Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:10, 23 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękna dalia. Ja też je lubię i rzecz jasna ,że trochę ich mam

Muszę do Ciebie zajrzeć na dalie - na O. trochę to nie wiadomo ile - choć nie wiem czy to takie ważne - najważniejsze żeby kwitły i cieszyły - ja uwielbiam i już zastanawiam się jak je posadzę za rok - na razie na koniec dają lepsze kwitnienie

Nie ma ich tak dużo żeby robić bukieciory - w wazonie długo nie wytrzymują a ja nie zrywam takich co ledwo się rozwinęły

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:06, 23 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Urokliwa trzmielina oskrzydlona

Pięknie się przebarwia. O ile dobrze pamiętam to nie ma tam zbyt dużo światła?
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:05, 23 wrz 2018

Do góry
Jak pisałam wrzesień rozpoczęłam ostro

taczki kompostu - ile ja już tego dobra rozwiozłam - nie wyobrażam już sobie nie mieszać ziemi - efekty widzę gdzie działałam kompostowo

taczki zrębków które to już z wycinki powstawały - i wio do roboty na wcześniej umyślone miejsce - na początek rabata niebieska - wysadzić astra co dziadzieje i tawułkę co też niedomaga

i od razu wygmyrać z koszyka co tam pasuje z cebulowych

tawułka podzielona - jej jakie ona ma - nie wiem co - nie dziw że nie kwitła - mam w innym miejscu 2 nowe kupki a aster tez podzielony w innym miejscu już rośnie - miejsce to obsadziłam nowym nabytkiem powojnikiem prostym

będzie tu pasował ? pomiędzy hostą a pierisem

wracam do postów a potem jak czas pozwoli będę kontynuować moje poczynania wrześniowe

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:03, 23 wrz 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No właśnie zaczęłam robić - wczoraj zainstalowałam pierwszy, ale że robię nieco inaczej, to się umordowałam Bo ja owszem zbiłam jeden brzeg do wewnątrz, ale drugi rozprostowałam, żeby sięgał bardziej wgłąb ziemi.. Czyli u mnie nie robi się z profilu L, tylko I. I to odkopywanie rowka było katorgą, bo ciągle gdzieś mi coś się nie zgadzało (zrobilam dość wąski rowek. Najbardziej mnie martwią tylko narożniki, bo tam się zrobi dość ostro - żeby mi dzieci się tam nie pokaleczyły trzeba jakiś patent opracować.

Dałam minimalnie wystające nad ziemię, żeby kora się tak łatwo nie wysypywała później, bo eM przy koszeniu się wścieka jak wciąga korę

Zdjęcie prowizorka, ale widać że osadzony

Bardzo mnie ciekawi, jak to się sprawdzi. Pokażesz, jak skończysz?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:54, 23 wrz 2018

Do góry
kasiek napisał(a)

Trochę koloru jesiennego ...

Śliczny ten wianek
Moja działka na Dębowym Lesie 20:53, 23 wrz 2018

Do góry
sarenka napisał(a)

Będę zaglądać na pewno choć niekoniecznie się wtedy odzywam

U nas pigwy brak,ale przez płot od sąsiada zagląda i owoce właśnie już ma

To cieszę się ,że zaglądasz i będziesz.
Ja ostatnio zaglądałam do ciebie..ale w tych sprawach doradztwa nasadzeń nie zabierałam głosu.Niech mądre głowy ci mądrze doradzą.
Ja wszystko robię sam, dobrze,żle, różnie.Najwyżej coś potem zmieniam.
Fajnie,że chociaż od sąsiada masz pigwy.To bardzo bogate w witaminy owoce

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:52, 23 wrz 2018

Do góry
Na rojniki upatrzyłam sobie nowe miejsce i potrzebuję niski stolik - muszę się porozglądać - najlepsze by były klamoty ale u mnie cienko z tym asortymentem

Końcem sierpnia zakwitł aster Maria Ballard - cudownie pękate i ślicznie niebieskie

dalie z siewu już 3 rok rozrastają się - tu na rabacie - wolę w szpalerach

Moja działka na Dębowym Lesie 20:46, 23 wrz 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

A ja wysyłam. I to sporo

Wacławie, to bardzo miłe.Ale przyznaj,że takich osób do których i ty się zaliczasz jest już maleńko.Szkoda.Bo kartka i życzenia odręcznie pisane są niepowtarzalne i milsze i chętniej jeszcze raz się czya patrzy na nie , niż na wszech popularne i wygodne smsy.

Kwitną jeszcze
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:40, 23 wrz 2018

Do góry
Witajcie po wakacyjnej przerwie.

Upalne lato za nami i upalna wiosna też.
Ręce zmęczone od trzymania węża i noszenia konewek - ten rok się zapamięta.

Babie lato było cudowne w tym roku. Też upalne.

Był czas na przemyślenia zmian w ogrodzie.

Skupiłam się na roślinach które już dawno powinnam wyciąć / jałowce, krzewy do odmłodzenia/, na miejscach które chciałam zmienić - uzbierało się tego sporo.

Na cięcie/wycinanie wrzesień był dobry ale na kopanie w ziemi nie.

A ja postanowiłam, że od września rozpoczynam sezon prac w ogrodzie - trzeba było lać.

Tu kawałek pnia modrzewia - cudo na kiju - ja się zdecydowałam - wyciąć.
Jak pomyślę jak się cieszyłam jak wreszcie upolowałam modrzew na pniu - marzenie - kilkanaście lat temu to były oferty szkółek i taka była moda - iglaki

Końcem sierpnia przypadkiem zaszłam do szkółki a tam była świeża dostawa cebulowych - kupiłam nie wysuszone cebulki przebiśniegów - tylko czy to są aby cebulki przebiśniegów?
przebiśniegi zaraz posadzone, a potem dosadziłam jeszcze 2 inne odmiany - uwielbiam - dają tyle radości

psi ząb różowy i biały nie spotkałam wcześniej więc też nie ominęłam a najlepsze jest to że ani chwili nie zwlekałam tylko zaraz posadziłam

Rozpoczęłam też wysadzanie nowych nabytków - wolno bardzo - choć nie jest ich tak wiele
bodziszek różnobarwny - szybko przyrasta

zamiast leżeć nosiłam konewki i mam dość

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:40, 23 wrz 2018

Do góry
Dubelek, to różyczkę Ci zostawię

Moja działka na Dębowym Lesie 20:31, 23 wrz 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mam tego nachyłka, roślinka niezmordowanie kwitnie całe lato. Bukiet z polnych kwiatów bardzo ładny. Uwielbiam polne kwiaty w bukietach.
Co do tej inspiracji zdjęciowej nie wstawię tego zdjęcia, bo nie znam źródła pochodzenia, ale wygląda tak: Na tle jeziora stoi chłopak ze zgiętymi rękami w łokciu, a na tych rękach klęczy dziewczyna i całuje chłopca. Teraz tylko potrzeba Twojej wyobraźni.

Dorotko to prawda ten nachyłek Zagreb Kwitnie chyba od czerwca.
Już wprawdzie szczątkowo.Ale coś jeszcze z kwiatków ma.
I ja uwielbiam takie polne kwiaty w bukietach. To dary natury
O to bardzo niecodzienna poza zdjeciowa. Oryginalna i wymagająca sprawności dziewczyny i siły chłopaka .Na tych rękach klęczy dziewczyna..Fiu, fiu!
Ale na pewno będzie niesamowite!!
Powodzenia w zrealizowaniu tej fotografii.
Pokażesz, ją kiedyś ?? Może i ja się coś nauczę zaczerpnę ?

Moja ostoja 20:25, 23 wrz 2018

Do góry
gosika67 napisał(a)
Fajne spotkanie,szkoda,że tak daleko mieszkacie.Jak z tą kuną?
Jeszcze odnośnie clematisów, kard.Wyszyńskiego mam, ma piękny intensywny kolor.
Ja na wiosnę też zamierzam kupić kilka sztuk, na pewno Jana Pawła II.
Pozdrawiam serdecznie.

Gosiu, to tylko 4-5 h jazdy. Na upartego można obrócić w ciągu jednego dnia

A tak mi kwitnie kupiony we wrześniu powojnik Comtesse de Bouchaud

Moja działka na Dębowym Lesie 20:18, 23 wrz 2018

Do góry
Napia napisał(a)
Aniu, ja dzisiaj tylko na chwilę... wpadłam się przywitać Muszę nadrobić zaległości, ale to sprawa na dłużej Bukiecik śliczny, ale mnie zauroczyła martwa natura z owocami

Agnieszko witaj.Miło mi ,że zajrzałaś do mnie.Zapraszam, zapraszam jeszcze..
O fajnie to ujęłaś,, martwa natura .Tak jakoś sama wyszła.Czasami tak lubię coś ułożyć
Moja bajka 20:13, 23 wrz 2018

Do góry

hakonki rosną w oczach. Dobrze im u mnie

Kiedy je sadziłaś? Bardzo ładne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:12, 23 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Kącik śliczny. A pod wiązem chyba kokorycz szaleje. Moja mikrus w takim razie, może choć zechce się zagęścić na wiosnę.
Stipę masz bujną, jest zwiewna i dodaje uroku.
Takie wow, masz bogate rabaty
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 20:09, 23 wrz 2018

Do góry
MartaKozak napisał(a)

Ok, przesadziłam trochę z tymi nasionami, mam prawie 400gr, fakt że nie są czyste, no ale więcej niż 100gr mi nie potrzeba. Jest ktoś chętny?

Ja poproszę - troszkę
Ukojenie 20:09, 23 wrz 2018

Do góry
Ostatnie zdjecia dzis - wiecej Was meczyc chwilowo nie bede - dopiero jak trawa zacznie kielkowac.

Tutaj klopotliwy fragment - pokrywa starego szamba. Docelowo planuje tam nastawiac donic z kwiatami zeby nikt po tym nie chodzil.

Taka doniczkowa aranzacja: astry z B, wlasne rozchodniki, trawa z ZZ niezimujaca.

Jak przyjdzie zima trawa do domu reszta zobacze czy przetrwa.
Ta doniczka to wsad do donicy kolo drzwi - wroci tam gdy wyjme rosnaca tam dalie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:08, 23 wrz 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)

O mamo, ale cudowności - i klonik i piesio Do pomiziania !
Oddam białą pysznogłówkę i trzcinnika Avalanche 20:07, 23 wrz 2018

Do góry
Oddam białą pysznogłówkę i trzcinnika Avalanche.
Odbiór tylko osobisty na północy Warszawy.

Czerwiec

Lipiec

Po deszczu w połowie lipca wyglądała niestety tak.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:06, 23 wrz 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dorotko, bardzo mnie zaciekawiłaś tą inspiracją zdjęciową.Zdradzisz jak to jest ??? please
Ty sobie na pewno dobrze poradzisz z takim zadaniem.

Nachyłek Zagreb w jesiennych szatach

Mam tego nachyłka, roślinka niezmordowanie kwitnie całe lato. Bukiet z polnych kwiatów bardzo ładny. Uwielbiam polne kwiaty w bukietach.
Co do tej inspiracji zdjęciowej nie wstawię tego zdjęcia, bo nie znam źródła pochodzenia, ale wygląda tak: Na tle jeziora stoi chłopak ze zgiętymi rękami w łokciu, a na tych rękach klęczy dziewczyna i całuje chłopca. Teraz tylko potrzeba Twojej wyobraźni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies