.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:32, 13 wrz 2018

Do góry
Spóźnialska
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:28, 13 wrz 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

To mi raczej na gracka wygląda

Piękne!
No i oczywiście mi też wygląda na Gracka, ale ja wszędzie widzę gracki
Przedziwny Ogród 22:23, 13 wrz 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies