Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 11:06, 02 paź 2018

Gosialuk napisał(a)

Piękne.
Dęby zresztą też. Bardzo lubię wszelkie przebarwiające się drzewa i krzewy jesienią.
Czy u ciebie miskantowi memory przebarwiają się liście? U mnie łapie kolorek taki rudobrązowy.

Gosiu u mnie misksnt Memkry pierwszy rok i nie przypatrzylam sie na lisciom zawsze zafascynowana jestem wiechsmi, az musze spojrzec.

Kupujac krzeki czy drzewa zawsze patrze jak beda wygladaly jesienia.
Wiosna piekna soczysta zielen, jesien gra kolorow wszystko musi byc barwne to jest to na co czekam od wiosny do jesieni.
Kupilam deby, klony, brzozy derembos, tulipanowca, wypadlo mi z glowy.... Amerykanski powinno byc juz w przyszlym roku pieknie.
ElzbietaFranka 11:24, 02 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Witaj Elu
Przychodzę z prośbą...masz miskanta Memory...mogę prosić fotkę całego miskanta?
Chyba posadzę Memory zamiast Gracillimusa na nowej rabacie,bo tak mi się on podoba
W jakich odstępach trzeba go posadzić ?

Pozdrawiam

Wiolka, kupilam wczoraj 2 szt Gracillimusa i jeszcze 1 szt Memory. Zrobie fote jak przyniose do domu trawy.
Ten co posadzony na dzialce bedzie go trudno calego sfotografowac bo rosnie miedzy trawami. Wiosna musze go trocze odsunac wiec bedzie mial wiecej miejsca.
Rosnie bardzo ladnie potrzebuje wody, bo po 3 dniach jak przyjechalsm na dzialke potrafil miec liscie blade i omdle mimo wczesniejszego mocnego podlania.

Jak bym mia wybierac, nie wiem czytalam troche o Graci.... Jest piekna dostojna waskie liscie szaare ale podobno problematyczna z kwitnieciem moze to w Polsce nie kwitnie.
Jest bardzo malo fot w internecie jak kwitnie. Ale dla mnie ona jest bez kwitniecia bardzo ladna.

Jezeli chodzi o Memory tak nadobra sprawe nikt nie ma neszcze duzego krzaka to zeszloroczny hit i kazdy sadzil jesienia zesego roku lub wiosna tego romu i trzeba poczekac ze 2 lata jak bedzie po 2-3 latach wygladala.
Co zauwazylam kwitnie od srodka kepy na rozowo pozniej przechodzi w faze srebrnego wlasciwie prawie bialego przebarwienia. Boczne odrosty wyrastaja non stop i rozowo, pozniej srebrne.
Jeszcze ma taka zalete, ze jest sztywny i wysoki ok 2 m bo to tez trzeba wziac pod uwage jak sadzimy na jakims tle.

Jezeli chodzi o odstepy nie wiem musisz poczytac w necie i gdzje chcesz posadzic. Soliter tez bedzie piekny.
Ja kupie jeszcze w przyszlym roku na pewno kupilabym teraz ze 4 szt ale juz nie bylo. Posadze jako solitery w roznych punktach bo jest piekny.
ElzbietaFranka 11:26, 02 paź 2018

Muszelka napisał(a)
Elu, te trawy masz obłędnie piękne!

Dziekuje Muszelka ta piekna pogoda tak je eksponuje.
Siedze przed domem i je podziwiam jak faluja a tego nie odda zadna fota.
ElzbietaFranka 11:30, 02 paź 2018

Wczoraj bylam w pobliskim ogrkdniczym i kupilam trawki Memory 1 szt i 2 szt Gracillimusa oraz roze Sanny skay ktora czekala aby ja ktos kupil chodzilsm kolo niej cale lato i kupilam.
Mam juz jedna od 3 lat i jest piekna a ten zapach cudowny.
Musze odebrac zakupy dzisiaj.

To tyle pozdrawiam
Wiolka5_7 11:48, 02 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Wiolka, kupilam wczoraj 2 szt Gracillimusa i jeszcze 1 szt Memory. Zrobie fote jak przyniose do domu trawy.
Ten co posadzony na dzialce bedzie go trudno calego sfotografowac bo rosnie miedzy trawami. Wiosna musze go trocze odsunac wiec bedzie mial wiecej miejsca.
Rosnie bardzo ladnie potrzebuje wody, bo po 3 dniach jak przyjechalsm na dzialke potrafil miec liscie blade i omdle mimo wczesniejszego mocnego podlania.

Jak bym mia wybierac, nie wiem czytalam troche o Graci.... Jest piekna dostojna waskie liscie szaare ale podobno problematyczna z kwitnieciem moze to w Polsce nie kwitnie.
Jest bardzo malo fot w internecie jak kwitnie. Ale dla mnie ona jest bez kwitniecia bardzo ladna.

Jezeli chodzi o Memory tak nadobra sprawe nikt nie ma neszcze duzego krzaka to zeszloroczny hit i kazdy sadzil jesienia zesego roku lub wiosna tego romu i trzeba poczekac ze 2 lata jak bedzie po 2-3 latach wygladala.
Co zauwazylam kwitnie od srodka kepy na rozowo pozniej przechodzi w faze srebrnego wlasciwie prawie bialego przebarwienia. Boczne odrosty wyrastaja non stop i rozowo, pozniej srebrne.
Jeszcze ma taka zalete, ze jest sztywny i wysoki ok 2 m bo to tez trzeba wziac pod uwage jak sadzimy na jakims tle.

Jezeli chodzi o odstepy nie wiem musisz poczytac w necie i gdzje chcesz posadzic. Soliter tez bedzie piekny.
Ja kupie jeszcze w przyszlym roku na pewno kupilabym teraz ze 4 szt ale juz nie bylo. Posadze jako solitery w roznych punktach bo jest piekny.

Ja chciałabym posadzić na tle ogrodzenia, fajnie by te wiechy wystawały nad nim

Gracillimusy mam, i mi się podobają takie niekwitnące, ale korci mnie ten Memory
Piszą,że rosnie 1,50 szer . więc mysle,że taki rozstaw będzie ok.
Dzięki za odpowiedź i czekam na fotki
eVka 11:53, 02 paź 2018

Mam u siebie kilka sztuk Memory i stwierdzam, że jest to najpiękniejszy miskant, pokrój, kwiatostany niesamowite. Moje dopiero roczne, więc nie wiem jakie docelowo szerokie będą.
Wiolka5_7 12:12, 02 paź 2018

effka napisał(a)
Mam u siebie kilka sztuk Memory i stwierdzam, że jest to najpiękniejszy miskant, pokrój, kwiatostany niesamowite. Moje dopiero roczne, więc nie wiem jakie docelowo szerokie będą.

Po takiej recenzji to na pewno kupię te Memory
eVka 21:45, 02 paź 2018

Czekam na fotki memory
SlonecznyOgrod 12:41, 03 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Piekna pogoda, upalu nie ma jak tydzien temu, ale cieplo. Grzybki rosna na calego.

Też bym chciała, żeby juz u mnie grzyby rosły, ale po tych suszach to nie wiem, czy w ogóle w tym roku coś będzie...

Ale trawnik daje po oczach tym kolorem, taka jasna jaskrawa zieleń piękna!!!
ElzbietaFranka 22:51, 03 paź 2018

effka napisał(a)
Czekam na fotki memory

To jest najnowszy zakup Menory 20 zł ok 1,60 metra, ladna.