Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 18:27, 18 lip 2018

Do góry
Takie chmury następna burza trzecia.

Ogródek Iwony II 18:26, 18 lip 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, jak pięknie napisałaś. Dziękuję.

Minęły cztery lata, jak jestem na forum. W tym roku jakoś mniej czasu było, praca pochłonęła mnie na amen. Teraz inne sprawy wołają.
Ale kiedy mam czas, uciekam do ogrodu. Poleżeć na leżaczku, wypielić zielsko, przesiać kompost, podwiązać pomidorki, zwyczajnie wypić kawę w cieniu na ławeczce i podumać.

Trochę mnie mniej było na forum, taka kolej rzeczy.
Nie miałam czasu na udzielanie się u młodszych ogrodniczek, czasami z telefonu czytałam, co nowego na wątkach, nie mniej zaległości są. Ale też chyba innych stałych bywalców było mniej.
Kiedy tu trafiłam, powstawało kilka nowych ogrodów, razem się wspieraliśmy i uczyliśmy od starszych stażem. To było dla mnie bardzo ważne doświadczenie. Teraz jest sporo nowych wątków, mało osób tu do mnie zagląda, a kilka osób, które ceniłam za dobre rady rzadziej teraz bywa na O...
Aniu, zawsze lubię twoje wpisy i zdjęcia zarówno w twoim wątku, jak i u innych. Tak ciepło się robi w sercu ...

Dzisiaj oglądając Twoje zdjęcia na IG doszłam do wniosku, że bardzo ładnie Ci ogród wydoroślał i widać ogrom Waszej pracy

Cieszę się, że trafiłyśmy na forum w odpowiednim momencie. Jeśli tylko ktoś wtedy chciał, to mógł bardzo dużo się nauczyć.
Typografia ogrodu 18:21, 18 lip 2018

Do góry
Ciurkadełko w Twoim stylu fajne. Ale i to świetne, pomysł na zaś

Tu ma być ogród :) 18:20, 18 lip 2018

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 18:19, 18 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Moja lilia coś zmienną jest- zobaczcie
kilka dni temu:

I dziś:

Zmiany koloru się nie spodziewałam, przez co się zastanawiam, jaką odmianę posadziłam Bo miałam 2 rodzaje lilii podwójnych - jedna taka jak na fotce sprzed kilku dni, a druga taka jak z dzisiejszej fotki I bądź człowieku mądry Ale chyba to jednak ta biała - Annemarie's dream
i jedna i druga wersja kolorystyczna piękna. Muszę o niej poczytać.
Tu ma być ogród :) 18:19, 18 lip 2018

Do góry
Secret Affair z rozplenicą Gold

Pashmina

Mary Ann

Tu ma być ogród :) 18:16, 18 lip 2018

Do góry
Butterfly Kisses

Delicious Candy

Tu ma być ogród :) 18:13, 18 lip 2018

Do góry
Green Envy

White Double Delight

Mój 4 arowy azyl... 18:13, 18 lip 2018

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Basiu jaki kolor jest tych sasanek?

Lila, fiolet, czerwony - takie kolory mogą się pojawić, bo nasiona były pomieszane. Nie zddziwię się gdy i biały się trafi.

Tu ma być ogród :) 18:10, 18 lip 2018

Do góry
Miskanty ML sadzone latem zeszłego roku na rabacie z umbrami zaczynają być widoczne

Hortki mam opóźnione

Ptasi gaj 18:10, 18 lip 2018

Do góry
Jestem na dzialce juz 2 burze zaliczylam na szczescie bez blyskow.
Wszystko podlane.
Mialam przycinać tuje, ale burza mnie przegonila wiec inne prace mozna zrobic.
Skalniak czeka od dawna.

Mam bardzo duzo ciecia

Przed burza

Tu ma być ogród :) 18:06, 18 lip 2018

Do góry
ale mam kilka fotek sprzed deszczu

Przerwa na kawę... 18:06, 18 lip 2018

Do góry
A to moja niedola po krótkiej ulewie. Dziś już tam nie wejdę.

A teraz obecny stan zrywania darni. Jak jutro nie będzie padać to może uda się dojechać do końca tyłu.

Tyle na jutro mam o ile nie będzie padać
Moja glebo terapia 18:03, 18 lip 2018

Do góry
kerii napisał(a)

Mówisz Ania, że to nie Ville de Lyon hmmmm, no trudno będę musiała żyć z kolejnymi NN ) bo z tego co zauważyłam to mój Jackmanii też nie jest Jackmanii a już myślałam, że chociaż jeden albo dwa będzie mógł być nazwany.
W sumie najbardziej to zależy mi na tym żeby zdrowo rosły i kwiatem cieszyły oko a czy on Lyon czy nie Lyon to aż takie ważne nie jest.

A tego to mam i mogę Ci powiedzieć co za on to przynajmniej jeden NN nie będzie
Bo to clematis purpurea plena elegans
Tu ma być ogród :) 18:03, 18 lip 2018

Do góry
Pada, leje, kropi, mży i tak od dwóch dni - czekam na słońce

Tu ma być ogród :) 18:00, 18 lip 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Taras fajny, ale czy nie fajnie spojrzec na taka fotkę i zobaczyć jak duży postęp ogrodu jest ? No i jak super jest?

Pewnie, że fajnie, rośliny zmieniły to miejsce nie do poznania, nic nie było, a teraz...

Przerwa na kawę... 17:54, 18 lip 2018

Do góry
Anula -ziemia dla ciebie luzem i test kulki
Kiedyś będzie tu ogród 17:48, 18 lip 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Miro wełna jest w celu lepszej ochrony folii przed gryzoniami. Zrobiłam wg zaleceń... I ogromnie się cieszę, że nie skusiłam się na cieńszą folię... a niewiele brakowało

I jak tu robić ogórki jak koper lokatorzy zaanektowali ...

I to jacy lokatorzy Paź królowej
https://www.google.com/search?q=pa%C5%BA+kr%C3%B3lowej&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjQlIrE_6jcAhVJXCwKHXLBDsQQ_AUICigB&biw=1366&bih=654
Pszczelarnia 17:40, 18 lip 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pada deszcz.
Nie szkodzi, że położył samosiejki ogóreczników.

Czy ktoś ma doświadczenia z zimowaniem tej lobelli szkarłatnej? Może Viva zaglądnie?

Widać, jak było sucho.

Ja mam doświadczenie o ile można to tak nazwać bo dość krótkie Już całe dwa sezony zimuje mi w gruncie Jesienią gdzieś po pierwszych przymrozkach przygruntowych zasypuję kopczykiem trocin, odgrzebuję z trocin jak mija zagrożenie ostatnich przymrozków przygruntowych i z reguły już wtedy z ziemi zaczyna wychodzić. Nie osiąga takiej wysokości jak przy kupnie, ale kwitnie pięknie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:36, 18 lip 2018

Do góry
dzień dobry wszystkim (niestety w innym wątku chyba nie dostanę odpowiedzi),

proszę o radę co posadzić w rabacie w kostce brukowej z pierwszego zdjęcia. na razie "rosną" tuje, ale chcę je usunąć, bo są strasznie marne- w ich miejsce widziałbym coś liściastego, mało wymagającego- tak, żeby posadzić około 3 dorosłe drzewka obok siebie. do wysokości ogrodzenia może być pień, a później korona. co polecacie korzeniącego się w dół, a nie na boki (2m od domu) i rosnącego nie więcej niż 4-5m, może być kolumnowe (mam już np. graby, widoczne na innych zdjęciach). Zależy mi raczej na osłonięciu domu niż na walorach estetycznych, tak jak piałem, chcę kupić duże dorosłe drzewka.

dla porównania poniżej załączam kilka zdjęć mojego "ogrodu"- to głównie trawnik, na rośliny, poza tymi mało wymagającymi niestety nie mamy czasu, więc jest bardzo monotematycznie.

dziękuję za porady.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies