Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Tosi 12:03, 22 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Tosiu, podglądam od pierwszej strony i jakże się cieszę, że nie popełniasz moich błędów i zaczynasz od początku Danusia wiele razy pisała i mówiła, że piękny trawnik to podstawa, a u Ciebie - jak marzenie! A wytyczone rabaty - nawet bez roślin to wg mnie bardzo dobry pomysł na początek - usuniesz z nich wszystkie chwasty, zanim posadzisz roślinki Bardzo ładne zastępstwo znalazłaś za cisy na pniu - ja też musiałam, bo o cisy u nas trudno, a ceny powalają... Wg mnie żurawka blackberry jam też pasowała, bo napisałaś, że będzie pod nią żwirek, więc odbijałaby się od niego. Na korze, czy gołej ziemi faktycznie jej nie widać.
Pozdrawiam i kibicuję

Agnieszko, dziękuję za odwiedziny.
Najpierw chciałam kupować wszystkie rośliny, a trawnik zakładać własnymi siłami.
Szybko zrozumiałam, że sami "nie uciągniemy" tego trawnika, dlatego zainwestowałam w trawę z rolki, a zakup roślin odłożyłam "na lepsze czasy".

Zimozielony ogród przy białym domu 11:58, 22 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Właściciele szukają chwastów .... . To trudne zajęcie w pozycji półzgiętej lub na klęczkach; 2 osoby na m2 a chwastów nie ma!

Pszczółko, bardzo trafne spostrzeżenie Jeśli ktoś jeszcze szuka chwastów, a bardzo chciałby znaleźć zapraszam do mnie
Ogród - ech aż brak odpowiednich epitetów, bo cudowny boski, śliczny - to takie zbyt pospolite...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:55, 22 maj 2013

Do góry
GabiK wstępne plany są takie, że będziemy całą Grupą na Święcie Róż u Danusi, więc dziękuję za zaproszenie - na pewno skorzystam
Widzę, że nie tylko ja mam problem z wzięciem aparatu do ręki
Ogród Dominiki 11:53, 22 maj 2013

Do góry
CUUUUUDNIE!!!
BB 11:48, 22 maj 2013

Do góry
Ev ja tu widzę kopalnię inspiracji! Tyle białych kwiatów w jednym miejscu - z nazwami! Jak w BBpedii Lubię Twój nowy wątek baaaardzo!
Ogród Tosi 11:38, 22 maj 2013

Do góry
Tosiu, podglądam od pierwszej strony i jakże się cieszę, że nie popełniasz moich błędów i zaczynasz od początku Danusia wiele razy pisała i mówiła, że piękny trawnik to podstawa, a u Ciebie - jak marzenie! A wytyczone rabaty - nawet bez roślin to wg mnie bardzo dobry pomysł na początek - usuniesz z nich wszystkie chwasty, zanim posadzisz roślinki Bardzo ładne zastępstwo znalazłaś za cisy na pniu - ja też musiałam, bo o cisy u nas trudno, a ceny powalają... Wg mnie żurawka blackberry jam też pasowała, bo napisałaś, że będzie pod nią żwirek, więc odbijałaby się od niego. Na korze, czy gołej ziemi faktycznie jej nie widać.
Pozdrawiam i kibicuję
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:38, 22 maj 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Boszszsze, jak pięknie!!!!!!!!!!
Ogród Magdalenka 10:30, 22 maj 2013

Do góry
Syla, Madzia przyjrzyjcie się temu białemu czemuś na bukszpanach, czy to na pewno mszyca? Podobnie jak na zdjęciu Syli wyglądają odchody miodówki. Ale niezależnie, czy to mszyca czy miodówka trzeba popryskać Mospilanem
Madziu w przypadku zebrinusa prawdopodobnie nastąpiła rewersja - czyli powrót do podstawowego gatunku/odmiany. Moje trzmieliny to mają, ale tylko na niektórych pędach, więc je wycinam. Nie mam pojęcia co zrobić z trawami, czy jeszcze się "nawrócą" W razie czego posadzisz na ich miejsce Morning Lighty
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:53, 21 maj 2013

Do góry
Czosnki to moje must have na następny sezon!!! Staw na fotce jak namalowany - bardzo romantycznie
Masz rację, że sezon dopiero się zaczął, więc musimy połączyć Śląsk Dolny z Górnym i zorganizować spotkanko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:19, 21 maj 2013

Do góry
Irenko zrobimy wymianę - ciasto za orliki

Anitko bo ja już tak mam - u innych wszystko mnie zachwyca, a u siebie - wszystko denerwuje Jest tyle niedociągnięć, tyle do zrobienia jeszcze... Muszę ustalić jakiś plan pięcioletni (co najmniej)

Magnolio ja i aparat to też niedobrana para Zmuszam się, żeby coś na wątek wrzucić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:12, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
GabiK już Magnolia podpowiedziała gdzie można kupić w Waszych okolicach. Moje są szczepione na ok.50cm. A ja swoją drogą będę się rozglądać.

Anitko macham

Magnolio a ja wciąż cierpliwie czekam na Twój wątek i ogród

Agnieszka,co Ty tam piszesz u Marzenki, że kiedy będzie u Ciebie tak pięknie,jak już masz pięknie Macham i ja w drugą stronę Miłego dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 21 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wieloszko, ja też mam niedosyt, dlatego rezerwujcie czas na spotkanie u mnie, musimy się nagadać
zadbam o komfort i wszystko inne będzie oprysk na komary, więc nas nie zjedzą żywcem
pochwała do ciebie jest cenna, podniosłaś mnie na duchu, bo u ciebie jest idealnie, wiesz, że ja tak bym chciała, ale nie da się, musiałabym mieć grupę ludzi...ale to nie na moje możliwości..
kiedyś jak osiągnę upragnioną wizję, zrobię przed i po, ale z 3 lata mi jeszcze zejdzie..
bardzo ci dziękuję i oczywiście liczę na ciasto, ale mi obiecałaś, to jestem spokojna
w wizytówce dokonam zmian, bo w końcu mam zdjęcia, a tak takie łatanie było buziole

Rh niesamowite, dają czadu, a żurawki to jakieś giganty!!! Cieszę się, że jesteś dobrej myśli - z tymi 3 latami Bo mi pewnie zejdzie znaaaacznie dłużej do osiągnięcia wymarzonego efektu
Ciasto obiecałam - tylko nie spytałam o preferencje, więc zapytowuję się grzecznie - co ma być?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:03, 21 maj 2013

Do góry
GabiK już Magnolia podpowiedziała gdzie można kupić w Waszych okolicach. Moje są szczepione na ok.50cm. A ja swoją drogą będę się rozglądać.

Anitko macham

Magnolio a ja wciąż cierpliwie czekam na Twój wątek i ogród
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:27, 21 maj 2013

Do góry
Na kiermaszu ostatnio była jodła na pniu... Nie wiem, czy koreańska, ani jaka cena, bo nie przypuszczałam, że ktoś będzie zainteresowany . Tych świerków też nie spotkałam, a szukałam dla Gabisi. Będę się rozglądać
Ogrodomania Oli 12:46, 21 maj 2013

Do góry
ŚLICZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystko jak z obrazka!!! Niby pod Wrocławiem cieplej, ale u Ciebie widzę kocimiętka już rozkwita, a moja ma dopiero pąki.
Olu, zachwyciłam się ostatnio szczawikiem we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym. Zanim wygoogluję - jakie są Twoje doświadczenia z nim i dlaczego rośnie w donicy? Jest ekspansywny?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:42, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A widzisz - zapomniałam O ja głupia, zamiast kubka z kawą trza było Ci łopatę wręczyć i choć jednego bukszpana posadzić,

i się wydało dlaczego tak chciałam uciekać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:40, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Podglądam Cię Nowy wątek suuuper A rabatki podobne bo... Danusiowe

To tak jak ja Ciebie Cudnie jest u Ciebie Aga ... a te Nidiformis są po prostu boskie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:40, 21 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

no w ubiegłym roku ustalałyśmy, że nie ma kawy jak nie przyjedziemy z narzędziami

A widzisz - zapomniałam O ja głupia, zamiast kubka z kawą trza było Ci łopatę wręczyć i choć jednego bukszpana posadzić,
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:39, 21 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Oj tam, oj tam! Dla chcącego nic trudnego i złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy

ano ....a jak bym się rozpędziła, to może ślizgiem przelecę nad drzewami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:38, 21 maj 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
Ale na przędziorki pryskasz profilaktycznie? One bardzo lubią wszystkie te małe świerki, tak jak Conicę. Mój na pniu nad perukowcem wyłysiał od dołu, bo go latem coś dopadło. Ja chcę coś, czego nie trzeba pryskać profilaktycznie.

W zeszłym roku opryskałam je raz - jak już miały przędziorka. W tym roku jeszcze wcale. W innym miejscu mam nidiformisy nieszczepione i po głębokim zastanowieniu stwierdzam ze zdziwieniem, że jeszcze ani razu na nic ich nie pryskałam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies