Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

eVka 19:58, 11 paź 2018

Ooo Madzia szaleje, brakowało mi tego Dąb fajnie w tym miejscu wygląda, chociaż chyba bardziej przytuliłabym go do placyku.
Mikrosad przy kratkach ładnie kontrastuje z bielą drewna, ślicznie.
Magleska 20:05, 11 paź 2018

Anda napisał(a)

Deren miejscowke ma dobra, ale on bedzie jednak wiekszy.

A dab moze przy tej rabacie gdzie piesio ma glowe?

Ze tu na środku trawnika ?
Hmmm ..
...

Właśnie sama nie wiem gdzie .....a reszta rodzinki nie chce ,żebym im trawnika zabierała .....jakby cokolwiek z nim i na nim robili

Magleska 20:12, 11 paź 2018

effka napisał(a)
Ooo Madzia szaleje, brakowało mi tego Dąb fajnie w tym miejscu wygląda, chociaż chyba bardziej przytuliłabym go do placyku.
Mikrosad przy kratkach ładnie kontrastuje z bielą drewna, ślicznie.

Dzięki Ewa mi też tego brakowało bardzo - jakoś wena powróciła - nie wiem ,czy na chwilę ,ale korzystam z niej bardzo

.....Właśnie chyba bardziej przy placyku ten dąb bardziej do mnie przemawia ..... tylko ,że muszę tam mieć przejście do warzywnika i ogniska ....
może tam rabatę przyogniskową zrobic ..... tylko trawy i dąb ..... mam pełno hakonek ,które nie bardzo rosną w skalniaku .....
... i te borówki .... nie mam gdzie ich dać ,wszędzie mi nie pasują

Pergola ponownie
Wiolka5_7 20:18, 11 paź 2018

Fajne zmiany Madziu
Świetnie,że buki zabrałaś z Wiśniowej
eVka 20:26, 11 paź 2018

Magleska napisał(a)

Dzięki Ewa mi też tego brakowało bardzo - jakoś wena powróciła - nie wiem ,czy na chwilę ,ale korzystam z niej bardzo

.....Właśnie chyba bardziej przy placyku ten dąb bardziej do mnie przemawia ..... tylko ,że muszę tam mieć przejście do warzywnika i ogniska ....
może tam rabatę przyogniskową zrobic ..... tylko trawy i dąb ..... mam pełno hakonek ,które nie bardzo rosną w skalniaku .....
... i te borówki .... nie mam gdzie ich dać ,wszędzie mi nie pasują

Pergola ponownie

Korzystaj z weny ile wlezie, będziemy podziwiać Rabata przyogniskowa brzmi ciekawie, trawy i dąb będą szczególnie jesienią świetnie kontrastować
A w minisadzie nie ma już miejsca na borówki?
sylwia_slomc... 20:34, 11 paź 2018

Madzia dęba na pewno trzeba odsunąć od ogniska, bo korona mu urośnie i jak będziesz ogień palić będzie przypalało gałązki i liście od gorąca.
Kousa rośnie pagodowo w realu nie widziałam dużego egzemplarza i swojemu też za mało miejsca zostawiłam chyba
Anda 20:36, 11 paź 2018

Magleska napisał(a)

Ze tu na środku trawnika ?

Oj nie Mialam w glowie jeszcze Twoj stary uklad rabat

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 20:37, 11 paź 2018

Ewa właśnie mini sadu już nie ma
Tam teraz bukowa z berberysami

a przy pergoli już ścisk - drzewka ,porzeczki na pniu ,winogrona ,truskawki ,poziomki - ciasno już tam bardzo ..... będę ciąć

Jeszcze myślałam ,żeby te borówki dać przy ostatniej skrzyni - między skrzynią ,a ogniskiem - ale tam są kamyczki ......wrrrr ....i chyba mi się nie chce przygotowywać tam im dobrego podłoża ..... chociaż ,może powinnam nad tym pomysleć
O tu ....
Ale to wybieranie kamyczków .....ech....

abiko 20:43, 11 paź 2018

Madzia dziewczyny dobrze radzą, odsuń dąb, może nie na środek, bo rodzinka w szał wpadnie, ale jednak trochę dalej
Dereń też będzie spory..tam ma chyba za ciasno, będzie miał raczej
Magleska 20:43, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne zmiany Madziu
Świetnie,że buki zabrałaś z Wiśniowej

Przymierzałam się od dawna ,ale nie mogłam się wziąść za to .....bo nie miałam pomysłu ,gdzie je dać i wiązało się to z większymi przeróbkami ...... mam nadzieję ,że nowa miejscówka im spasuje - bardzo się przełożyłam z podłożem do tej rabaty - widły w użyciu non stop
Co prawda dalej bez obornika , nie mam skąd wziąść ......ale kora ,kompost rodzima ziemia - przekopane porządnie - tej mączki tez nie dałam ,bo nie mam ..... ..... jak zakupię to przemieszam jeszcze