Ja miskanty mam leciutko wysunięte do przodu bo tak jak napisałaś hortki będą wyższe. Moje hortki to polar bear, limki rosną od nich większe. Wszystko można co prawda korygować cięciem. Mam limkę już starą i co roku tnę ją bardzo mocno i nie jest wyższa niż 1,20.
Przed pasem hortek i ml u mnie są rozplenice potem rozchodniki a na samym brzegu mam amazon mist pomieszaną z jakimś floksem wiosennym ale nie szydlastym, nie wiem co to za odmiana. U mnie to wielki eksperyment. Myślę czy między rozplenice czegoś jeszcze nie wcisnąć(jeżówki, werbenę) bo powsadzałam ją z dużym marginesem na rozrośnięcie.
dziękuję Monia
myślę ,że nie będę ich chować .....może ewentualnie schowam do skrzyń warzywnych
po mglistym poranku wyszło trochę zamglone słoneczko ,a ja zamiast sprzątać na ogrodzie -to bawiłam się nowym nabytkiem mam obfocony ogród z każdej strony
Asia ,a jaką masz szerokokość tej swojej rabaty ? moja ma tylko 3 metry ....trochę ją poszerzę -ale nie więcej niż 30-40 cm -bo tam mam przejście z kosiarką
rozplenic już nie będę tam dawać ,bo w skalniaku mam i będzie ich tam więcej ,z boku domu też są .....więc tu już nie chcę ...
..chcę wykorzystać ,to co tam jest ,tylko inaczej ułożone
tak jest teraz i nie jestem z niego zadowolona