Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Księżycowy... 13:01, 04 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aguś, jak cudownie wygląda już Twój ogród! To zdjęcie ze szronem - bajeczne.

Mogę poprosić na priv. namiary na cisy?

Dziękuję Gosiu

Priv poszedł.

Muszę popracować nad osią widokową do warzywnego.
Ptasi gaj 12:59, 04 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To jest najnowszy zakup Menory 20 zł ok 1,60 metra, ladna.

Wooow to się nazywa sadzonka! Kupiłaś stacjonarnie? On jest taki jak moje wsadzone wiosną na rabatach. PIĘKNY
Moja codzienność - ogród Oli 12:22, 04 paź 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Poprostu przepieknie.

Mnie by interesowalo, dlaczego akurat tutaj wybralas Grazielle a nie np. Gracillimus bo napewno nie bez powodu to tak a nie inczej posadzilas

I mogla bys mi powiedziec, czy twoja Graziella jest troche wyzej posadzona, niz reszta roslin, bo w internecie pisza ze Graziella osiaga do 1,50 metrow wysokosci ale na tym zdjeciu wyglada jak by byla conajmniej 2m wysoka, czy raczej toje Lime Light so bardzo niskie i sie tak tylko wydaje, ze trawa taka wysoka?

Zimozielony ogród przy białym domu 12:10, 04 paź 2018

Do góry
dorciabe napisał(a)
Danusia jaka trawa rośnie za hortensjami?

Jakie odległości powinny być między trawą, a hortkami, a ile zostawić trzeba na żurawki?

Chciałabym zapytać jaka trawa(taka jasna) jest posadzona za brzozą?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:02, 04 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
No i dyniaczki od Ani.

Zrobiłam 4 zdjęcia z różnej strony i co!!!!!!!!nie lubię teraz swoich zdjęć ale tak ma być zdjęcia to sztuka a ja już uczyć się nie mam czasu choć nie powiem będę się starała ha ha .........

Dynię fajne miejsce znalazły. Ciekawe byłam gdzie je usadowisz.fajnie wyglądają.
Zdjęcie suuper wyszło.!! Jesienny fajny klimacik.
I całkiem inaczej się odbiera ogród jak już to się widziało.

Potwierdzam Halinka ma wszystkie trawy wyjątkowo piękne
U mnie też trochę wieje.
Pozdrawiam cieplutko
Projektowanie nawadniania - nowy ogród 11:01, 04 paź 2018

Do góry
tak by to miało wyglądać, co sądzicie?

4 strefy:
- 1 strefa 6 zraszaczy
- 2 strefa 5 zraszaczy
- 3 strefa 6 zraszaczy
- 4 strefa 6 zraszaczy

sprawdziłem z kranu mam 50 litrów/min co daje ok 3,6 m3/h

proszę jeszcze o pomoc w doborze zraszaczy, firma bym się skłaniał TORO albo Hunter

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:51, 04 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ogród Halinki jest zawsze piękny.Wyporzadkowany na maksa.
Kolejny raz go widzę i zachwycam się tymi pięknymi trawami i,,, nie tylko
Pozwolę sobie zamieścić zdjęcia z tego gościnnego i pięknego ogrodu.

No łaaał, jakie piękne ujęcia
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:42, 04 paź 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Jak widzicie miłe Koleżanki trawki stoją

piękne te powiązane trawy
- przypomnisz odmianę?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:40, 04 paź 2018

Do góry

Jak widzicie miłe Koleżanki trawki stoją
Księżycowy... 10:36, 04 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Agnieszko, podobają mi się Twoje typu, Maćka niezbyt. Jeśli chodzi o dopasowanie do bryły budynku oba chyba są ok. Kolor na pewno bardziej szary niż drewniany.

mira napisał(a)
Trzymam stronę męża - kolor dopełni spójności - tak mi się zdaje no i patrzyłam na domek ogrodnika to też się liczy

Monia81 napisał(a)
Wiesz co jak kolor będzie szary to ja bym wybrała propozycję jednak Twojego Maćka, pod domek ogrodnika kolorystycznie bym zrobiła. Mi akurat się podoba

Pszczelarnia napisał(a)
Jestem za wyborem Maćka. Ładnie zgra się z domkiem ogrodnika (tym bym się kierowała bardzo). Powinny być w tym samym stylu.

Kobiety Kochane, za Wasze głosy serdecznie dziękuję. Chyba widać czyja wersja wygrała

Czekam na lepszą pogodę do działania, przynajmniej kręgosłup odpocznie chwilę, bo rwa coś tam się znowu odzywa. W sobotę planuję przekopanie warzywnego.

W między czasie zapoznaję się z dziełem mistrzów, a że w obcym mi języku, to trochę mi to czasu zajmie.

Ogród zielonej AniaK 10:28, 04 paź 2018

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)

Aniu, ten gruby, pochylony konar między stipami to od jakiegoś drzewa jest? Jak ja lubię takie oryginalne i niepowtarzalne elementy w ogrodzie. Cudnie to wygląda.
Róże masz piękne, wyglądają tak zdrowo, a u mnie ciągle łapią jakiegoś grzyba.
Pozdrawiam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:15, 04 paź 2018

Do góry

Te chryzantemki już mi lekko na parapecie marniały a na grządce znowu dały popis

Dziś zimnica wiatr wieje igły sosny lecą ,będe miała czym okrywać roślinki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:13, 04 paź 2018

Do góry
No i dyniaczki od Ani.

Zrobiłam 4 zdjęcia z różnej strony i co!!!!!!!!nie lubię teraz swoich zdjęć ale tak ma być zdjęcia to sztuka a ja już uczyć się nie mam czasu choć nie powiem będę się starała ha ha .........
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:11, 04 paź 2018

Do góry
Mam nadzieję, że piszę w domry temacie. W końcu to też problem z trawnikiem.
Jakie to może być zwierzę i co mogę zrobić, żeby się pozbyć?

Proszę o pomoc.
System automatycznego nawadniania 10:03, 04 paź 2018

Do góry
pow. trawy ok. 600 m2, nie ukrywam że jedną część ogrodu chcę zrobić na wiosnę (na oko 300m2), a drugą kiedyś bo na pewno będę tam dużo zmieniał, stawiał domek narzędziowy, jakieś krzaki więc ok. połowa trawy zniknie. ale z jednej strony już mam trawę ostatecznie, na zdjęciu poniżej ta część gdzie taras:

teraz tak, wodę mam następująco (zdj. poniżej, sorki za bałagan, jestem w pracy a zdj podesłała mi żona wychodzi mi 25 mm, koło licznika też zmierzone 25 mm a wychodzi 32 mm i idzie w wylewkę w podłodze, dalej z wylewki wychodzi 19 mm i idzie na plac gdzie mam kranik 1/2.

Poradziłem się osób, ponieważ ja z instalacji wod-kan jestem noga, i podpowiadają zeby od tej rury 32 wbić się i puścić odnogę na dwór 32 mm. Da tak radę? Poniżej wizualizacja.

Jeszcze jedno, my wszyscy mówimy tu o calach normalnych czy hydraulicznych? Szczerze, dzisiaj się dowiedziałem o takim podziale, wcześniej sprawy rur i hydrauliki mnie tam mało obchodzily ale skoro mam zająć się nawadnianiem to zacząłem szperac. 3 rok odkąd mieszkam podlewam trawę z węgorza albo podpinam jakieś pulsacyjne natryski i mam już dość..

Moje wymiary że zdjęć to zew czyli po kolei mam 1 cal, 1-1/4 cala oraz 3/4 i nie ukrywam że byłoby ok ale jak przejdziemy na te hydrauliczne to mam 3/4, 1 i 1/2.. Pogubiłem się już totalnie. Jakich Wy używacie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:46, 04 paź 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Co to? Sliczne

Knautia Dostałam w tym roku od Gosi sadzoneczkę, ciekawa jestem jak będzie przyrastać i się wysiewać. Chciałabym siewu obfitego
Ogród na 300 metrach kwadratowych 09:38, 04 paź 2018

Do góry
EwaG napisał(a)
Trochę widoków ogólnych

Ewo, wiesz może jaką masz odmianę bodziszka na tej fotce? I czy przycinasz go po przekwitnięciu/ Bardzo mi się podoba. Fajną masz tę oazę zieleni, jest w niej coś uspakajającego. Aż chciałoby się przysiąść w fotelu i zapomnieć na chwilę o całym świecie.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:36, 04 paź 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Słuchajcie, co tu dużo mówić, teraz moje frontowe rabaty mają swoje 5 minut .
Podokienna rządzi bezsprzecznie, szczególnie o poranku oglądana od frontu.

Frontowa też nie jest gorsza .

Kasiu, a cóż to jest to na pniu za trawami??
Narazie jestem na etapie poszukiwań czegoś co byłoby zimozielone,a nie byłoby tuja szmaragd narazie jestem na etapie myślenie i szukania bo rabata nie za szeroka bo ma jakieś 180 cm,ale też żeby nie było za wysokie a chciałabym tam dać Rozplenice,rozchodniki, jeżówki. W sumie nigdy cisami i tujani się jakoś wybitnie nie interesowałam.

Pięknie prezentuja się u Ciebie te rabaty !
Przedziwny Ogród 09:24, 04 paź 2018

Do góry
marba napisał(a)
Z tych letnich, wspominkowych fotek bije ciepło, które przyda się w zimne, jesienne dni.

Witaj Fotki są z przed dwóch tygodni i są naprawdę w letnich klimatach. Ogrodowisko tworzy wspaniały album wspomnień

Ogród pod lasem 09:22, 04 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Takie widoki od rana po wiaterku.

Mam zabrać spalinówkę? Jak ja tam dojadę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies