Co Ty kochana masz za piękne okazy...przedtem złociutki cyprysik mnie zachwycił (daj mu szansę), a teraz to cudeńko na zdjęciu...Jestem jak widać niedouczona, bo nie wiem co to za niesamowite drzewko...
Dorotko, jak tą dalię zobaczyłam na ryneczku kwitnącą w doniczce to musiałam ją kupić.Niska piękność.Mam nadzieję,ze bulwka podrosła i ładnie przezimuje.I będzie na drugi rok.
Te owoce pigwy są wielkiego krzaczka.A ponoć ma urosnąć jak drzewo.
A tego małego pigwowca też mam.I małe owocki,Ale też dobre.
Duża, wielki ten owoc pigwy, prawdziwej.Ale i krzak, jak widziałaś już jest wielki.A z tego co wiem, to będzie jeszcze większy
Tak, tak jaśmin zrobił niespodziankę tymi kilkoma kwiatkami .Ale i pigwoweic też sobie zakwitł
U mnie tylko Bobo tak kwitnie dwuetapowo.Ale nawet i fajnie.
Aniu dzięki rybkom wylęgarni komarów nie będziesz miała, no i będą regulowały populacje tych nowych żyjątek co by ich za dużo nie było....łańcuch pokarmowy się stworzy
Małgoś.. to cudne widoki.I ona pisze,że nie ma co pokazywać.
Oj Małgosiu, Małgosiu.
Trawy wielkie , prześliczne.
Hortensje bajeczne.Dzięki num ogrody bardzo zyskują na urodzie.
Piękny klonik.
A widzisz, ja nie mam żadnego.Jakoś tak wyszło.
Obwodki z hakonek bardzo ładnie się prezentują.
Ja mam dopiero malutkie.
pozdrówki zostawiam i czekam na dalsze zdjęcia.
Aleś mnie zaskoczył, nie wiedziałam, że kapturnice tak ładnie kwitną
jeszcze mi przyszło do głowy takie bagienko jako strefa brzegowa.....może by fajnie wyglądało. Chyba w "Rok w ogrodzie" pokazywali jak zrobić takie bagienko, bo nie wiedziałam wcześniej, że te rośliny owadożerne u nas zimują
Dziękuję za inspirację Z nasionkami mi się ciut odwlekło bo sprawy osobiste wyskoczyły nieprzewidzianie, ale nasionka zebrane czekają