Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 07:33, 20 lip 2018

Do góry
I inne inszości. Powiększona rabatka na żurawki. Jeszcze coś mi zgrzyta ale nie wiem co. Musi swoje odczekać i na szafirki i zrębki poczekać. Jak zerwę tu trawnik po całości to może linię skoryguję.
Podmiejski ogródek 07:33, 20 lip 2018

Do góry
3:1.
A już prawie byłam zdecydowana sadzić pod dachem
Nie dość, że brakowało tam tego wyższego piętra, tak jak mówiłyście kiedyś, to jeszcze się zaczęłam zastanawiać, jak ja będę przycinała tą kalinę

Haniu, ja też pierwotnie nie planowałam żadnych "szczepionych" i "na nóżce". Ogród miał być bardziej naturalny. Ale brakuje mi miejsca na wszystkie chciejstwa i muszę sadzić piętrowo

Zwykła tardiva? W sensie: bez pieńka? No nie może być, bo takiej nie mam. Ta na pniu jest jednak bardzo wysoka i byłby za duży prześwit pomiędzy nią a tawułami niżej

Pożyczyłam kartę. Nie mam sumienia tak Was katować tymi zdjęciami z komórki

kalina w rogu i early sensation pod ścianą;
w sumie, jak piszą, że ona do dwóch metrów potrafi dojść, to akurat dosięgnęłaby do okapu.
Pytanie, czy akurat w tym miejscu urośnie tyle. Porównajcie, jaką wielkość ma floks w tym miejscu, a jaką - na mikro rabatce:

I jeszcze tardiva na lipowej:

słabo ją widać, bo tło jeszcze nie urosło.
jak urośnie, to będzie trochę wystawała ponad żywopłot (przyszły) ale w sumie... czy to coś przeszkadza? Będzie ten akcent, którego tak chciałam
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:28, 20 lip 2018

Do góry

Ogrodowe szaleństwo ... 07:25, 20 lip 2018

Do góry
Pierwsze działania wokół ławeczki.

Przerwa na kawę... 07:24, 20 lip 2018

Do góry
A teraz drugi nabytek - Silver Dollar. Też skitrany na razie.
Witam, i o radę pytam :-) 07:20, 20 lip 2018

Do góry
Planowania ciąg dalszy . Chce zrobić rabatę na przedłużenie buszu . Długość rabaty 5m, Szerokość ok. 2 m nie licząc tui. O to miejsce chodzi:

Myślałam o tym żeby posadzić tam szpaler z hortensji polar bear , ale co przed nim ? Nie chce wprowadzać już nowych roślin i z podziału swoich mogłabym mieć : sesleria jesienna, śmiałek darmiowy, carex ID i lawenda viva. A może te hortensje to zły pomysł ?

Mam jeszcze do obsadzenie rabatę po lewej stronie buszu, wzdłuż domu, strona wschodnia i skarpa.

edit: mam jeszcze do podziału rozplenicę kupowana jako hamelm, ale czy ona Hamelm czy inna to nie wiem

Przerwa na kawę... 07:19, 20 lip 2018

Do góry
A to dorosła 3-4 letnia u mnie wersja Phantoma klasyczna, nie na pniu. Kupowałam jako 3 patyki. Szybko rośnie i nie trzeba podpierać.
Przerwa na kawę... 07:15, 20 lip 2018

Do góry
zdjęcia nabytków. Najpierw Phantom dla Alicji. Ładne, niskie maleństwo. Na marginesie to katalpa ma szczepienie na 2.2 m.

Kwiat z bliska i listek

Wiem już też o co facetowi chodziło z tymi listkami. Na zewnętrznej stronie mają takie drobne, szorstkie włoski. Patrz na starsze, niższe liście. Jak dotkniesz ręką to jak taki papier ścierny. Oprócz tego są jakby dłuższe i węższe niż u limki. Ten w ręku listek to Phantom. Na krzaku limka. I na drugim zdjęciu w powiększeniu u góry to Phantom. Mam nadzieję, że widać te srebrzyste mini włoski.

Ogród Mirelli 07:11, 20 lip 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takie rośliny z pola posadziłam w ogrodzie

Ale czad. Po prostu poszłaś i wykopałaś?

Niezmiennie jak co roku zachwycam się hortkami ogrodowymi.

Wszyscy tu o jeżówkach i słusznie, bo piękne masz, ale mnie się bardzo podoba ujęcie anabelek z kulkami.
LeŚnicZaNka 06:30, 20 lip 2018

Do góry
Mirelko to BENGALI jest morelowa pozniej blednie non stop kwitnie
LeŚnicZaNka 06:23, 20 lip 2018

Do góry
Basiu dziekuję jesli chodzi o roze to ja namietnie polecam RozeOgrodowe.pl Grzegorz Hyży co do czerwonych odmian no to ja tylko mam Piano zadnej wiecej czerwonej niemam jest piekna i delikatnie pachnie
Ogród Małej Mi 2017 04:51, 20 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ona zmienia kolor w miarę przekwitania .. i kształt. Taki kameleon. Na początku wygląda jak tradycyjna pomarańczowa gerbera.. potem uwypukla się koszyk i zmienia kolor na bardziej różowy. A potem blady róż. Stąd nie ma spójnych zdjeć.. szukam u siebie i nie mogę znaleźć. Wrzucam co mam Przy okazji po fotografuję kiedy
Teraz chyba dlatego nie robię tu zdjęć, bo mnie te rózwe obok denerwują ,a szkoda mi ich wykopać, bo maja ogromne kwiaty, taka udana siewka.. do przesadzenia ..od 2 lat

Dziekuje, na tej fotce zbiorczej nie widać takiej różnicy kolorów może dlatego u innych nie widzę
Ale to moje chciejstwo teraz

Rozchodnika zamowilam jeszcze przez neta

O rybci czytam na koniec...rzeczywiście wielka szkoda, masz tam wyjątkowe egzemplarze
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 03:17, 20 lip 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Kasiu, gapię się i gapię na te Twoje kulki już chyba z godzinę. Tak jak Ewa napisała, one na razie są malutkie, ale kiedyś będą sporo większe a rabata nie jest wielka.
Nie wiem, takie coś mi się narysowało, dałabym chyba tylko trzy po jakby po linii łuku. Wybacz jakość rysunku, ale że ja w ogóle coś narysowałam, to jest osiągnięcie na miarę zdobycia kosmosu

No kochana, za ten misterny rysunek to Ci się co najmniej order z ziemniaka należy

A poważnie... godzinę? Wow, dziękuję :* A wiesz, że bardzo podobnie było pierwotnie, tylko że po poszerzeniu rabaty się te kulki "poprzesuwały". Nie wiem co jest, ale u mnie te buksy tak wolno przyrastają (albo tak je tnę), że zanim będą mieć słuszne rozmiary, to kilka lat minie.. dużo zmieni obecność bylin, może sama dojdę do wniosku, że za ciasno..albo znów przedłużę rabatę, a wtedy...tetris
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:46, 20 lip 2018

Do góry
I na zakończenie zdjęć...

Fauna

Floksy zwykłe zaczynają (coś nie utrafiłam z ostrością )

Wreszcie Pashmina mi coś pokaże więcej niż pojedyncze kwiatki

Dobranoc!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:45, 20 lip 2018

Do góry
Nie trzeba panienki przedstawiać

Secret affair

I w wersji mutant o dwóch twarzach

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:40, 20 lip 2018

Do góry

Cherry fluff

Pastelka ponawia kwitnienie

Zresztą Queen of Sweden też zaczyna nieśmiało

I znów moje lelije Focę, bo to ostatnie lilie u mnie w tym sezonie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 01:37, 20 lip 2018

Do góry
Kurcze, no normalnie zasypiam po położeniu dzieci gdzie popadnie a potem się budzę - tak jak teraz na kanapie o godz 1:30 A na kompie gotowe foty do wstawienia, wiec szybciutko wstawie, a jutro poodpisuję

mieczyk abisyński czaruje nawet w pąku

Energetyczna żurawka Fire island

Po porannym deszczu wszystko tak soczyście wygląda... kurcze, dopiero na fotce zobaczyłam małego ślimola, który objada liście, wrrr

Zwykle kropelki pokazujecie na przywrotniku - ja mam łubin

Ogród Małej Mi 2017 01:08, 20 lip 2018

Do góry
Co to? Nie rudbekia i nie słoneczniczek...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:08, 20 lip 2018

Do góry
te fotki to to taka próba odkupienia grzechu ścięcia kwiatów w trakcie kwitnienia

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:04, 20 lip 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies