Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mokradło... i mój ogród 14:49, 20 wrz 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Rosarium untersen mam również,śliczna różyczka tylko u mnie rośnie w półcieniu i trochę chorowała,muszę ja dać w inne miejsce chyba.Jak myslisz Gosiu?
Moja Rosarium Uetersen rosła w miejscu bardzo słonecznymi i kwitła wściekle w czerwcu. Ale teraz przenoszę ją w inne miejsce, zobaczymy jak sobie poradzi. Ona odrobinę podatna jest na mączniaka (u mnie nigdy go nie miała) i na czarną plamistość (zwykle w lipcu obrywałam chore, dolne listki, potem wypuszcza już zdrowe). Dlatego dobrze posadzić przed nią trawy lub byliny i zasłonić takie golasy jak tu:

Małymi kroczkami do celu... 14:46, 20 wrz 2018

Do góry

Koniec, mam nadzieję,że Was nie zanudziłam
Małymi kroczkami do celu... 14:45, 20 wrz 2018

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 14:44, 20 wrz 2018

Do góry
I kilka ogólnych widoków, tak wiem powtarzają się, ale to cały czas ten sam ogród

Małymi kroczkami do celu... 14:42, 20 wrz 2018

Do góry
Takich gości ogrodowych mam co rano zdjęcie nie wyraźne robione przez okno w salonie

Małymi kroczkami do celu... 14:39, 20 wrz 2018

Do góry
Róża the fairy miałam ją wiosną wyrzucić to był mój największy ogrodowy błąd

Małymi kroczkami do celu... 14:36, 20 wrz 2018

Do góry
Powstałe w tym roku koło, ascot urosła drugie tyle, Williama już tam coś zaczyna być widać, a Stephanie wciąż zasłonięta przez danice

Małymi kroczkami do celu... 14:34, 20 wrz 2018

Do góry
Graham Thomas w tym roku zrobił się z niej wielki krzak, również muszę jej jakąś podporę zrobić Kwiaty piękne, ale szybko się sypią, ale i tak co przechodzę upajam się jej zapachem

A tak urosły mi róźe artemis i Chopin są wyższe niż miskant Ml i ogrodzenie, niestety już nie kwitną

No i coś zeźarło artemis liście oprysk nie pomógł
Małymi kroczkami do celu... 14:29, 20 wrz 2018

Do góry
Charles Austin zachwycam się nią kolejny rok, kwiaty obłędnie pachną, wypuściła w tym roku dwa wielkie baty, które opierają się o murek

Małymi kroczkami do celu... 14:26, 20 wrz 2018

Do góry
Ponoć ostatnie dni lata, jakoś wciąż to do mnie nie dociera od soboty zapowiadają już tylko 13 stopni na samą myśl robi mi się już zimno zostawiam kilka widoków jeszcze z piękną słoneczną pogodą.

Róże pomimo,że jesień już tuż , tuż pięknie rosną i kwitną niektóre nawet lepiej niż przez całe lato Pink cloudy mąż uwielbia tą róże, ja osobiście uważam,że jest dużo ładniejszych, no, ale nie narzekam,żeby się nie obraziła

Obok niej wczoraj przeniosłam LO marnie mi rosła przy kojcu psa, zasłaniała ją inna i była cały czas w cieniu, tu mam nadzieję będzie jej lepiej tylko muszę jej jakąś pergole skombinować.
Małymi kroczkami do celu... 14:16, 20 wrz 2018

Do góry
sarenka napisał(a)
Dziękuję, bardzo ładny jest, ale może w przyszłym roku bo w tym to nie mam gdzie sadzić,a ten co mam muszę upchnąć jeszcze 3 krzaczki co podzieliłam z jednego
Kolor ma śliczny ten Twój
Myślę wlasnie o tym co zrobić żeby trawa nie musiała rosnąć pod brzozą,ale jedynie co to ręcznie wyrwać trawe, nasypać ziemi i coś z płytkim systemem korzeniowym posadzić. No,ale jeszcze nie wymyśliłam co to miałoby być kiedyś tam może coś wymyśle

Edit. Ale masz rowniutka ilość postów 11111

Jak coś to pisz, ja też właśnie je podzieliłam i przeniosłam w inne miejsce z rozplenicami, nawet tego przeniesienia nie odczuły i ładnie kwitną

No ja pod brzozami wymyśliłam sobie derenie i pewnie całkiem ładnie by było gdyby nic im nie dolegało tak obecnie wygląda ta część, myślę, że z hortkami byłoby cudnie

Jak feniks z popiołów 14:05, 20 wrz 2018

Do góry
Ogłoszenie parafialne

Niewiasty miłe,
chcę wprowadzić coś wyższego do ogrodu, pytanie tylko co? i gdzie?
Wycieczka objazdowa po moim skrawku ziemi jest od strony 71.
Poniżej wrzucam plan dla zobrazowania całości
Uczyniłam pierwszy krok (dojrzałam płaskość i dojrzałam do zmian)
Pomożecie?

W międzyczasie popracuję nad skarpą.
A z drzewkami ruszyłabym na wiosnę gdy coś się wykrystalizuje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:59, 20 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)
I dzisiaj, po półtora roku
Prawda, że fajne grubaski sie zrobiły? Toszki patent cięciowy bardzo polecam

Piękne. Ja też cięłam według rady Iwonki. I ile się naklęłam i ile razy rzucałam sekatorem ze zniechęcania tnąc 50 m żywopłotu to moje... Ale zagęściły się ładnie. Nie są takie piękne grubaski jak twoje, ale i forma wyjściowa była inna.
Ogród na glinie 13:47, 20 wrz 2018

Do góry

Ogród na glinie 13:45, 20 wrz 2018

Do góry

Ogród na glinie 13:42, 20 wrz 2018

Do góry
no nie ma u mnie cudów kwietnych ale wstawiam kilka fotek

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:03, 20 wrz 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
Kasiu robisz obrzeża trawnik/rabata z profili aluminiowych ? bo ja tez zastanawiałam się nad nimi tylko nie wiem jak to w praktyce użytkowania czy się nie powyginją/pofalują jak przypadkowo nadepnie się czy kosiarką najedzie na nie. Czytałam u Polinki i Wioli o nich i bardzo zaciekawiło mnie to rozwiązanie.

No właśnie zaczęłam robić - wczoraj zainstalowałam pierwszy, ale że robię nieco inaczej, to się umordowałam Bo ja owszem zbiłam jeden brzeg do wewnątrz, ale drugi rozprostowałam, żeby sięgał bardziej wgłąb ziemi.. Czyli u mnie nie robi się z profilu L, tylko I. I to odkopywanie rowka było katorgą, bo ciągle gdzieś mi coś się nie zgadzało (zrobilam dość wąski rowek. Najbardziej mnie martwią tylko narożniki, bo tam się zrobi dość ostro - żeby mi dzieci się tam nie pokaleczyły trzeba jakiś patent opracować.

Dałam minimalnie wystające nad ziemię, żeby kora się tak łatwo nie wysypywała później, bo eM przy koszeniu się wścieka jak wciąga korę

Zdjęcie prowizorka, ale widać że osadzony
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:53, 20 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Aminek też go lubię dostałam od Margaretki3 i fajnie się przyjął
Długo Cię nie było, ale klona dobrze kojarzysz
Przyszła do nas fala upałów sierpniowych, a dzisiaj burze i deszcz, a nawet gradem
straszą na noc, niech tylko podleje nam ogrody i wystarczy
Klonik, akurat Atropurpurea słabo mi rośnie jak wykopię wszędobylskiego jałowca
to może klon zabierze się do życia

Ale mam opóźnienie z odpowiedzią.
Klon Atropurpureum zakupiła, ale mały, bo nigdzie dużych nie znalazłam.
Darń zdjęta, tylko posadzić.
Prowadzisz swojego na kilka pieńków?
Te gałązki się pochylają, ruszają, są miękkie i wiotkie, chyba dam patyka i je sznurkiem obwiążę.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:49, 20 wrz 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Dziwny, nie koralowy. Taki "tworzywowy". Mnie nie pasował jakoś.

Plastik fantastik powiadasz to jak moje aktualne Vanilki - chyba się tam wstrzeli koleżka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:22, 20 wrz 2018

Do góry
polinka napisał(a)

teraz już wszystko dla mnie jasne bardzo dziękuję za pomoc

pięknie Masz Polinko ... uwielbiam taki porządek na rabatach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies