a jakie fajne spotkanie było.
I jakie fajne trawki mam
Umm,fajnie,że tacy i mili i dobrzy ludzie , jak Halinka z tak wielkim serduchem są
Ta NN
A ta Hot Lava.W rzeczywistości bardziej czerwona
I też NN
Do przesadzenia na tą rabatę zostały jeszcze trzy rodki, planuję ma jesień kupic azalie japońskie a na ten szeroki pas między rodkami a różanką dosadzę kolejne trzy doorenbosy.
Na razie wszystko małe, jest pustawo, w dodatku bez kory, więc szału nue ma ale liczę że za rok dwa będzie gesto jak na rodkowej po drugiej stronie wjazdu ☺
Miskant nn bardzo podoba mi się jego złote obrzeżenie
Rabata w trakcie zmian, dosadzę żurawki limonkowe i może cos jeszcze, wkurza mnue, że trawy nie równo rosną
Czy dobrze słyszę, że wraca radość ogrodowania?
Dzięki za opowieści pelargoniowe, na pewno łatwiej je przezimować (kwitnienie) niż agapanty czy calle etiopskie. Miałaś doskonały pomysł z eucomisami, pójdę tym tropem też.
A te siatki też nabyłam, mam w planie topiary, ale jakoś schodzi, może w przyszłym sezonie? U Ciebie Rodochiton? Łał
Wiola. Juz drugi raz ogladam twoj watek tyle bylin cos pieknego.
U ciebienzobaczylam mieczyki w kepie sadzone i w tym roku nakupilam 3 siatki mieczykow i tez tak posadzilam. Wyrosly prawie po 1,5 metra i juz kwitna ale sie przewracaja bo ciezkie po tym deszczu i musialam je dzisiaj powiazac.
Powyzsze fotki cud miod te jezowki.
Przed chwila przeszla taka ulewa deszcz lał jak z wiadra 10 minut.
Najpierw ukrop przez 3 mce a teraz woda sie leje z nieba. Deszcz potrzebny bo wszystmo wsiaka jak w gabke. Ale dla. Kwiatow takanpogoda nie dobra.
Cynie od 2 lat sieje na stalym miejscu bo wczesnjej sialam i rozsadzalam i to nie dobrze wygladalo. Sieje zawsze cynie chryzantemowe widzisz sa bardzo ladne pelne posialam w roznych kolorach nke wszystkie jeszcze kwitna.
EksperymEntowalam z roznymi cyniami, ale te sa najladniejsze.
W przyszlym roku posieje kepami w roznych miejscach ogrodu innymi kolorami.
Te cynie u mnie posiane w bardzo dobrej ziemi na komposcie 3 letnim i tak dobrze wygladaja. Co tu duzo mowic wszystko chce dobrze zjesc.
Bede wpadac bo warto masz ogrod cudowny i duzy. Nke wiem czy pytalam ale ile masz m2 bo wyglada spory, albo tak pieknje urzadzony ze sprawia takie wrazenie.
J
Moj ma ponad 40 arow i nje wyrabiam sie w doskoku go obsluguje razem z eM bo dzieci to cholery mozna dostac. Tylko imprezy by tutaj robili a my obydwone zasuwamy.
Mam bardzo duzo ciecia a deszcz mnje dzisiaj przegonil i jutro z rana zaczynam ciac tuje i irgi.
Pozdrawiam serdecznie
Czy moze byc piekniejszy widok niz ten na pierwszej focie.
Dziękuję bardzo, szybka jesteś nie wiem czemu zawsze mi uciekają powiadomienia w Twoim ogrodzie, właśnie cofnęłam się kilka stron wstecz i WOW JESTEŚ KROLOWĄ JEŹÓWKOWĄ ,ale masz piękną kolekcje w ogrodzie, przepięknie!!!
mam fazę na rojniki - na parapetach też - podlewać nie trzeba
zgromadziłam doniczki przed deszcze w mojej pracowni choć to dziś już nie jest pracownia a takie sympatyczne miejsce gdzie odkładam doniczki no i mam tam zbiornik wody a to najwazniejsze