Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 21:28, 22 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne ujęcia nie zacytuję bo co drugie bym musiała to z pajęczynką w listek otuloną mistrzowskie

uczę się od najlepszych
astry -chyba od Ciebie albo od Margaretki -nie wiem

Magleska 21:37, 22 paź 2018

effka napisał(a)
Madziu, zdjęcia rozmyte rewelacyjne, super, że masz nowy aparat. Ja musze mój ogarnąć bo ja na razie kiepsko mi to idzie

dziękuję Ewa cieszę się jak dzieciak .....ale zanim go rozpracuje ,to troche minie na razie się bawię

Magleska 21:40, 22 paź 2018

anpi napisał(a)
Cudne foteczki,ta kropelkowa biżuteria,mgliste widoczki,ostre zbliżenia.
Piękna jesień u Ciebie,a nowy aparacik świetnie to oddaje.

dziekuję bawię się nim dzisiaj prawie cały dzień

Margerytka40 21:42, 22 paź 2018

Magleska napisał(a)

Asia dziękuję

... na mijankę mam posadzone ....co ok 1,20.....też tak masz ? muszę się przyjrzeć dokładniej

-nie wiem czy na wiosnę nie przesunąć limek do przodu .....chociaż one niby większe mają być niż ML ....a u mnie narazie takie niskie -młode

i muszę się u Ciebie przyjrzeć jak posadziłaś te niskie trawki ....bo sam przód w limkowej na wiosnę chcę przerobić ,ale jeszcze nie wiem dokładnie jak
tzn chcę zrobić potrójne rzędy takich samych niskich trawek ,ale nie wiem jak je ładnie ze sobą połączyć -zimą będę planować

Ja miskanty mam leciutko wysunięte do przodu bo tak jak napisałaś hortki będą wyższe. Moje hortki to polar bear, limki rosną od nich większe. Wszystko można co prawda korygować cięciem. Mam limkę już starą i co roku tnę ją bardzo mocno i nie jest wyższa niż 1,20.
Przed pasem hortek i ml u mnie są rozplenice potem rozchodniki a na samym brzegu mam amazon mist pomieszaną z jakimś floksem wiosennym ale nie szydlastym, nie wiem co to za odmiana. U mnie to wielki eksperyment. Myślę czy między rozplenice czegoś jeszcze nie wcisnąć(jeżówki, werbenę) bo powsadzałam ją z dużym marginesem na rozrośnięcie.
Magleska 21:46, 22 paź 2018

Monia81 napisał(a)
U Ciebie też tak dzisiaj tajemniczo mgliście było piękne ujęcia a te puszeczki z rojnikami będziesz chowała na zimę, czy zostaną w ogrodzie??? buziaki

dziękuję Monia
myślę ,że nie będę ich chować .....może ewentualnie schowam do skrzyń warzywnych
po mglistym poranku wyszło trochę zamglone słoneczko ,a ja zamiast sprzątać na ogrodzie -to bawiłam się nowym nabytkiem mam obfocony ogród z każdej strony

Magleska 21:53, 22 paź 2018

Kasya napisał(a)
fotki cudne, szkoda czasem ze dalszy plan zakrywa mgła

dalszy plan też się odsłonił
zabawy ciąg dalszy dalsze kadry

Magleska 21:56, 22 paź 2018

dana1s napisał(a)
Madziu ale sesja, piękne zdjęcia. To z pajęczyną to arcydzieło!

dziękuję Danusiu to od Was się uczę .....co prawda jeszcze mi bardzo daleko ....ale nowy sprzęcik pomaga w pokazaniu tego ,jak się widzi swój ogród

Magleska 22:00, 22 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne mgliste fotki Madziu

dziękuję Wiolu

wilkiem zakańczam fotki jesienne
teraz dopiero zimą pewnie coś pocykam

Magleska 22:08, 22 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja miskanty mam leciutko wysunięte do przodu bo tak jak napisałaś hortki będą wyższe. Moje hortki to polar bear, limki rosną od nich większe. Wszystko można co prawda korygować cięciem. Mam limkę już starą i co roku tnę ją bardzo mocno i nie jest wyższa niż 1,20.
Przed pasem hortek i ml u mnie są rozplenice potem rozchodniki a na samym brzegu mam amazon mist pomieszaną z jakimś floksem wiosennym ale nie szydlastym, nie wiem co to za odmiana. U mnie to wielki eksperyment. Myślę czy między rozplenice czegoś jeszcze nie wcisnąć(jeżówki, werbenę) bo powsadzałam ją z dużym marginesem na rozrośnięcie.

Asia ,a jaką masz szerokokość tej swojej rabaty ? moja ma tylko 3 metry ....trochę ją poszerzę -ale nie więcej niż 30-40 cm -bo tam mam przejście z kosiarką
rozplenic już nie będę tam dawać ,bo w skalniaku mam i będzie ich tam więcej ,z boku domu też są .....więc tu już nie chcę ...

..chcę wykorzystać ,to co tam jest ,tylko inaczej ułożone
tak jest teraz i nie jestem z niego zadowolona

Margerytka40 22:15, 22 paź 2018

Moja rabata jest po łuku i w najwęższym miejscu teraz dokładnie nie pamiętam ale pewnie z 5 albo 6 metrów ma. Moje rabaty wszystkie są wielgaśne