No troszkę chaosu masz. Tak jak Asia napisała, też bym nową szopę i drewutnię ulokowała na ścianie garażu. Na pintereście jest mnóstwo przykładów urządzenia takich małych ogródków. Można stworzyć prawdziwe cacko.
Poszukaj też inspiracji na drewutnię, takowa może być prawdziwą ozdobą przyciągającą oko a nie złem koniecznym.
Zaczęło się od zabezpieczenia ziemi by się nie osuwała i nie zarosła od nowa, a potem zebrałam siewki paproci z całego ogrodu( celowo pozwalałam im rosnąć bo wiedziałam, że się przydadzą( jakby co nie będzie mi żal)
przy samym mostku dałam barwinek dwukolorowy od Kasi( ładnie mi się rozrasta w podwórku więc sobie zabrałam jeszcze tutaj)
od razu mi lżej na sercu, że ta strona już tylko do obsadzania i zasypania kamykiem
Kasiolaaa no jeszcze zielono, ale już niedługo. Nieubłaganie sezon zbliża się ku końcowi.
Poppy ba, na razie jeszcze niewiele mam. Ale co roku powolutku coś przybywa.
Kasiu moje świecznice, fotka z ubiegłego roku. Jak widać są jakieś takie pomieszane. I zielone i "czarne". Nie znam nazwy odmiany. Jak wychodzą wiosną z ziemi to liście mają zielone, ale gałązki są ciemne. One tam praktycznie nie mają słońca, odrobinkę z rana słońce je muśnie a potem przez cały dzień są w całkowitym cieniu.
O jeszcze jedno pokaze:
Zrobilam sok i przecier z pomidorow czerwonych i zoltych
Jak widac jest roznica w smaku zolty jedt bardziej intensywny/ostrzejszy.
Przepraszam za ponad miesięczną nieobecność. Niestety aparat mi się zepsuł, muszę go naprawić więc zdjęć nie mam
W ogrodzie rozgościła się susza i kret okropna z nich para.
Kochani muszę przesadzić dwie róże z donic Emma Hamilton. Wydaje mi się, że one męczą się w donicach. W gruncie będzie im o niebo lepiej. Chodzę po działce i szukam im miejscówki. Mam tak wszystko obsadzone, że nie mam dla nich miejsca
Czy mogą one rosnąć między tymi miłorzębami? Między nimi jest 1m odległości?
Czy to zły pomysł?
Kochani muszę przesadzić dwie róże z donic Emma Hamilton. Wydaje mi się, że one męczą się w donicach. W gruncie będzie im o niebo lepiej. Chodzę po działce i szukam im miejscówki. Mam tak wszystko obsadzone, że nie mam dla nich miejsca
Czy mogą one rosnąć między tymi miłorzębami? Między nimi jest 1m odległości?
Czy to zły pomysł?
Nie mów, że to Twój M taki zdolny Bardzo fajny stół powstał.
Pięknie się trawy prezentują u Ciebie, Aga. Ja będę dzielić swoje na wiosnę i dosadzać, bo przy obecnych suszach, tylko one dają radę.
W zasadzie to była naprawa, tyle że kosmetyka poszła troche za daleko i z remontu wyszła przebudowa
Teraz został dach nad placykiem
Miejscówke zmieniła wiśnia Royality, już się przebarwia - ma za zadanie osłonić dom...
Prosiłabym o informację co to jest za iglak i jak się zachowuje w starszym wieku. Zastanawiam się nad jego eksmisją, ale może jednak udałoby się go w jakiś kompozycji umieścić.
Dzięki Sylwuś, ramiona juz mi dają w znaki, dobrze że za miesiąc rehabilitacja, czas sie zregenerować. Poprawilam obrzeża, po raz trzeci pryskałam buksy, wszystko mam opielone, cebulowe posadzone, jest dobrze Weekend wyjazdowy to odpocznę
A to od Ciebie - cmokam mocno
Poprawiony kontur obrzeży